Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Fija van der Kooij geeft "Humans - Eerste aflevering" een 8.5.
Geschreven door Fija van der Kooij op 3 juli 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Humans - Eerste aflevering

Misschien is het alleen maar een kwestie van tijd, hoe lang nog voordat robots onze wereld over nemen? Technologie dezer dagen is geweldig. Je kan praten met mensen aan de andere kant van de wereld. Er zijn machines die van alles voor je doen en bijna alle informatie is op het internet te vinden. Dit en meer is te vinden in de serie Humans. Het lijkt op een parallel universum. Eigenlijk precies zoals wij het kennen maar dan net even anders. De technologie is zo ver gevorderd dat ze robots hebben gemaakt. Robots die levensecht lijken.
Het is net als het hebben van een mobiel die van alles voor je kan doen, maar dan in de vorm van een mens. Deze robot, die in de serie een synth word genoemd, kan alles voor je doen. Koken, de was doen, boodschappen halen, schoonmaken en eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken.
Normaal gesproken kijk ik geen sci-fi series maar deze sprak me wel aan omdat het een parallel universum is en niet een of andere wereld die bedacht (en soms nep lijkt) is. Het leek me even wat anders en ik wilde wel iets verfrissends zien.

We maken kennis met de familie Hawkins. Vader Joe, moeder Laura en hun drie kinderen. Een normaal gezin met 2 werkende ouders. Moeder Laura is veel van huis waardoor het huishouden vaak geen prioriteit is. Joe besluit om een synth in huis te nemen die hen zou kunnen helpen. De vraag is dan: kan deze synth nou helpen of vervangt het Laura? Ze besluiten de synth Anita te noemen en Anita doet alles wat je haar vraagt.
Al snel zie je ook het verhaal van Leo, die synths probeert te redden en een synthjager genaamd Hobb. Het geeft je een gevoel dat er iets mis is met de synth technologie. Blijkbaar zijn er synths die zelf gevoel hebben en kunnen voelen. Vragen komen weer naar boven: "Hoe kunnen we weten dat ze echt gevoel hebben in plaats van het te simuleren?".

We volgen ook een oudere man, George, en zijn synth Odi. George heeft Odi al meer dan 6 jaar. Te lang zonder een update, vindt de overheid. Ze proberen George over te halen om een update te nemen omdat Odi niet goed meer werkt maar George weigert dit. Hij is gehecht aan zijn synth en noemt hem zelfs 'zoon'. Ook omdat Odi er was toen Georges vrouw nog leefde en George merkt dat Odi zelfs herinneringen heeft aan haar. Iets dat synths niet horen te hebben. Ook zien we Anita in de tuin van Joe en Laura in het midden van nacht, terwijl ze aan de oplader hoort te liggen. Anita vertelt Laura dat ze de maan er mooi uit vindt zien. Een gedachte dat een synth niet hoort te hebben. Laura staat versteld en zegt dat Anita weer terug naar binnen moet.
Er is iets interessants aan deze serie. Ten eerste zijn de acteurs enorm goed. De robots zijn zo goed gedaan. Ze bewegen, praten en kijken zo onmenselijk. Toch zijn er kleine dingen die menselijk zijn voor bepaalde synths, zoals Anita als ze naar de jongste dochter van Laura en Joe kijkt. Het zijn deze kleine dingen die mij pakken.

Ik denk dat de volgende 7 afleveringen die dit seizoen nog gaan komen erg sterk worden. De eerste aflevering was zo echt maar tegelijk zo fascinerend dat ik niet kan wachten om te zien wat nog gaat komen. Een echte aanrader! Zelfs voor de non sci-fi fan.
Volg Humans
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
03x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (9)

avatar_Leonietje
03 jul 2015 10:20 -
Klinkt als een remake van 'real humans' of vergis ik me?
Reageer
avatar_tweemaalh
03 jul 2015 10:31
Daar is het inderdaad op gebaseerd
Reageer
avatar_anonymous
03 jul 2015 15:36 -
Het is een remake! Oh, dan laat ik deze schieten. Vond de zweedse (toch?) Deense/Zweedse/Noors altijd door elkaar ;-) errug goed...
Reageer
avatar_anonymous
03 jul 2015 20:43 -
He bah, waarom weer zo'n stomme remake??
Reageer
avatar_ThomasNL92
04 jul 2015 02:31
Omdat mensen in de VS/Engeland het misschien fijner vinden om het te kijken in het Engels en uberhaupt is een remake niet perse slecht. Ik heb toch een paar remakes gezien die supergoed zijn en deze versie van Humans is erg waard om te watchen.
Reageer
avatar_anonymous
04 jul 2015 11:11 -
toch zijn de remakes bijna altijd slechter en zelfs veel slechter dan origineel. The Killing bijvoorbeeld is een slap aftreksel van het origineel en zo zijn er meer mislukte remakes... ik hou het daarom ook bij Real Humans en laat de Amerikaanse schieten...
Reageer
avatar_ThomasNL92
05 jul 2015 15:06
Vele zijn inderdaad minder, maar Shameless US is veel beter dan het originele Shameless UK bijvoorbeeld :), dus het is niet altijd een garantie
Reageer
avatar_anonymous
05 jul 2015 11:07 -
Ik vind dit een leuke serie. Ken het origineel niet. Kijk nooit Scandinavische series. Kan dat taaltje niet uitstaan.
Reageer
avatar_anonymous
10 jul 2015 08:04 -
Ik heb Real Humans al gezien dus zal zeker niet naar een remake kijken. Ik hou sowieso meer van het kijken naar een serie in een andere taal en met een ander landschap e.d dan het geijkte Amerikaanse.
Reageer
Humans