Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Hugo B geeft "Hidden Assets - Seizoen 1" een 6.5.
Geschreven door Hugo B op 25 juli 2022.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Hidden Assets - Seizoen 1

Wat hebben een terreuraanslag en een moord in Antwerpen gemeen met drugdealers en diamanten in Limerick? Een Ierse en een Vlaamse politieagent zoeken het samen uit in Hidden Assets.

Hidden Assets is een Iers-Vlaams-Canadese politieserie die recentelijk in première ging bij Streamz. De serie werd al in 2021 in meerdere Angelsaksische landen uitgebracht, met een zeker succes.

CAB, wat staat voor Criminal Assets Bureau, is een Ierse politiedienst die eigendommen, verworven met illegale of criminele middelen, opspoort en ze in beslag neemt. Collega's noemen hen dan ook spottend boekhouders in plaats van politieagenten. Het team bestaat uit drie onderzoekers, onder leiding van Detective Sergeant Emer Berry (Angeline Ball, Keeping Faith).

Hidden Assets
© RTE One


De serie opent met een inval in County Clare (Ierland) bij een notoir drugsdealer, waar het CAB-team de eigendomsakte van een appartement in Antwerpen ontdekt, tezamen met een zakje ruwe diamanten. Als DS Berry deze zaak verder onderzoekt in Antwerpen, blijkt dat het appartement gebruikt werd als uitvalbasis voor terroristen die aanslagen in Antwerpen en Brussel gepleegd hebben en er werd recent een vermoorde vrouw gevonden. De Ierse en Belgische politie besluiten samen te werken om de daders op te sporen en uit te zoeken wat de relatie is tussen de drugdealers en de terroristen.

Commissaris Christian De Jong (Wouter Hendrickx, Cordon) van de Belgische antiterreurcel en DS Berry leiden het onderzoek. De serie speelt zich deels af in Ierland, maar vooral in de Antwerpse haven en omgeving tijdens een verkiezingsperiode. Het onderzoek spits zich al snel toe op een Canadees bedrijf, dochteronderneming van Richard Melnick (Michael Ironside, The Alienist) en geleid door zijn Ierse schoondochter Bibi Melnick (Simone Kirby, His Dark Materials). Diverse Vlaamse acteurs zoals onder andere Clara Cleymans, Matthieu Sys en Steve Geerts hebben een bijrol en hun interactie verloopt meestal in het Vlaams.

Het verhaal heeft genoeg potentie om er een spannende thrillerserie van te maken en in het begin is dat ook zo. Maar al snel merk je dat de acteerprestaties ondermaats zijn. Sommige scenes zijn nogal ongeloofwaardig en de gaten in de plot vallen meer en meer op. Daarnaast zijn de dialogen ronduit zwak. Na drie afleveringen kun je als kijker raden hoe de vork in de steel zit en het is verbazingwekkend dat de geroutineerde politieagenten er zes afleveringen voor nodig hebben. Als Vlaamse kijker ergerde ik me ook aan het gebrek aan inspiratie waarmee de scenaristen het nodig vonden om bijvoorbeeld de Vlaamse kranten te voorzien van een andere naam zoals Het Uur, in plaats van De Tijd, The Paper in plaats van De Gazet Van Antwerpen... Hetzelfde voor de politieke partijen: bRood in plaats van Socialistische partij enz.

Er zijn maar zes afleveringen, dus je kunt de serie makkelijk bingewatchen en je hoeft er niet al te veel bij na te denken. Wel leuk om een aantal Vlaamse acteurs te zien in een Engelstalige serie en de Antwerpse kijker herkent vast de diverse locaties waar er gefilmd werd, zoals Het Havenhuis en het MAS. Het verhaal wordt ook netjes afgerond zonder cliffhanger, al wordt er wel een kleine opening gelaten voor een vervolg. Ik las in een aantal buitenlandse reviews dat er veel vragen onbeantwoord bleven, maar dan hebben die kijkers de laatste aflevering niet goed begrepen of waren hun verwachtingen op een spectaculaire ontknoping te hoog gespannen. Er wordt blijkbaar wel nagedacht over een tweede seizoen, maar ik vermoed dat dan met hetzelfde CAB-team een andere verhaallijn zal gevolgd worden.

Nog een interessant weetje: de serie is indirect een vervolg op Acceptable Risk, een Ierse krimi uit 2017, waarin het personage Emer Berry, gespeeld door dezelfde actrice, actief is als politieagente, die een moord onderzoekt.
Video on youtube
Volg Hidden Assets
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
02x06
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Hidden Assets