Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

BBC bestelt tweede seizoen His Dark Materials

De BBC heeft zich gecommitteerd aan een tweede seizoen van His Dark Materials, waarvan het eerste seizoen nog in productie is.

His Dark Materials is gebaseerd op de boekenreeks van Philip Pullman. De boeken zijn erg populair en fans vroegen zich af of de magische inhoud wel goed naar een televisieserie vertaald kan worden. Maar hoewel het eerste seizoen pas in 2019 van start zal gaan heeft de BBC al een tweede seizoen besteld, zo maakte directeur-generaal Tony Hall van de BBC dinsdag bekend.

Het verhaal speelt zich af in een parallelle wereld. De kijker volgt in de serie Lyra Belacqua. Ze woont in Oxford, maar als een van haar vrienden wordt ontvoerd besluit ze hem te redden en gaat ze op reis, ontmoet ze heksen en geharnaste beren, en eindigt in het koude noorden bij het noorderlicht.

6245 HisDark

Studio Bas Wolf Productions is bezig met het eerste seizoen. Dafne Keen speelt de hoofdrol. Zij is Lyra, een wees die in een parallel universum woont. Jack Thorne schreef het script van de miniserie, waarin filosofie en theologie worden gecombineerd met fantasy-elementen als heksen en gewapende ijsberen.

Lyra wordt vergezeld door Will, een jongen die een mes heeft waarmee hij ‘ramen tussen werelden kan snijden’, zo melden de makers. Lyra en Will gaan op reis naar de wereld van de doden om te spreken met een overleden vriend van Lyra, terwijl Lord Asriel, Lyra's vader, een oorlog ontketent tegen God.
Vorige aflevering
The Botanic Garden
The Botanic Garden
03x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
His Dark Materials