Homecoming

6.9 / 10
31 min
Anthologie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Matthijs Lardé geeft "Homecoming - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Matthijs Lardé op 3 februari 2019.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Homecoming - Seizoen 1

Het omzetten van podcasts naar een TV serie gebeurt inmiddels steeds vaker. Amazon had in 2017 al de serie Lore, en in het afgelopen jaar zijn beide Homecoming en Dirty John van start gegaan. Het is zeker moeilijk om een compleet auditief medium in een grotendeels visueel medium om te zetten, maar tot nu toe blijkt Homecoming daar het meeste succes mee te hebben gehad.

Homecoming heeft een erg interessant en origineel verhaal. Soldaten die pas net terugkeren uit een oorlogsgebied hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan een speciaal programma genaamd Homecoming. De bedoeling van dit programma is om soldaten de kans te geven om zich weer te acclimatiseren in het normale leven. Helaas is er meer tot dit programma dan op het eerste gezicht duidelijk is.

De grootste ster van Homecoming is onbetwistbaar de regie.

De grootste ster van Homecoming is onbetwistbaar de regie. Sam Esmail, bekend als het brein achter Mr. Robot, heeft de leiding over de regie in al de afleveringen. Dit zal een goede keuze zijn geweest, aangezien de regie van Esmail mij lastig lijkt om te reproduceren. De manier waarop hij de camera gebruikt en de scènes in elkaar zet is erg indrukwekkend. Het geeft de serie een apart gevoel, en werkt perfect met de atmosfeer. Ook de cinematografie, gedaan door Todd Campbell, helpt de serie om dit effect af te geven op de kijkers.

Het ensemble van acteurs is ook zeker niet zwak. Julia Roberts (Pretty Woman) neemt de hoofdrol in haar eerste TV serie, en doet duidelijk haar best. Ze weet een best ingewikkelde rol hartstikke geloofwaardig op het beeld te brengen, wat zeker niet elke actrice had gelukt. Zij wordt ondersteund door Stephan James (Shots Fired), Bobby Cannavale en Shea Whigham (Boardwalk Empire). Alle drie geven ze gedenkwaardige acteerprestaties, en zal je daarom misschien nog wel eens terug kunnen zien tijdens de aankomende Emmys. Marianne Jean-Baptiste (Without A Trace) verschijnt ook in een aantal afleveringen, en levert erg goed acteerwerk in.

© Amazon


De combinatie van de regie en acteurs zorgt er zeker voor dat dit een serie is die het kijken waard is. Helaas was het verhaal het zwakste punt. Ondanks de erg interessante opzet klikte het toch niet helemaal. Ik denk dat de serie zou hebben geprofiteerd van twee afleveringen minder, zodat het verhaal net even wat compacter verteld had kunnen worden. De kwaliteit van de afleveringen is nogal oneven. Het hoogtepunt van het eerste seizoen is verreweg aflevering 8, en helaas verwatert de kwaliteit daarna nogal. De opbouw van de climax verloopt hier en daar ook wat te sloom, waardoor je toch niet constant op de rand van je stoel zit.

De kwaliteit van de afleveringen is nogal oneven.

Of dit problemen zijn die voortkomen uit de originele podcast kan ik je niet vertellen. De serie is gebaseerd op het eerste seizoen van de podcast, die uit 6 afleveringen van 30 minuten bestaat. Er is dus zeker extra materiaal toegevoegd voor de serie, en je kan je dus afvragen of het beter had geweest om dichter bij de lengte van de originele podcast te blijven. Op sommige momenten is het ook duidelijk dat de serie is gebaseerd op een podcast, zoals scènes waar een karakter een lang gesprek heeft over de telefoon. Ondanks deze lange gesprekken weet Esmail toch deze scènes interessant te houden door de camera niet stil te laten staan.

Dat er een tweede seizoen komt was al bekend, omdat Amazon meteen twee seizoenen had besteld. Toch zou ik zeggen dat een tweede seizoen niet bepaald nodig was. Het eerste seizoen eindigt op een manier waarop ik niet zo snel zou kunnen bedenken hoe dit is op te volgen. Er is al bekendgemaakt dat Julia Roberts niet zal terugkeren, waardoor de serie echt één van zijn sterktepunten kwijtraakt. De podcast heeft wel een tweede seizoen, maar van wat ik heb gelezen zijn er teveel verschillen tussen het eerste seizoen van de podcast en de serie om dat woord voor woord te over te nemen.

Ondanks dit alles is het eerste seizoen van Homecoming toch wel het kijken waard. Als je al fan bent van Mr. Robot of andere projecten van Sam Esmail zal de regie misschien al bekend voor komen, maar blijft het uitstekend. Het zal zeker niet bij iedereen in de smaak vallen, maar als je ook maar een klein beetje geïnteresseerd bent is het het proberen waard.
Volg Homecoming
Vorige aflevering
Again
Again
02x07
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Yasuke - Eerste aflevering

5.5

Jupiter's Legacy - Eerste aflevering

6.5

Wataha (The Border) - Seizoen 1 (DVD)

7.5

Beau Séjour - Seizoen 1 en 2 (DVD)

9

Being Human - Complete serie

8

Line of Duty - seizoen 6

9.5