Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
EMB geeft "Hinterland - Seizoen 1" een 6.
Geschreven door EMB op 8 Oktober 2019.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Hinterland - Seizoen 1

Hinterland, of in het Wales Y Gwyll, is een Welsh noir politie-dramaserie die geproduceerd wordt door S4C in Wales. De hoofdrollen worden gespeeld door Richard Harrington (als hoofdinspecteur Tom Mathias) en Mali Harries (als inspecteur Mared Rhys). Schrijver, producer en regisseur Ed Thomas heeft de serie bedacht.

De serie zelf: Hinterland speelt zich af in Wales. De televisieserie wordt opgenomen in Aberystwyth (waar de serie zich ook afspeelt) en in het graafschap Ceredigion. Ruige kliffen, typische stijl landschap en huizen, ruisende korenvelden. Dat alles levert een prachtige setting op. Het is ook mooi in beeld gebracht, met name opnames vanuit de lucht, daar zitten adembenemende shots bij. Helaas is het klimaat de serie niet altijd gunstig geweest, regen.... en dat maakt het beeld vaak grauw en grijs, maar als dan ook zon doorbreekt dan geniet je van de prachtige groene kleuren van het landschap.

Tom Mathias, hoofdinspecteur, net overgeplaatst vanuit London, nu wonend in een caravan, lost op geheel eigen wijze samen met een team bestaande uit DI Mared Rhys (Mali Harries), DS Sian Owens (Hanna Daniel) en DC Lloyd Ellis (Alex Harries) moorden op. Inspecteur Mared Rhys komt uit de omgeving en kent de samenleving van Aberystwyth dus als geen ander. Niet onbelangrijk voor het team. Nu we het toch over het team hebben, als je echt kritisch kijkt, lossen ze wel moorden op, ok daar draait het natuurlijk om, maar in dit team lijkt ieder op zich zelf te staan, geen echte duo vorming. Tom werkt wel veel samen met Mared, maar echt verbonden lijken ze niet te zijn. Je voelt als kijker niet die chemie..

De personages blijven daardoor echter oppervlakkig, buiten Tom Mathias. Met Tom krijg je nog een beetje een band. Vanwege zijn trieste en vermoeide gezicht. Tom Mathias komt over als een eenzame man die waarschijnlijk in zijn privéleven iets is overkomen. Dit omdat de foto van twee kinderen als een rode draad door de serie loopt. Daar is iets mee. Ooit zullen we dat wel te weten komen. Het zorgt er in ieder geval voor dat je als kijker nieuwsgierig blijft van wat er gaat komen.

Richard Harrington is buiten de UK niet zo erg bekend ondanks zijn toch wel lange lijst van films en series. Richard zet een goed personage neer, puur en rauw. Niet vreemd dat hij voor deze rol onderscheiden werd met een Bafta Wales Award. Mali Harris (ook Bafta winnares beste actrice Hinterland) zet als de lokale bewoonster een prima rol neer, al is het jammer dat haar personage niet wat verder uitgediept wordt, zoals haar privéleven met haar tienerdochter en een inwonende moeder, daar zie je in dit seizoen nog niet al te veel van. Terwijl ze toch een belangrijke schakel lijkt te zijn in het geheel. Daar zit wel meer in. Over de andere personages Sian Owens (Hanna Daniel) en DC Lloyd Ellis (Alex Harries), die hangen er voor je gevoel eigenlijk maar een beetje bij, tenminste in dit eerste seizoen. Laten we hopen dat in de volgende seizoen de band met personages opgebouwd kan worden. Het oogt allemaal wat traag, geen spetterende actie, maar op een 'rustgevende' manier wordt er gespeurd naar motief en dader(s).

Er is wel een beetje verwarring over het aantal afleveringen in dit seizoen, de een spreekt over acht en de ander over vier. Laten we het maar gewoon op vier afleveringen van ongeveer 90 minuten houden. De serie werd in Engeland en Wales wel in acht delen uitgezonden. Tevens werd voor de serie elke scene twee keer opgenomen: een keer in het Engels en een keer in Welsch. Alle afleveringen staan los van elkaar, wat misschien nog een zwak punt van de serie is, aangezien je eigenlijk wel weet dat Tom iets uit zijn verleden meedraagt en chef Brian Posser (Aneirin Hughes) ook zo zijn verleden lijkt te hebben. Een seizoen met vervolg aflevering had zeker de spanning wat kunnen verhogen.

Hinterland zou gemaakt zijn vanwege het enorme succes van de serie vanuit Scandinavië. Ja, die series zijn gewoon goed, dat moet je niet willen nabootsen, overtreffen. Dat is dan met Hinterland ook niet gelukt. Beter was toch geweest een eigen weg te volgen en niet te veel naar andere serie kijken. Hinterland is een serie met een klein budget. Nou ja wat noem je klein, het budget was ongeveer vier miljoen pond. Dat schijnt dus een klein budget te zijn... Het eerste seizoen van Hinterland heeft nog niet echt kunnen overtuigen om de naam topserie te krijgen. Heeft niks met budget te doen, want daarin laten ze zien dat je met een klein budget best iets neer kan zetten, maar ligt puur aan de verhaallijn en het missen van diepgang.
Volg Hinterland
Vorige aflevering
Episode 4: Part 2
Episode 4: Part 2
03x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Hinterland