Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Peter Rotthier geeft "Het gouden uur - Eerste twee aflevering" een 8.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 29 Oktober 2022.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Het gouden uur - Eerste twee aflevering

Het gouden uur is een Nederlandse serie die draait om een vreselijke terroristische aanslag.

Het was alvast een gouden zet om de Nederlandse serie Het gouden uur te lanceren met een dubbelaflevering. Afgaand op wat er in de eerste aflevering te beleven viel, was er nauwelijks enige houvast te krijgen in het verhaal. De puzzelstukjes uit de eerste aflevering vielen pas in elkaar tijdens de tweede aflevering. Wat je te zien kreeg in die eerste aflevering was voornamelijk een voorstelling van de belangrijke personages en plaatsen die bij het begin van dit misdaadverhaal een belangrijke plaats innemen.

Het gouden uur
© AVROTROS


Twee politiemensen die onderweg zijn naar de luchthaven vanwege een bommelding. Een speciale agente die een van Afghanistan afkomstige politieman komt ondervragen op een dubieuze manier en ook zijn Nederlandse vrouw een bezoekje brengt. Een beeld van een buurtmarkt, enkele criminelen die enkele politieagenten executeren en een oude man die op het plaatselijke sportcomplex werkt. Op het eerste gezicht niet direct dingen die met elkaar in verband staan. Het zorgt een beetje voor een warrig aan het begin van deze serie, waardoor je als kijker niet direct meegenomen wordt in een verhaal.

Toch zitten er in deze scènes voldoende elementen om de kijker te laten volhouden. En die volhouder krijgt in aflevering twee dan ook waar voor zijn geld. Alle, op het eerste gezicht, losstaande elementen die in die eerste aflevering op je worden losgelaten, blijken in aflevering twee tot een climax te leiden die uitmondt in een vreselijke aanslag, de dood van een politieagent en een collega agent die om de één of andere reden op de vlucht slaat en zijn eigen weg zal gaan.

Het gouden uur
© AVROTROS


Als kijker heb je al een idee van wat er speelt omdat we in aflevering twee ook enkele beelden uit het verleden te zien krijgen waarbij de vluchtende Afghaanse politieman bevriend bleek te zijn met het hoofd van de terroristische cel die verantwoordelijk is voor de aanslag. Waarom de politieagent dit echter in zijn eentje wil oplossen is voorlopig nog koffiedik kijken. Is hij toch een betrokken partij of speelt er nog iets uit het verleden waarom hij zelf achter de daders wil aan gaan. Vragen die we de komende weken wel beantwoord zullen krijgen. Als de makers op het elan van de tweede aflevering doorgaan, belooft dit een van de Nederlandstalige topseries van 2022 te worden.
Video on youtube
Volg Het gouden uur
Vorige aflevering
De grote klap
De grote klap
01x06
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_klijn494
31 okt 2022 15:37 -
Ik heb nu vier afleveringen gezien en stop ermee. Natuurlijk ben ik nieuwsgierig naar het verleden van de hoofdrolspeler en hoe dit verweven is met de leider van de terroristische cel. Maar ik vind teveel zaken onrealistisch. Zonder overleg met je chef samen op pad gaan. Of in je eentje een flat binnengaan, waar groot gevaar is te verwachten. Of twee jonge agenten die (weer) zonder overleg het aanslaggebied doorkruisen. Met een vrolijk gezicht grapjes over broodjes maken, als je de 'hel' hebt mee gemaakt? Verder heb ik enorme moeite om te verstaan wat er gezegd wordt. Het valt me op dat in Nederlandse series gigantisch snel en onduidelijk wordt gesproken. Ondertiteling is niet mogelijk, anders zou ik die aanzetten. Hoor dit ook van andere kijkers. Overigens het acteren van Nasrdin Dchar, de hoofdrolspeler is uitstekend ( en wel te verstaan!)
Reageer
avatar_rotthierpeter
31 okt 2022 16:03 -
Kan me wel vinden in je reactie, maar daarom noemen ze het ook fictie. Wat de taal betreft daar heb je gelijk over. Bij momenten slecht verstaanbaar. Zelf zit ik op telenet en daar kan wel de ondertiteling aanzetten. Veronderstel dat ook andere providers de ondertiteling (voor Doven en slechthorenden) ondersteunen.
Reageer
avatar_hbrouwer
04 nov 2022 21:36 -
Ik kan je zeker vinden in je reactie @klijn494, heb zelf gisteren 2 afleveringen gezien. Maar ik vindt het het acteren echt slecht. Tevens is het geheel erg ongeloofwaardig. Hoe de hele politie wordt weer gegeven klopt voor geen meter.
Reageer
Het gouden uur