Heirs of the Night

8,0 / 10
25 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Ron Schoonwater geeft "Heirs of the Night - Seizoen 2" een 7.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 16 maart 2021.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Heirs of the Night - Seizoen 2

Heirs of the Night is een volwassen jeugdserie die ook leuk is voor jeugdige volwassenen.

Het tweede seizoen van Heirs of the Night gaat onverdroten voort waar het eerste seizoen is gestopt. De jeugdige vampiers proberen te voorkomen dat Dracula alle robijnen bij elkaar bemachtigd om de macht over de wereld over te nemen. Zijn grootste inspiratiebron is zijn verloren liefde. De groep kinderen en volgers gaan onder leiding van de jonge Amilia von Vamalia de strijd aan. Vamalia bezit door het licht een bijzonder band met Dracula. Deze komt haar enerzijds van pas in de strijd tegen deze vampier, maar aan de andere kant brengt het haar constant in gevaar. Dracula weet namelijk dezelfde band te gebruiken om inzicht te krijgen in de plannen van Vamalia.

De driehoeksverhouding tussen Amilia, vampier Lars en mens Nicu zorgt voor verdere spanningen.

De driehoeksverhouding tussen Amilia, vampier Lars (Ulrik William Græsli) en mens Nicu (Lance West) zorgt voor verdere spanningen. In het eerste seizoen heeft Amilia haar keuze in de liefde gemaakt, maar dit seizoen blijken haar gevoelens voor de ander niet tegen te houden. De moeder van Nicu is inmiddels veranderd van kamp. Zij is onder de betovering van Dracula en is een constante dreiging voor Amilia. Nicu gaat een alliantie aan met Dracula om zijn moeder te bevrijden. Daarmee komt hij wel rechtstreeks tegenover zijn geliefde Amilia en haar groep te staan.

© AVROTROS


Het tweede seizoen van Heirs of the Night kent spannende momenten. De korte afleveringen van ongeveer vijfentwintig minuten zorgen er wel voor dat je iets te snel moet schakelen. Gelukkig is dat door de afleveringen te streamen op NPO Start Plus makkelijk te ondervangen. Het intro kun je alleen na dertien afleveringen wel dromen, maar dat is een klein ongemak om deze leuke televisieserie te volgen. Net wanneer je denkt dat Heirs of the Night misschien wel iets teveel gaat leunen op de strijd tussen Dracula en Amilia komt daar ineens een andere bekendheid voorbij. De introductie van Abraham van Helsing (Benja Bruijnig, Nieuwe Buren) als vampier met een hart maakt dit seizoen extra spannend. Van Helsing lijkt een fragiel verbond te sluiten met Amilia, maar zijn werkelijke motivatie zorgen voor extra spanning.

De introductie van Abraham van Helsing als vampier met een hart maakt dit seizoen extra spannend.

Heirs of the Night is een leuke televisieserie voor jeugdige, maar ook volwassen kijkers. De Europese productie met een grote Nederlandse inbreng zorgt voor heel wat kijkplezier. De belangrijkste rollen zijn ook nu weer voor jeugdige acteurs. Het verhaal wordt daardoor vanuit hun perspectief verteld. Hoewel het een serieuze serie is, wordt het door dat jeugdige karakter nergens eng of angstaanjagend. De fantasie achter dit verhaal maakt het echter tot een aangenaam te volgen televisieserie. Het geeft een eigenzinnige twist aan een oud verhaal over Dracula. Het zorgt voor een verfrissende televisieserie die het bekijken meer dan waard is.
Volg Heirs of the Night
Vorige aflevering
Episode 13
Episode 13
02x13
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Yasuke - Eerste aflevering

5.5

Jupiter's Legacy - Eerste aflevering

6.5

Wataha (The Border) - Seizoen 1 (DVD)

7.5

Beau Séjour - Seizoen 1 en 2 (DVD)

9

Being Human - Complete serie

8

Line of Duty - seizoen 6

9.5