Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Premièredatum en castingnieuws over House of the Dragon

De tiendelige HBO Original serie House of the Dragon verschijnt deze zomer op HBO Max.

De tiendelige HBO Original serie House of the Dragon verschijnt op maandag 22 augustus 2022 op HBO Max.

11940 HotD1

House of the Dragon is gebaseerd op Fire & Blood van George R.R. Martin. De serie speelt zich 200 jaar eerder af dan de gebeurtenissen uit Game of Thrones en vertelt het verhaal van House Targaryen.

In de hoofdrollen onder andere Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel en Rhys Ifans.

11940 HotD2

Andere castleden zijn onder andere Milly Alcock, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Emily Carey, Harry Collett, Ryan Corr, Tom Glynn-Carney, Jefferson Hall, David Horovitch, Wil Johnson, John Macmillan, Graham McTavish, Ewan Mitchell, Theo Nate, Matthew Needham, Bill Paterson, Phia Saban, Gavin Spokes en Savannah Steyn.

Co-bedenker en uitvoerend producent zijn George R.R. Martin. Ryan Condal zal optreden als co-bedenker/co-showrunner/uitvoerend producent/schrijver; co-showrunner/uitvoerend producent/regisseur, Miguel Sapochnik; uitvoerend producent/schrijver, Sara Hess. Uitvoerend producenten zijn Jocelyn Diaz, Vince Gerardis, Ron Schmidt. Regisseurs Clare Kilner, Geeta V. Patel. Regisseur/co-uitvoerend producent, Greg Yaitanes.

11940 hotd3

Personages/cast;
* Paddy Considine als King Viserys Targaryen, gekozen door de Lords van Westeros om de Old King, Jaehaerys Targaryen, op te volgen in de Great Council bij Harrenhal. Viserys is een warme, vriendelijke en goedaardige man, en wil alleen zijn grootvaders nalatenschap eren. Maar goede mannen zijn niet altijd goede koningen.
* Matt Smith als Prince Daemon Targaryen, de jongere broer van King Viserys en erfgenaam van de troon. Daemon is een ongeëvenaarde krijger en drakenrijder en heeft het ware bloed van de draak. Maar er wordt gezegd dat elke keer als er een Targaryen geboren wordt de goden een muntje opgooien…
* Olivia Cooke als Alicent Hightower, de dochter van Otto Hightower, Hand of the King, en de meest bekoorlijke vrouw in de Seven Kingdoms. Ze groeide op in de Red Keep, dicht bij de koning en zijn vertrouwelingen. Ze heeft een hoffelijke elegantie en een scherp politiek inzicht.
* Emma D’Arcy als Princess Rhaenyra Targaryen, het eerste kind van de koning, ze is van puur Valyriaans bloed en een drakenrijder. Veel zouden zeggen dat Rhaenyra alles heeft… maar ze is niet geboren als een man.
* Steve Toussaint als Lord Corlys Velaryon, 'The Sea Snake'. Heer van House Velaryon, een Valyriaanse bloedlijn zo oud als House Targaryen. Als The Sea Snake is hij de meest beroemde zeevarende avonturier in de geschiedenis van Westeros. Lord Corlys maakte van zijn huis een machtige zetel die nog rijker is dan dat van de Lannisters met de grootste marine ter wereld.
* Eve Best als Princess Rhaenys Targaryen, een drakenrijder en echtgenote van Lord Corlys Velaryon, The Queen Who Never Was, werd gepasseerd als troonopvolger tijdens de Great Council omdat het rijk haar neef, Viserys, de voorkeur gaf, omdat hij een man was.
* Fabien Frankel als Ser Criston Cole, van Dornerse afkomst, zoon van de rentmeester van Lord of Blackhaven. Cole heeft geen aanspraak op land of titels; alles wat hij op zijn naam heeft staan is zijn eer en zijn bovennatuurlijke vaardigheid met een zwaard.
* Sonoya Mizuno als Mysaria, zij die met niets naar Westeros kwam, en vaker verkocht werd dan ze zich kan herinneren. Ze had kunnen verwelken... maar in plaats daarvan werd ze de meest vertrouwde - en meest onwaarschijnlijke - bondgenoot van prins Daemon Targaryen, de erfgenaam van de troon.
* Rhys Ifans als Otto Hightower. Ser Otto, Hand of the King, dient loyaal en trouw zowel zijn koning als zijn rijk. Zoals hij het ziet, is de grootste bedreiging voor het rijk de broer van de koning, Daemon, en zijn positie als erfgenaam van de troon.

