Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Sam Blaauboer geeft "How to Sell Drugs Online (Fast) - Eerste aflevering" een 6.5.
Geschreven door Sam Blaauboer op 8 juni 2019.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

How to Sell Drugs Online (Fast) - Eerste aflevering

Na de ‘break-up’ met zijn vriendin zet een jonge student, samen met een vriend, Europa’s grootste drugsnetwerk op. Dit is zo’n beetje de omschrijving die ik zag toen mijn blik viel op How to Sell Drugs Online (Fast). De eerste aflevering van de comedy, crime, drama van Duitse afkomst deed me in eerste instantie denken aan 13 Reasons Why. Why? Ik heb geen idee. Wellicht omdat het beide tieners betreft. In ieder geval was de eerste aflevering anders dan ik had verwacht.

How to Sell Drugs Online (Fast)
© Netflix


Het feit dat het Duits is kan afleidend zijn

Let op! Ik zal de eerste aflevering gaan bespreken. Spoiler warning! Mocht je alleen mijn mening willen lezen, sla dan deze alinea eventjes over. Hier gaan we: Moritz Zimmermann (Maximilian Mundt, Nord bei Nordwest) heeft een jaar lang zijn vriendin, Lisa (Anna Lena Klenke, Das schweigende Klassenzimmer) moeten missen omdat ze aan het studeren was in Amerika. Blij om zijn vriendin eindelijk weer te zien, belt Moritz vol enthousiasme Lisa via Skype. Dit heeft alleen niet het resultaat waar hij op had gehoopt. Een beetje terughoudend neemt Lisa op en uiteindelijk komt het er op neer dat ze het uit maakt met Moritz. Onwetend wat hij fout heeft gedaan, gaat Moritz op onderzoek uit. Na enig aarzelen hackt hij de Facebookpagina van Lisa en gaat na wat er allemaal in Amerika is gebeurd. Hierdoor komt hij er al snel achter dat drugs mogelijk een rol spelen. Moritz zet zijn zinnen op het bemachtigen van XTC om zo toegang te krijgen tot een feestje. Met wat moeite weet hij een ‘stash’ XTC te bemachtigen en zet hij zijn zinnen op het feestje. Ik zal niet vertellen wat er op het feestje gebeurt, dat is aan jou om te kijken.

Ik heb met redelijk plezier gekeken naar aflevering een

De eerste aflevering van HTSDO was niet echt mijn ding. Ik vond het feit dat het Duits is, wat ik in eerste instantie helemaal niet wist, redelijk afleidend (zeker als je het niet bent gewend). Ik probeerde het te kijken met een verschrikkelijke Engelse nasynchronisatie met een Duits accent, maar dan hoor je toch liever het origineel. Over origineel gesproken, ik vond de eerste aflevering nu niet iets origineels hebben. Ik miste een beetje de authenticiteit in de aflevering.

How to Sell Drugs Online (Fast)
© Netflix


Het is een Duitse coming-of-age comedy drama dat veel inspiratie heeft gehaald uit Amerika. Dit is op sommige momenten wel te merken en dat is jammer. Het feit dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal zorgt er wel voor dat het enigszins nog authenticiteit heeft. Ik heb desondanks alsnog met redelijk plezier gekeken naar de eerste aflevering. De taal begint te wennen en hopelijk wordt de rest van het seizoen alleen maar beter.
Volg How to Sell Drugs Online (Fast)
Vorige aflevering
Everybody gets a second chance
Everybody gets a second chance
03x06
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
How to Sell Drugs Online (Fast)