Hunted (2016)

7.7 / 10
50 min
Reality
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Wichita van Rijkom geeft "Hunted (2016) - Seizoen 2" een 8.5.
Geschreven door Wichita van Rijkom op 25 januari 2018.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Hunted (2016) - Seizoen 2

In het Nederlandse programma Hunted gaan onbekende Nederlanders op de vlucht. Het doel is om drie weken lang verspreid door het land onder te duiken en niet gepakt te worden door de zogenaamde ‘hunters’, waarbij ze zich aan bepaalde spelregels moeten houden. Het programma dient als entertainment maar heeft ook een informatieve kant. Zo geeft het een kijkje in de opsporingstechnieken van de politie en daarnaast ook tips hoe je thuis je privacy beter kunt beschermen. Dit seizoen deden er niet twaalf, maar veertien kandidaten mee en ook het aantal afleveringen was met één episode extra en één speciale introductieaflevering iets langer dan de vorige keer. Maar was het daarmee ook net zo een succes als het allereerste seizoen?

Iedere aflevering was het weer een verrassing hoe inventief bepaalde deelnemers waren en ook hoe weinig sommige geleerd hadden van het voorgaande seizoen.Dit jaar deden er vijf duo’s en vier solo kandidaten mee. De duo’s bestonden uit de broers Dries & Annoury, het liefdeskoppel Robin (die tevens een verleden heeft bij de Marechaussee) & Ashley, studenten David & Ernesto, vriendinnen Krista & Daan en zussen Meike en Froukje. Solo gingen YouTuber Omar, vlogger Erwin, ondernemer Amy en marinier Mike op de vlucht. Voor sommige kandidaten zou het maar een erg kort tripje van huis zijn. Zo werd één kandidaat al binnen de kortste keren gepakt door een beginnersfout te maken en thuis een briefje met belangrijke informatie te laten slingeren. Anderen wisten heel slim lange tijd uit handen te blijven van de hunters maar werden op het laatste moment toch door een fout van hun omgeving in de kraag gevat. Iedere aflevering was het weer een verrassing hoe inventief bepaalde deelnemers waren en ook hoe weinig sommige geleerd hadden van het voorgaande seizoen. Het bleef daardoor wel extra spannend en zelfs tijdens de laatste minuten van het programma was het nog onduidelijk of iemand überhaupt wel zou weten te ontkomen aan de hunters.

Tijdens hun drie weken op de vlucht moesten alle deelnemers ook enkele opdrachten uitvoeren om zodoende uit te vinden wat het extractiepunt zou zijn. Voor zowel de kandidaten als hunters was de locatie van dit extractiepunt onbekend. Dit extractiepunt speelt echter een cruciale rol in het hele programma en is de plek waar de deelnemers op de laatste dag van hun vlucht opgepikt zouden worden om zogenaamd het land te ontvluchten. Door middel van lengte- en breedtegraden verstopt in cryptische omschrijvingen in kluisjes en boeken kon het extractiepunt achterhaald worden. Ook hierbij was weer te zien dat iedereen een hele andere aanpak had met een wisselend effect. Soms kregen kandidaten hulp uit onverwachte hoek. Iets wat vooral bij Omar het geval was. Zo werd door één van de families waar hij logeerde zelfs een boerka ontworpen om stiekem op een bepaalde locatie te komen, al stal zijn goede vriend Samir toch wel echt de show. Samir wist eigenhandig de hunters meerdere malen om de tuin te leiden, zelfs zonder medeweten van Omar, en bleek een gouden schakel te zijn in diens vluchtplan.

Als kijker op de bank is het natuurlijk makkelijk oordelen, al vraag je je toch af waarom bepaalde kandidaten soms zoveel risico namen.Dat op de vlucht slaan een hoop met je doet liet ook dit seizoen weer zien. Bij sommige kandidaten sloeg binnen enkele uren de paranoia al toe terwijl andere op den duur door heimwee aparte keuzes maakten. Als kijker op de bank is het natuurlijk makkelijk oordelen, al vraag je je toch af waarom bepaalde kandidaten soms zoveel risico namen. Een tripje naar de kapper bijvoorbeeld of een uitstapje met de kinderen naar Artis waardoor je in het vizier van de hunters komt… Het had zo makkelijk voorkomen kunnen worden. Het laat echter ook gelijk zien waarom Hunted zo'n mooi programma is, want iemand die echt op de vlucht slaat voelt dergelijke emoties ook. Voor een programma met een simpel lijkend doel was ook seizoen twee van Hunted weer verrassend goed. Al gauw leefden we mee met de kandidaten en zaten we nagels te bijten voor de tv toen de finale werd uitgezonden.

De reacties van het team hunters dat achter alle deelnemers aan zat, onder leiding van Sander Schaepman (expert op het gebied van veiligheid en oud hoofd van verschillende rechercheafdelingen), waren af en toe ook weer geniaal als mensen hen te slim af waren of juist uitdaagden door provocerende boodschappen hun kant uit te sturen. Op het eind leken twee kandidaten(teams) de eindstreep te halen, maar helaas viel op het allerlaatste moment nog één kandidaat/team door de mand door te kiezen voor een iets te opvallend ontsnappingsplan. Een kandidaat/team wist te ontkomen en na een zenuwslopende finale te ontsnappen en als enige dit seizoen de hunters te verslaan. Er is ook goed nieuws voor de kijkers van het programma die graag zelf eens mee willen doen. De inschrijving voor seizoen drie is namelijk alweer geopend. Dat er een volgend seizoen zal komen, lijkt dus geen twijfel over mogelijk. Ik kan persoonlijk niet wachten om te zien of er dan weer kandidaten bij zullen zitten die uit handen kunnen blijven van de hunters!
Volg Hunted (2016)
Vorige aflevering
8
04x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Wu Assassins - Seizoen 1

6.5

Das Boot - Seizoen 2

8.5

The New Pope - Seizoen 1

8

Norsemen - Seizoen 3

8

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7