His Dark Materials

8.1 / 10
54 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

His Dark Materials blijkt groot kijkcijfersucces

His Dark Materials is een productie van HBO en de BBC. De serie is op 3 november van start gegaan bij BBC One.

De serie His Dark Materials is gebaseerd op de populaire boekenserie van Philip Pullman. Northern Lights introduceert Lyra (Dafne Keen), een wees die leeft in een parallel universum waarin wetenschap, theologie en magie zijn verweven. Lyra's zoektocht naar een ontvoerde vriend ontrafelt een sinister complot met ontvoerde kinderen en verandert in een zoektocht naar een mysterieus fenomeen dat Stof wordt genoemd.

Zondagavond trok de eerste aflevering van His Dark Materials maar liefst 7,2 miljoen kijkers bij BBC One. Dat is het hoogste aantal voor een dramaserie sinds vijf jaar. De serie The Musketeers trok 7,4 miljoen kijkers in 2014, en dat aantal werd jarenlang niet meer geëvenaard. Binnenkort zal bekend worden hoeveel kijkers de eerste aflevering van His Dark Materials heeft getrokken bij HBO in de Verenigde Staten.

In Nederland gaat Ziggo Movies & Series His Dark Materials vanaf dinsdag 5 november wekelijks aanbieden. Dat is mogelijk dankzij de afspraken die Ziggo heeft met HBO. Regisseur Tom Hooper regisseerde het eerste seizoen, dat bestaat uit acht afleveringen. Er is al een tweede seizoen besteld.

Vorige aflevering
Betrayal
01x08
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
Vandaag, 16:00
Big Little Lies actrice Nicole Kidman werkt aan een nieuwe serie voor Amazon. De serie is gebaseerd op het aankomende boek van Janelle Brown, Pretty Things.
Vandaag, 15:00
Het derde seizoen van Fauda verschijnt in april op Netflix, de eerste beelden van het nieuwste seizoen zijn nu te bekijken.
Vandaag, 14:00
De eerste veertien seizoenen van Criminal Minds verschijnen in April bij Amazon. De serie is ook te zien bij Ziggo en tot 6 april bij Videoland.
Vandaag, 13:00
De Canadese komedieserie Kim's Convenience van CBC is verlengd met een vijfde en zesde seizoen.
Vandaag, 12:00
Snowpiercer ging oorspronkelijk 31 mei in première, maar TNT heeft nu aangekondigd dat de serie al eerder in première gaat.
Vandaag, 11:00
1