Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

House of the Dragon meest illegaal bekeken televisieserie van 2022

Het eerste seizoen van HBO's House of the Dragon staat bovenaan de lijst van 2022 van meest illegaal bekeken televisieseries en overtreft daarmee zijn voorganger Game of Thrones en Prime Video's The Lord of the Rings: The Rings of Power.

Na meerdere records te hebben gevestigd voor HBO en HBO Max, staat het debuutseizoen van House of the Dragon bovenaan de lijst van meest illegaal bekeken televisieseries van 2022. De fantasy-serie fungeert als een prequel op Game of Thrones, met een bewerking van George R.R. Martin's Fire & Blood-roman. Het beschrijft de ondergang van het Huis Targaryen, namelijk met de dood van Paddy Considine's koning Viserys en het complot van de familie Hightower om de Targaryens omver te werpen, allemaal culminerend in de oorlog die bekend staat als de Dans der Draken.

House of the Dragon

House of the Dragon, ontwikkeld door Martin en showrunner Ryan Condal, scoorde overwegend gunstige kritieken van zowel critici als publiek, en het succes wordt dus ook gezien in de meer onsmakelijke hoeken van het internet.

De HBO-serie staat bovenaan de lijst en heeft daarmee officieel zijn voorganger Game of Thrones voorbijgestreefd, die zelfs drie jaar na het einde van de reeks de piraterijkaarten domineerde. House of the Dragon heeft met zijn eerste seizoen niet alleen de oorspronkelijke serie ingehaald, maar ook collega-fantasydrama The Lord of the Rings: The Rings of Power, The Boys seizoen drie, Disney+-releases Marvel's Moon Knight, Obi-Wan Kenobi, The Book of Boba Fett, She-Hulk: Attorney at Law en Andor, het vierde seizoen van Netflix-serie Stranger Things seizoen vier, en Paramount+'s Halo.

Een van de grootste voordelen van House of the Dragon is Martins nauwere betrokkenheid bij de ontwikkeling van de serie voor HBO, in tegenstelling tot Game of Thrones, waaraan hij slechts vier afleveringen meeschreef en een schets gaf van de laatste twee boeken van zijn Song of Fire & Ice-romanserie, terwijl David Benioff en D.B. Weiss de show leidden.

House of the Dragon

Hoewel House of the Dragon nog steeds in handen is van andere creatieven, wijzen de positieve ontvangst van de serie tot nu toe en het voornemen om iconische verhalen als de 'Blood and Cheese'-verhaallijn van Fire & Blood aan te passen erop dat ze lering hebben getrokken uit de matige respons op de laatste twee seizoenen van Game of Thrones en iets zouden kunnen ontwikkelen dat zijn voorganger evenaart. Alleen de tijd zal het leren wanneer House of the Dragon seizoen twee ergens in 2024 in première gaat.
Video on youtube
Vorige aflevering
The Black Queen
The Black Queen
01x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
House of the Dragon