Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Homeland ook onder Nederlandse seriekijkers favoriet

De Amerikaanse serie Homeland is ook door Nederlandse kijkers verkozen tot beste dramaserie van 2012. Van de 8736 uitgebrachte stemmen gingen de meeste uit naar de serie over de dreiging van terrorisme. Vorige week won de serie al drie Golden Globes, waaronder die voor beste dramaserie. The Big Bang Theory is verkozen tot beste comedyserie. Beste nieuwe serie in 2012 is Arrow, die dit najaar is gestart op de Amerikaanse televisie.

De website MijnSerie.nl vroeg dit jaar voor het eerst bezoekers hun stem uit te brengen op series in drie categorieën: beste dramaserie, beste comedyserie en beste nieuwe serie in 2012.

Dramaserie
De serie Game of Thrones behaalde een tweede plek in de categorie ‘beste dramaserie’, Dexter eindigde vlak daarna op een derde plek. Breaking Bad op vier en de wat minder bekende serie, sinds kort te zien op Veronica, Person of Interest maakte de top vijf compleet.

Comedyserie
In de categorie comedy kreeg The Big Bang Theory veruit de meeste stemmen. Daarna volgden How I Met Your Mother, Californication, Two and a Half Men en Modern Family, voor het merendeel series die bijna dagelijks primetime te zien zijn op de Nederlandse televisie.

Beste nieuwe serie: Arrow
De beste nieuwe serie van 2012 is nog niet in Nederland op televisie, maar is in Amerika al een hit en wordt door Nederlanders blijkbaar al veelvuldig gedownload. De serie gaat over miljardair Oliver Queen (Stephen Amell) die vijf jaar op een onbewoond eiland doorbracht na een schipbreuk, maar uiteindelijk terugkeert om vervolgens misdaad en corruptie te bestrijden als een soort geheime burgerwacht. Zijn wapen: pijl en boog. De serie wordt wel een combinatie van Batman en The Bourne Identity genoemd. Arrow zal vanaf 3 februari worden uitgezonden op Veronica.

Geen van de series in de top vijf van beste nieuwe serie zijn al op de Nederlandse televisie te zien. Na Arrow volgt Revolution op een tweede plek als beste nieuwkomer, een serie over een wereld waarin alle elektriciteit is uitgevallen. Touch bezit een derde plek, met in de hoofdrol Kiefer Sutherland. Chicago Fire staat op vier, een actieserie over brandweermannen van de Chicago Fire Department. Continuum, een Canadese sciencefictionserie, sluit de top vijf.

Over het onderzoek
De vragenlijst kon een maand lang worden ingevuld door bezoekers van MijnSerie.nl. Per categorie konden vijf stemmen worden uitgebracht. 943 personen vulden de vragenlijst in.
Vorige aflevering
Prisoners of War
Prisoners of War
08x12
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_JanPieter
23 jan 2013 14:40 -
Terecht dat Homeland en The Big Bang Theory hebben gewonnen! Zeker de beter series van de 2012. Met Arrow ben ik het niet helemaal mee eens. Touch vind ik persoonlijk beter maar ook Chicago Fire vind ik beter.
Reageer
avatar_JanWillemK
23 jan 2013 19:07 -
Ik had zelf Person of Interest bovenaan zien willen staan i.p.v. op plaats 5. Zeker de beste drama serie waar je uit kon kiezen. Daarna Game of Thrones, Dexter en dan Homeland.

Maar goed, smaken verschillen :P
Reageer
avatar_ELSimpatico
23 jan 2013 22:26 -
Homeland , the big bang theory en arrow verdiend. en ik vind zelf inderdaad persoonlijk Person of intrest ook beter dan de andere mogelijkheden
Reageer
avatar_anonymous
24 jan 2013 17:41 -
Gezien de kwaliteit van alle Dramaseries vind ik Person Of Intrest er niet bij passen, Ik vind het een van de beste actieseries van de afgelopen jaren maar of hij in de top 5 een plekje verdiende, nee. Had eerder verwacht dat White Collar, The Good Wife, Fringe, Sons Of Anarchy of zelfs MAD MEN!!!! kom op mensen. Californication is sinds het 3de seizoen met de seizoen minder in kwaliteit geworden maar nog wel ok om naar te kijken en Two and a Half Men is gewoon niet meer wat het was, snap nog steeds niet dat mensen die serie nog leuk vinden. Ok, vind Alan nog wel leuk, Berta en Evelyn ook maar die zie je nu amper nog in een aflevering. 30 Rock, Cougar Town en Family Guy passen beter in dat rijtje. Oja, de serie Touch is wel te zien op de Nederlandse televisie en wel op FoxLife
Reageer
Homeland