Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Peter Rotthier geeft "Here and Now (2018) - Eerste aflevering" een 6.
Geschreven door Peter Rotthier op 10 Maart 2018.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Here and Now (2018) - Eerste aflevering

Wie de synopsis van de serie Here and Now heeft gelezen en houdt van paranormale gebeurtenissen zal meteen geïnteresseerd geweest zijn om deze reeks in zijn ‘te kijken’-verlanglijstje te plaatsen. Zeg nu zelf dat wanneer één van je kinderen dingen begint te zien die niemand anders kan zien er iets ernstigs aan de hand is.

In de pilot van Here and Now maken we kennis met vader Greg Boatwright (Tim Robbins, The Brink) en mama Audrey Bayer (Holly Hunter, Top Of The Lake) en hun vier kinderen. Wat op het eerste zicht een doordeweeks Amerikaans gezin is, blijkt echter een culturele mengelmoes te zijn want drie van de vier kinderen van het koppel zijn geadopteerd.

Zoon Ramon (Daniel Zovatto, The Deleted) komt uit Columbia. Zijn zus Ashley (Jerrika Hinton, Grey’s Anatomy) is geboren in Somalië en Duc (Raymond Lee, Best Couple Ever) zag het levenslicht in Vietnam. Alleen Kristen (Sosie Bacon, 13 Reasons Why) is de enige eigen vrucht van het koppel.

Tijdens de eerste aflevering maken we vooral kennis met de zes hoofdpersonages en het leven dat ze lijden. De rode draad is de zestigste verjaardag van Greg en het feestje dat voorbereid wordt door Audrey. Greg is echter depressief, ondanks een passage bij zijn jonge minnares, en heeft weinig zin in het feestje. Ramon en Kristen experimenteren met seks en drugs en Duc en Ashley, die beiden volwassen zijn (Ashley is zelfs getrouwd en heeft een dochter) leven op het eerste zicht een vrij modaal leven.

Here and Now (2018)
© HBO


Dat modale is ook de conclusie na het zien van de pilot van Here and Now. Die eerste aflevering sleept zich langzaam voort en er zit weinig vaart in het verhaal. We kunnen daar inkomen als je in een klein uurtje zes personages wilt voorstellen. Maar alles bij elkaar genomen komt het vrij saai over. Het was dan ook een inspanning om die eerste aflevering tot de laatste minuut uit te zitten.

Gelukkig deden we dat want aan het eind kwam er toch een lichtpuntje dat misschien van Here And Now toch een interessante reeks zou maken. We kunnen alvast vertellen dat we na tien minuten aflevering twee bekeken te hebben, toch afgehaakt zijn want weer een uur wachten op een nieuw hoogtepunt zagen we niet echt zitten.

Zit er dan geen potentieel in deze reeks? Misschien wel maar dan alleen voor mensen die veel geduld hebben en die kunnen leven met de saaie manier waarop zelfs interessante momenten in beeld gebracht worden. Het ergste is dat je dit de acteurs niet kan aanwrijven maar wel de mensen die achter de camera staan en beslissen hoe ze bepaalde scenes in beeld willen brengen. In dit gegeven zat alvast veel meer potentieel dan wat er uitkomt.
Volg Here and Now (2018)
Vorige aflevering
It's Here
It's Here
01x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_anonymous
10 maa 2018 19:51 -
Ik vond de pilot erg goed en de tweede aflevering nog beter. Je moet inderdaad niet wachten op een True Blood twist (ondanks dat de serie van Alan Ball is). Het verhaal vond ik meer dan interessant, het laat je namelijk proeven aan depressie en andere ziekten die in het hoofd plaatsvinden, De hallucinaties van Ramon of de lange zoektocht naar erkenning van Kristen.Ik vind het leuk om Robbins weer eens te zien. Wat was zijn speech heerlijk zwartgallig en ook deels herkenbaar. Voor mij krijgt de serie zeker een 8,5. Leuk trouwens dat je het hebt over het leven dat ze lijden, want lijden doen ze inderdaad, al is dat aan de oppervlakte nog niet te zien.
Reageer
avatar_renzoroy
24 maa 2018 02:54
Voor Tim Robbins kan ik je ook de film Marjorie Prime aanraden... Die was vrij goed.
Reageer
avatar_renzoroy
24 maa 2018 02:53 -
In Amerika is het ook niet echt een succes en ook op RT krijgt een vrij lage score. Ik zal niet teveel rekenen op een 2e seizoen.
Reageer
avatar_renzoroy
26 apr 2018 07:13 -
Zojuist gecancelled...
Reageer
Here and Now (2018)