Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
3.5
Peter Rotthier geeft "Head of the Class (2021) - Eerste aflevering" een 3.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 9 november 2021.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Head of the Class (2021) - Eerste aflevering

Remake van een serie uit de jaren tachtig waarin een debuterende lerares een debat team moet lesgeven.

Mocht ik niet beloofd hebben om deze recensie te schrijven, had ik het waarschijnlijk al opgegeven na tien minuten.

Head of the Class (2021) blijkt een remake te zijn van een serie die in de jaren tachtig gemaakt werd. Ik heb het origineel nooit gezien maar als het origineel hetzelfde niveau haalde als deze herneming, dan begrijp ik niet wie hier nog geld heeft willen inpompen. Het gegeven op zich geeft de serie voldoende mogelijkheden om in het genre komische sitcom zijn stempel te zetten. De uitwerking is echter, ondanks alle moeite die de acteurs erin stoppen, van een zeer bedenkelijk niveau.

Lerares Alicia Adams (Isabella Gomez, One Day at a Time) moet lesgeven aan het debatteam van de school waar ze terecht komt. Voor haar is het haar eerste baan en ze houdt er wel enkele aparte ideeën op na wat haar manier van les geven betreft. De vijf leerlingen van het debatteam worden door de rest van de school bestempeld als een bende nerds, die amper betrokken worden bij het andere schoolse leven.

Wat volgt is een karrenvracht aan onzinnige conversaties, pogingen om grappig te zijn en een zeer irritante lachband die te pas en te onpas te horen is. Geen enkel moment slaagde ik erin om tijdens de pilot een glimlach op mijn mond te toveren. Ik moet toegeven dat ik niet direct een grote fan ben van dit soort sitcoms maar het niveau van Head of the Class (2021) is laag, zeer laag en heeft volgens mij dan ook heel weinig potentie.

Jammer voor de nog vrij jonge acteurs die hun weg nog moeten vinden in dit wereldje, want zij weten wel degelijk een goede prestatie neer te zetten door hun personage neer te zetten zoals de makers het voorgeschreven hebben. Ze worden echter niet bediend door het scenario dat hen voorgeschoteld wordt.

Head of the Class (2021)
© HBO Max


Veel meer valt hier niet meer over te zeggen. Gewoon de vuilnismand inkappen en zeker geen tijd aan besteden. De 26 minuten durende pilot heb ik met veel moeite uitgekeken. Mocht ik niet beloofd hebben om deze recensie te schrijven, had ik het waarschijnlijk al opgegeven na tien minuten.
Volg Head of the Class (2021)
Vorige aflevering
Three More Years
Three More Years
01x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Faceman
10 nov 2021 12:47 - 10 nov 2021 12:48
Eerste aflevering ook gezien. Het is echt een schande dat HBO dit uitzendt. Maar het wel lekker woke.
Reageer
Head of the Class (2021)