Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Ron Schoonwater geeft "Hidden (2018) - Seizoen 3" een 8.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 21 februari 2023.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Hidden (2018) - Seizoen 3

Het derde seizoen van Hidden (2018) volgt iets meer het standaardverhaal van een misdaadserie.

Het seizoen begint in Liverpool. Dat heeft een speciale reden. Het zal namelijk het leven van detective DI Cadi John compleet op haar kop zetten. De ingrediënten voor de worstelingen in haar privéleven worden hiermee direct gelegd. Cadi is, zoals al eerder te zien was in de eerste twee seizoenen, niet zo handig als het op sociaal gebied aankomt. Door dat wat ze doet, zet ze haar relatie op het spel.

Welsh Noir op haar best.

De zaak waar Cadi en haar partner Owen Vaughan zich deze keer in mogen vastbijten, is de moord op een boer. Het onderzoek naar zijn dood lijkt de politie op een dwaalspoor te brengen. Er is DNA gevonden, maar er is geen match. Bovendien blijkt het slachtoffer door zijn levensstijl meerdere vijanden gemaakt te hebben. Het is daardoor lange tijd onduidelijk waar het onderzoek zich op moet richten. Het zorgt ervoor dat we een mooi verhaal voorgeschoteld krijgen van het normale leven van Wales. Cadi komt op de meest mooie, maar ook enigszins troosteloze plekken. Die mix van mooie landschappen en een kijkje in het normale leven is precies de reden dat de andere twee seizoenen al hoge ogen gooide.

Hidden (2018)
© S4/C


Hidden (2018) neemt de kijker ook altijd mee in de wereld van de mensen die op de een of andere manier betrokken zijn bij de zaak. Deze keer is dat onder andere een pastoor die het beste probeert te doen voor zijn gemeenschap. Hij is nauw betrokken bij Lea. Helaas worstelt zij teveel met haar verleden om de hulp echt toe te laten. Het zorgt ervoor dat de pastoor alles uit de kast moet halen om haar letterlijk van de bank te krijgen.

Siôn en zijn broer Glyn Thomas leven hun leven. Glyn heeft Down en dat zorgt ervoor dat Siôn zich erg verantwoordelijk voelt voor hem. Glyn doet alles voor zijn duiven en probeert, ondanks de soms benauwende aandacht van zijn broer, zijn eigen leven op te bouwen. De gesloten Siôn krijgt het steeds moeilijker. Zijn gedrag verandert en dat roept vragen op in zijn omgeving. Hij lijkt zich (bijna) nergens meer toe te zetten. Het zorgt voor problemen op het werk en het lijkt hem steeds verder te isoleren van de buitenwereld.

Hidden (2018)
© S4/C


De vrouw en moeder van het slachtoffer wonen afgelegen, maar wel dichtbij elkaar. De onderlinge verstandhouding is verstoord. Het enige wat hen lijkt te binden is het zoontje van het slachtoffer. De gruwelijke daad helpt niet om beide meer tot elkaar te brengen. Daarvoor lijkt de kloof te diep. Het helpt niet als ze er achter komen dat de boerderij verkocht moet worden omdat de erfenis alleen maar grote schulden blijken te zijn.

Het gebruik van Engels en Welsh zorgt voor authenticiteit.

Het derde seizoen van Hidden (2018) is weer een fantastisch inkijkje in het leven van alledaagse mensen in Wales. Deze keer wordt het privéleven van Cadi meer uitgelicht. Daardoor zien we Owen alleen maar als collega. Zijn rol is in die zin wat kleiner. Het verhaal volgt wat meer een standaardonderzoek naar een moord. Toch is de uitkomst weer uitzonderlijk emotioneel, mooi en zwaar. Hidden blijft volharden in een zeer sfeervolle weergave van de landschappen en het leven in Wales. Het gebruik van Engels en Welsh zorgt voor authenticiteit. Dat maakt deze televisieserie zo speciaal. Welsh Noir op haar best.
Video on youtube
Volg Hidden (2018)
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
03x06
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Hidden (2018)