Homeland

8.3 / 10
55 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Mandy Gelling geeft "Homeland - Seizoen 3" een 9.
Geschreven door Mandy Gelling op 22 december 2013.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Homeland - Seizoen 3

Homeland is voor mij een van betere series op dit moment naast The Blacklist en Revenge. Homeland heeft al het goede wat een serie nodig heeft in zich verenigd. Spanning, beetje romantiek, een duidelijk verhaal, prachtige plotwendingen, verrassingseffecten, geweldige muziekscore, meer dan uitstekende acteurs en geweldig camerawerk. Ik begrijp uit de vele fan reacties op internet dat sommige kijkers het hier niet mee eens zullen zijn, het zij zo.

Seizoen drie begint drie maanden nadat Brody, met de hulp van Carrie, is gevlucht naar Canada. De aanslag op de CIA is nog steeds groot nieuws omdat de dader, geen vraag over of hij het echt heeft gedaan, Brody nog steeds voortvluchtig is en er is een prijs van tien miljoen dollar op zijn in gevangenneming gezet. Carrie is de enige die nog gelooft in zijn onschuld.

Saul Berenson is na de aanslag benoemd tot interim directeur van de CIA. En hij krijgt een hoop over zich heen. Er zijn meer dan 200 doden gevallen en het publiek wil antwoorden. Saul wordt gesteund door Dar Adal (F. Murray Abraham, The Good Wife), maar tegen gewerkt door senator Andrew Lockhart (Tracy Letts, Prison Break) die de parlementaire enquête leidt. Daarbij wordt niets of niemand gespaard. Wat hierna volgt is een soort shock en ah moment. De totale onverwachte wending is verbluffend en zeer geloofwaardig neergezet. Saul heeft een spel in werking gezet die de verbeelding voorbij gaat.

Ook de levens van de kinderen en vrouw van Brody zijn verwoest door de aanslag. Dana, de dochter, heeft zelfmoord geprobeerd te plegen en zit in een kliniek. Haar leven heeft het meest geleden door wat haar vader heeft gedaan. Een lange weg van genezen ligt voor Dana maar ook voor haar broertje en moeder. Mijn vraag is waarom de rol van Dana zo uitgebreid is gemaakt in Homeland. Persoonlijk vind ik het niets toevoegen aan het verhaal. Het voegt wel wat toe aan de persoon Brody, maar dat had van mij minder uitgebreid gemogen. En wat blijkt, de familie van Brody komt niet meer terug in het vierde seizoen van Homeland. Persoonlijk vind ik dat een aangename verbetering, tevens hoop ik dat er dus meer ruimte komt voor Quinn.

Claire Danes (My So-Called Life) gaat enorm ver in haar rol als Carrie en van mij verdient ze een Emmy Award voor haar overweldigende acteerprestaties in Homeland. Maar ook Damian Lewis (Life) als Brody is levensecht. Hun leven loopt, zo lijkt het, parallel aan elkaar. De opbouw van de karakters en het spel dat zij samen spelen is prachtig om te zien. Elke week zaten mijn man en ik weer vol spanning te kijken. We konden bijna niet wachten op de volgende aflevering. De spanningsopbouw is geweldig daar je je door het verhaal laat meeslepen en je je afvraagt of je het allemaal wel goed ziet. En als je denkt dat je het weet word je vaak weer op het verkeerde been gezet. Zelfs in de één na laatste aflevering wanneer je denkt dat je het weet, komt er weer een shock en ah effect. De laatste aflevering laat ons verward achter op de bank. Wat, is dat echt waar, is dat echt gebeurd? Wat nu, hoe zal dat in seizoen vier zijn? Veel vraagtekens dus. En nu maar wachten op de première datum van Homeland seizoen vier.

9.0 punten omdat het nog niet afgelopen is.
Volg Homeland
Vorige aflevering
Prisoners of War
Prisoners of War
08x12
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_anonymous
10 nov 2014 15:22 -
Heel herkenbaar en goed geschreven Mandy!!... Homeland is voor mij een van de betere series. Kan echt naar een avondje met deze serie uitkijken! Geweldige acteurs
Reageer
avatar_Roeman
10 nov 2014 15:40
Dank je wel Marja ;-)
Reageer

Nieuwste recensies

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8