Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Peter Rotthier geeft "Into the Badlands - Seizoen 2" een 8.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 14 juni 2017.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Into the Badlands - Seizoen 2

Drie maanden geleden kon je al onze bevindingen lezen van de eerste aflevering van het tweede seizoen van Into The Badlands. Liefhebbers van de reeks die nog niet in de gelegenheid waren om de tweede reeks van deze serie te bekijken, raden we aan om dit artikel onmiddellijk te sluiten want om het verhaal van het tweede seizoen te vertellen is het noodzakelijk om de verrassing aan het eind van die eerste aflevering op te nemen in dit relaas en we willen natuurlijk jullie kijkplezier niet vergallen.

Into the Badlands
© AMC


Aan het eind van seizoen één zagen we hoe Clipper Sunny (Daniel Wu, The Man With The Iron Fists) zijn Baron, Quin naar Magere Hein stuurde alvorens op de vlucht te gaan. Er loopt echter van alles mis en zijn zwangere vriendin is niet op de afspraak. Sunny blijkt echter in een val gelopen te zijn en wanneer seizoen twee begint, zien we dat hij gevangen genomen is en op weg is naar een werkkamp, waar hij vastgeketend wordt aan een andere gevangene, Bajie (Nick Frost, Mr. Sloane). Samen moeten ze dag in dag uit werken in de mijnen. Sunny wil echter terug naar The Badlands en samen met zijn kompaan weten ze na herhaaldelijke mislukte pogingen toch te ontsnappen en hun tocht naar The Badlands in te zetten.

M.K. (Aramis Knight, Dexter) zit ondertussen in het klooster van The Master waar hij verder opgeleid wordt. Het is daar echter niet naar zijn zin en de beheersing van zijn speciale gave lijkt ook niet te lukken. Hij zoekt dan ook een uitweg om onder het juk van The Master vandaan te komen.

Ryder (Oliver Stark, Follow), de zoon van Quin is de nieuwe Baron nadat zijn vader overleden is. Na de geleverde strijd op het einde van het eerste seizoen is hij nu de heerser over drie streken waaronder het domein van The Widow (Emily Beecham, The Fear) met de olieraffinaderijen van The Badlands. The Widow blijft echter niet bij de pakken zitten en tracht het verloren domein terug te winnen, wat haar ook lukt.

Hierdoor wordt ze echter op het matje geroepen door de andere Baronnen. De kans dat ze daarbij het leven laat, is reëel en ze laat niets aan het toeval open. Wanneer ze in haar ongelijk gesteld wordt, gaat ze de strijd aan met de andere Baronnen en krijgt ze plots hulp uit onverwachte hoek. Baron Quin (Marton Csokas, Sons Of Liberty), blijkt helemaal niet dood te zijn en komt voor The Widow op het juiste moment opdagen.

Into the Badlands
© AMC


Dankzij Quin overleeft The Widow en kan ze over haar rijk blijven heersen. Quin zelf gaat de confrontatie aan met zijn zoon en weet zo zijn titel als Baron opnieuw op te eisen. In zijn schuiloord vinden we ook Veil (Madeleine Mantock, Casuality), de vriendin van Sunny terug met haar pasgeboren zoontje Henry. Zij wordt beschermd door Quin, maar die bescherming is eerder een gevangenschap en naar mate de reeks vordert merken we dat het Quin vooral te doen is om Henry, die hij ziet als zijn eigen zoon.

Waren de verhaallijnen in seizoen één nauw met elkaar verbonden, dan valt in het tweede seizoen op dat we vooral vier hoofdverhalen krijgen die aanvankelijk elk hun eigen leven lijken te lijden. We hebben de terugtocht van Sunny naar The Badlands, de ontsnapping van M.K. uit het klooster, de herrijzenis van Quin en de machtsdrang van The Widow.

De overgangen van al die verhalen zijn soms nogal bruusk en het kost je als kijker meer inspanning om het verhaal nog te volgen, zeker tijdens de eerste helft van het seizoen. Langzaam vallen alle puzzelstukken echter op de juiste plaats. Sunny en M.K. worden herenigd en gaan uiteindelijk opnieuw de strijd aan met Quin.

Tussendoor komen er allerlei geheimen aan het licht want enkele opgevoerde personages blijken nog een of andere verrassing achter de hand te hebben. Voor de rest gaat Into The Badlands op hetzelfde elan verder als in seizoen één, een mix van gevaarlijke intriges doorspekt met material art gevechten. De inbreng van het nieuwe personage Bajie zorgt voor een humoristische noot in de serie en tussen al die gevechten en intriges door zorgt dat voor een verademing. We kijken alvast met plezier uit naar het derde seizoen van Into The Badlands.
Volg Into the Badlands
Vorige aflevering
Seven Strike as One
Seven Strike as One
03x16
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Into the Badlands