Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

House of the Dragon best bekeken eerste aflevering van HBO-serie ooit in Nederland

De nieuwe HBO Original-serie House of the Dragon ging maandag in première op HBO Max in Nederland met het grootste publiek ooit voor een nieuwe serie of filmlancering.

HBO Max woordvoerder: "House of the Dragon is veruit de grootste lancering in de geschiedenis van HBO en HBO Max in Nederland. Alle records voor een nieuwe titel van de streamingdienst HBO Max én de kijkcijfers uit de periode waarin HBO nog een lineair kanaal was in Nederland werden gebroken. De kijkuren van de eerste aflevering overtroffen alle verwachtingen."

De eerste aflevering van House of the Dragon ging maandagochtend om 3 uur ’s ochtends live op HBO Max in 21 Europese landen. Het platform zag een ongekende vraag die al in de vroege ochtenduren begon en die maandagavond piekte.

House of the Dragon

In de VS trok de première van House of the Dragon zondagavond 10 miljoen kijkers op HBO en HBO Max, het grootste publiek ooit voor een nieuwe originele serie in de geschiedenis van HBO.

De tiendelige serie, met de komende negen maandagen een nieuwe aflevering, speelt zich 172 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af en vertelt het verhaal van House Targaryen. De hoofdrollen worden vertolkt door onder andere Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel en Rhys Ifans.

House of the Dragon

Co-creator/uitvoerend producent George R.R. Martin; co-creator/co-showrunner/uitvoerend producent/schrijver Ryan Condal; co-showrunner/uitvoerend producent/regisseur Miguel Sapochnik; uitvoerend producent/schrijver Sara Hess; Uitvoerend producenten Jocelyn Diaz, Vince Gerardis, Ron Schmidt; regisseurs Clare Kilner, Geeta V. Patel; regisseur/co-uitvoerend producent Greg Yaitanes. Gebaseerd op Fire & Blood van George R.R. Martin.
Video on youtube
Vorige aflevering
The Black Queen
The Black Queen
01x10
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_BlackBiker
24 aug 2022 15:38 -
Zo. Dat record hebben ze vast binnen :-)
Reageer
avatar_E71
24 aug 2022 19:34
Ondanks dat ik hem nog niet voel, ben ik blij voor HBO dat het zo enthousiast ontvangen wordt.
Reageer
avatar_Bjorn_2
25 aug 2022 20:56 -
Moet je game of thrones hebben gekeken om er iets van te snappen of staat deze er totaal los van?
Reageer
avatar_BlackBiker
26 aug 2022 14:34
Nee, dat is niet echt nodig. Er komen geen personen in terug uit GoT en ook wordt niet verder gegaan op verhaallijnen uit GoT.
Wel komen er veel plaatsen terug die ook in GoT voorkomen, maar dat wijst zich vanzelf en het is geen ramp als je nog nooit van King's Landing of Dorn hebt gehoord :-)
Reageer
avatar_Faceman
26 aug 2022 08:18 -
Het speelt zich af voor Game of Thrones dus in principe zou je het gewoon kunnen kijken.
Reageer
House of the Dragon