Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Bo Verhoef geeft "In Contempt - Eerste aflevering" een 6.
Geschreven door Bo Verhoef op 16 Mei 2018.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

In Contempt - Eerste aflevering

Ik ben fan van advocatenseries. Suits, Law & Order, The Good Wife, Ally McBeal, Goliath, er zijn er zo ontzettend veel gemaakt de afgelopen jaren. Het is misschien een serieconcept waar je gewoon veel mee kunt. Er zijn altijd wel zaken te verzinnen en het leven van en rondom de advocaten is natuurlijk altijd interessant. Ik vind het altijd knap hoe de meeste advocatenseries zo verschillend van elkaar zijn en misschien verveelt het me daarom ook niet. Toen ik erachter kwam dat er weer een geproduceerd werd, werd ik gelijk nieuwsgierig. Zal deze ook weer anders zijn dan de anderen?

De nieuwste serie van de Amerikaanse zender BET, In Contempt, speelt zich af in een juridisch hulppostkantoor in New York. De hoofdrolspeler is Gwen Sullivan (Erica Ash), een uitgesproken en gepassioneerde openbare verdediger met een gecompliceerd privéleven. Haar voornaamste taak? Vechten voor haar cliënten, die hun eigen advocaten niet kunnen betalen. Geen designerpakken of grote bedrijven, maar wel een aantal gepassioneerde non-profit advocaten die klaar staan voor de meest kwetsbare burgers van de samenleving.

In Contempt is bedoeld om datgene te onthullen wat vele mensen in Amerika wel weten: het rechtssysteem is een onrechtvaardig systeem, vooral voor mensen van kleur. Deze serie laat zien wat er in het Amerikaanse rechtssysteem gebeurt. Hoe benadeeld bepaalde bevolkingsgroepen zijn in de rechtszaal, hoe mensen onterecht in de gevangenis komen en hoe mensen van kleur worden beoordeeld. Maar bovenal, ook hoe non-profit advocaten alles op alles zetten om ten onrechte veroordeelde mensen weer vrij te krijgen.

Maar Sullivan is in de series uiteraard niet alleen bezig met rechtszaken en onschuldige mensen uit de gevangenis te houden. Ze probeert een goede relatie met haar vader te onderhouden en de afleiding, de knappe, getalenteerde maar narcistische Charlie (Christian Keyers), op kantoor te weerstaan. Daarnaast werkt ze samen met Vanessa (Mouna Traoré), een gespannen en beginnende advocaat met een bevoorrechte achtergrond, en Bennet (Tobias Truvillion), haar voormalige hoogleraar.

Leuk wegkijken, dat kan zeker, maar echt week na week enthousiast wachten op de volgende aflevering? Nee, sorry, dat denk ik niet.

Ik moet zeggen, de serie is inderdaad weer anders dan de anderen. Er gebeurt veel, je krijgt de rechtszaken duidelijk mee en er wordt goed geacteerd. Toch mist er naar mijn mening iets. Misschien is het nog wel iets te voorspelbaar? Ik denk wel dat het goed is om een advocatenserie te hebben die de andere kant van het rechtssysteem belicht. Echter denk ik dat het niet in het rijtje van top advocatenseries hoort, waardoor ik bang ben dat het niet heel lang zal blijven bestaan. Leuk wegkijken, dat kan zeker, maar echt week na week enthousiast wachten op de volgende aflevering? Nee, sorry, dat denk ik niet.
Volg In Contempt
Vorige aflevering
BLM, Part Two
BLM, Part Two
01x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
In Contempt