High Fidelity

7.5 / 10
30 min
Dramedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Lucas Verbunt geeft "High Fidelity - Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door Lucas Verbunt op 23 februari 2020.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

High Fidelity - Eerste aflevering

''What came first – the music or the misery?'' - High Fidelity (2000)

High Fidelity is geen onbekend concept; het boek werd al eerder verfilmd. Daarmee sluit deze nieuwe Hulu-original aan in het lange rijtje met reboots, remakes; hoe je het ook wilt noemen. High Fidelity anno 2020 is echter wel in een nieuw jasje gestoken. Waar het hoofdpersonage eerst een witte man was; is dit nu een biraciale vrouw. De sterke elementen van het concept zijn nog steeds aanwezig: het praten tegen de kijker, exen, lijstjes en een goede soundtrack.

Ik heb de originele film nooit gezien; noch heb ik het boek gelezen. Met een complete blanco blik kijk ik dan ook naar de eerste aflevering, die zo'n dertig minuten duurt. High Fidelity vertelt het verhaal van een Rob (Zoë Kravitz, Big Little Lies). Rob is een cynische jonge vrouw met een eigen platenzaak in Crown Heights, Brooklyn. In de eerste aflevering maken met kennis met haar top vijf exen en haar goede muzieksmaak.

© Hulu


Kravitz vertolkt haar rol met overtuiging en heeft een fijne aanwezigheid op het scherm. Gedurende de aflevering worden meerdere personages geïntroduceerd, onder anderen: Clyde (Jake Lacy, Fosse/Verdon), de nieuwe vlam van Rob; Rob's beste vriendin Cherise (Da'Vine Joy Randolph, Empire) én Rob's ex #3 en beste vriend Simon (David H. Holmes).

Het acteerwerk is overtuigend en de ambiance van de serie is erg prettig. Desondanks heeft High Fidelity mij nog niet overtuigd. Er is nog niet zo veel gebeurd, en hoewel dat niet per se erg is, is er nog niks dat me verder wil laten kijken. Er is geen spanning; ik voel nog niks voor de personages en de verhaallijn is nog niet heel origineel.

In het huidige serielandschap wordt de kijker overspoeld met content. Uitblinken is dan ook een noodzaak, in plaats van een luxe. Ondanks dat High Fidelity zeker een serie van kwaliteit is, ben ik bang dat het niet interessant genoeg is om dit seizoen te overleven. Wellicht heb ik het helemaal fout en dit gewoon niet mijn serie, dat kan. We zullen het zien. Ik schrijf High Fidelity zeker nog niet af, maar ik ga ook niet gelijk het seizoen afkijken. Misschien als ik binnenkort een keer zin heb in een achtergrond serie.

Voor nu krijgt High Fidelity van mij een keurige 7.0! Goede kwaliteit, geen uitblinker.
Volg High Fidelity
Vorige aflevering
The Other Side of the Rock
The Other Side of the Rock
01x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Doom Patrol - Seizoen 2

5

Watchmen (2019) - Seizoen 1 (DVD)

7.5

Ratched - Eerste aflevering

8.5

Flesh and Blood (2020) - Seizoen 1

6

Away - Eerste aflevering

7.5

Exit (2019) - Seizoen 1

7