Heer & Meester

7.6 / 10
50 min
Drama, Mysterie, Thriller
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Danny Wilde geeft "Heer & Meester - Seizoen 2" een 7.5.
Geschreven door Danny Wilde op 19 april 2016.
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Heer & Meester - Seizoen 2

De rol van Valentijn Bentinck is Daan Schuurmans op het lijf geschreven. Een rijke, aantrekkelijke vrijgezelle charmeur met een onbekend verleden. Hij is opgevoed door pater Bentinck (gespeeld door routinier Jules Croiset) in een katholiek internaat in het zuiden van het land. Hij is te vondeling gelegd, met daarbij een flink geldbedrag waarvan hij nog steeds zeer comfortabel kan leven. Hij woont in het bekende hotel des Indes in Den Haag, waar hij een vaste kamer heeft. Valentijn is op zoek naar zijn afkomst, maar pater Bentinck voorziet hem slechts mondjesmaat met informatie over zijn verleden, zijn ouders of andere familieleden.

Valentijn Bentinck houdt ervan om privé detective te spelen. Daarbij krijgt hij vaak hulp van de conciërge van het hotel; Leo Coops (Hubert Fermin, Moordvrouw), een keurige medewerker van het chique hotel des Indes. Leo is ook een ex-crimineel met uitstekende connecties in de onderwereld, waar Valentijn graag gebruik van maakt. In dit tweede seizoen krijgt Valentijn te maken met een nieuwe aantrekkelijke counterpart bij het Openbaar Ministerie, in de persoon van Floor van Nijevelt Guljé (Sophie van Winden, Overspel). Floor is de nieuwe Officier van Justitie en zij schakelt Valentijn in als er misdaden gepleegd zijn in hogere kringen en in families met oud en met nieuw geld.

De eerste aflevering zet de toon voor dit nieuwe seizoen van weer tien afleveringen. Valentijn wordt geconfronteerd met een dramatische gebeurtenis en krijgt nieuwe informatie die hem mogelijk naar zijn familie kan leiden. Ook ontmoet Valentijn de nieuwe eigenaar van hotel Des Indes, Victor Elevelt (Guy Clement, Land van Lubbers). Beide mannen hebben dezelfde levensstijl en kunnen het vanaf de start goed met elkaar vinden. Na deze seizoensstart volgen er enkele meer standaardafleveringen waarin Valentijn te maken krijgt met zaken als het fokken van dure raspaarden, handel in oldtimers, de parfumindustrie en diamantenroof. Aan het einde van het seizoen komt dan in de laatste twee afleveringen een aantal verhaallijnen bij elkaar en krijgt Valentijn belangrijke aanknopingspunten over zijn familiegeschiedenis.

Ik vind de serie in ieder geval een originele aanwinst in het Nederlands televisielandschap.


Heer & Meester is een lichtvoetige serie met sympathieke acteurs en leuke details. De serie is voornamelijk geïnspireerd door de Engelse televisieserie The Saint. Daarin is de hoofdpersoon ook een weeskind, opgevoed in een katholiek internaat en opererend in de wereld tussen goed en kwaad. Ook de beginscènes van veel afleveringen zijn gebaseerd op The Saint. Floor van Nijevelt neemt vaak telefonisch contact op met Valentijn. Deze is dan net bezig in een graftombe of bevindt zich middenin de woestijn terwijl hij jonge dames uit een harem bevrijd heeft. Het is, net als the Saint uit de jaren zestig, overduidelijk opgenomen in een studio, maar juist daarom erg grappig. De komische noten worden verder verzorgd door de klunzige collega officier van justitie van Floor, Richard Frensdorf (Ferdi Stofmeel, Komt een Man bij de dokter) en de jonge neef van Leo Coops, computerexpert Danny (Robert de Hoog).

Ik vind dit tweede seizoen een prima vervolg op het succesvolle eerste seizoen. Er zijn enkele komische afleveringen, een paar meer dramatische afleveringen en een heerlijk macabere aflevering zoals ‘Haute Cuisine’ dat doet denken aan een verhaal van Roald Dahl. De beelden van Den Haag en hotel des Indes zijn mooi en verschillende namen en details van de decors zijn duidelijk geënt op de Britse inspiratiebronnen The Saint en The Persuaders! Het beginthema is in dit tweede seizoen voorzien van fraaie animatiebeelden en Valentijn heeft nu de beschikking over een nieuwe snelle bolide. Ik vind de serie in ieder geval een originele aanwinst in het Nederlands televisielandschap. Begin 2014 zond omroep MAX het eerste seizoen van Heer & Meester uit. Twee jaar later volgde dit tweede seizoen, dat begin april 2016 tot zijn einde kwam. Het wachten is nu of er een derde seizoen komt.
Volg Heer & Meester
Vorige aflevering
Episode 10
Episode 10
02x10
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Line of Duty - seizoen 6

9.5

L'Amica Geniale (My Brilliant Friend) - Seizoen 1 en 2

9.5

Invincible - Seizoen 1

8.5

Sky Rojo - Seizoen 1

7.5

Red Light - Seizoen 1

7

Agatha Christie's Poirot - Seizoen 10 -12 (DVD)

7.5