Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Frederika Reihs geeft "His Dark Materials - Seizoen 1 (dvd)" een 8.
Geschreven door Frederika Reihs op 21 december 2020.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

His Dark Materials - Seizoen 1 (dvd)

His Dark Materials is een prachtige nieuwe serie in een setting die niet mis kan gaan. Donker, mysterieus, en perfect afgewerkt met een geweldige soundtrack. Het verhaal volgt het jonge meisje Lyra Belacqua (Dafne Keen, The Refugees) en haar Deamon Pan in een wereld waar mensen hun ziel bij zich dragen in de vorm van een dier. Lyra is opgegroeid in Jordan College, waar haar oom haar heeft achtergelaten in zijn zoektocht naar een andere wereld, naar stof. Wanneer Lyra erachter komt dat er kinderen uit haar buurt worden ontvoerd gaat ze op onderzoek uit. Wanneer ze op zoek gaat naar Roger, een vriend van haar, raakt ze zelf in de problemen.

His Dark Materials
© BBC One


Deze serie staat echt met zijn muziek voorop. Elke aflevering staat direct als een huis en je zit meteen in de juiste sfeer setting om te beginnen. De muziek maakt alle emotionele momenten, de moeilijke momenten, de spanning die het creëert, ongeëvenaard. Het houdt het tempo vlot en soepel en neemt je mee.

De muziek maakt alle emotionele momenten, de moeilijke momenten, de spanning die het creëert, ongeëvenaard.

De wereld van His Dark Materials is complex, het lijkt zoveel op die van ons maar toch is er zoveel anders. De serie pakt dit perfect aan door er geen volledige uitleg over te geven maar de kijker elke aflevering meer informatie te geven en hierdoor ons laat ontdekken hoe de wereld van Lyra in elkaar zit. Waar de film in 2007 meer kinderlijk was en versimpeld, neemt de serie de tijd om je mee te nemen in deze unieke wereld die zeker niet onder doet voor het verhaal. Ze laten hier het boek tot leven komen in een verhaal dat, wanneer je de achtergrond kent, in het begin wat minder mysterieus overkomt maar toch zeker de moeite waard is. Waar deze serie hetzelfde verhaal verteld als de film, is deze zoveel beter en mooier gemaakt. De luchtvaart, de ijsberen, de alethiometer, alle componenten zitten erin en toch voelt het vernieuwend. Vooral Miss Coulter, prachtig vertolkt door Ruth Wilson (The Affair), laat een heel nieuw niveau van kwaadaardig zien met haar toch nog wat menselijke kant richting Lyra.

His Dark Materials
© BBC One


De dvd van His Dark Materials zet met de voorkant de toon voor de serie, donker en mysterieus, prachtig vormgegeven. Niet alleen de serie is erop te zien maar ze geven ons nog wat leuke extra’s. De dvd geeft je een exclusieve inkijk in het werk van de makers. De schrijver van de serie komt aan het woord en laat met passie aan de kijkers zien hoe deze serie tot stand is gekomen en hoe ze tot dit prachtige eindresultaat zijn gekomen.
Video on youtube
Volg His Dark Materials
Vorige aflevering
The Botanic Garden
The Botanic Garden
03x08
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_renzoroy
22 dec 2020 02:11 - 22 sep 2021 04:49
Leuk voor 12 jarige misschien, maar ik vond er echt geen ---- aan. Mooi gemaakt enzo, maar erg langzaam, hier en daar wat kinderachtig en slap verhaal. Best voorspelbaar ook. Ook dat James McAvoy op de poster staat afgebeeld (1 van de redenen dat ik ging kijken) en die doet dan vervolgens ongeveer maar 2 eps mee...... Niet mijn ding iig. Ik heb liever dat HBO weer eens een Boardwalk empire // The Deuce // Vinyl achtige serie lanceert. Tot dan wacht ik op het 2e seizoen van Barry en Euphoria :)
Reageer
avatar_BlackBiker
22 dec 2020 08:02 - 22 sep 2021 04:49
Ik heb de serie een 7 gegeven. De productiewaarde is fantastisch en de muziek is prachtig. Alleen pakt het verhaal mij minder.
Seizoen 1 was compleet overbodig voor wie de film heeft gezien. Ok, mooier en iets uitgebreider, maar meer ook niet. Het verhaal is inderdaad meer voor kinderen. Er is ook een reden waarom het bij één film is gebleven.
De enige positieve uitschieter in deze serie is voor mij Ruth Wilson, de reden waarom ik de serie ben gaan kijken. Ook hier zet ze, net als in Luther, weer iemand neer that you love to hate :-)
Reageer
His Dark Materials