11940 hotd4

Aanvullende personages en cast (in alfabetische volgorde);
* Milly Alcock als jonge Princess Rhaenyra Targaryen, het eerste kind van de koning, ze is van puur Valyriaans bloed en een drakenrijder. Veel zouden zeggen dat Rhaenyra alles heeft… maar ze is niet geboren als een man.
* Bethany Antonia als Baela Targaryen, de oudste dochter van Laena Velaryon en rijder van de jonge draak Moondancer.
* Phoebe Campbell als Rhaena Targaryen, tweede dochter van Lady Laena en zus van Baela.
* Emily Carey als jonge Alicent Hightower de dochter van Otto Hightower, Hand of the King, en de meest bekoorlijke vrouw in de Seven Kingdoms. Ze groeide op in de Red Keep, dicht bij de koning en zijn vertrouwelingen. Ze heeft een hoffelijke elegantie en een scherp politiek inzicht.
* Harry Collett als Jacaerys Velaryon, oudste zoon van Rhaenyra Targaryen.
* Ryan Corr als Ser Harwin ‘Breakbones’ Strong. Het wordt gezegd dat 'Breakbones' Harwin de sterkste man is in de Seven Kingdoms. Ser Harwin is de oudste zoon van Master of Laws Lyonel Strong en erfgenaam van Harrenhal.
* Tom Glynn-Carney als Aegon Targaryen, eerste zoon van King Viserys.
* Jefferson Hall als Tyland Lannister, een sluwe politicus, tweelingbroer van Lord Jason Lannister.
* Jefferson Hall als heer Jason Lannister, Lord of Casterly Rock en tweelingbroer van Ser Tyland Lannister.
* David Horovitch als Grootmaester Mellos, stem van de rede en vertrouwde adviseur van King Viserys.
* Wil Johnson als Ser Vaemond Velaryon, jongere broer van Coryls Velaryon en commandant bij de marine van Velaryon.
* John Macmillan als Ser Laenor Velaryon, zoon van Corlys Velaryon en Rhaenys Targaryen.
* Graham McTavish als Ser Harrold Westerling, heeft de Kingsguard gediend sinds de dagen van Koning * Jaehaerys. Hij is het toonbeeld van ridderlijkheid en eer.
* Ewan Mitchell als Aemond Targaryen, tweede zoon van Viserys, neef van Daemon, en half-broer van Rhaenyra.
* Theo Nate als Ser Laenor Velaryon, zoon van Corlys Velaryon en Rhaenys Targaryen.
* Matthew Needham als Larys Strong, jongere zoon van Master of Laws Lyonel Strong, naar het hof gebracht door zijn vader.
* Bill Paterson als Lord Lyman Beesbury, Lord of Honeyholt en Master of Coin bij de small council van King Viserys.
* Phia Saban als Helaena Targaryen, tweede dochter van Viserys, zus van Aegon en Aemond, half-zus van Rhaenyra.
* Gavin Spokes als Lord Lyonel Strong, Master of Laws van King Viserys en Lord of Harrenhal.
* Savannah Steyn als Lady Laena Velayron, dochter van Corlys Velaryon en Rhaenys Targaryen.
11940 hotd 5 11940 hotd6 11940 hotd7
Vorige aflevering
The Black Queen
The Black Queen
01x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Payaso
13 apr 2022 06:19 -
Ben benieuwd! lijkt me wel wat
Reageer
House of the Dragon