Haven

7.9 / 10
42 min
Mysterie, Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Mandy Gelling geeft "Haven - Seizoen 4" een 8.
Geschreven door Mandy Gelling op 20 december 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Haven - Seizoen 4

‘Sacrifices will be made.’

Als we Haven spreekwoordelijk zouden doorrijden krijgen we de indruk dat het een rustig plaatsje is in Maine. Water en prachtige natuur omsluiten het stadje. Je ziet veel witte hekjes en rustige straatjes. Mensen die elkaar kennen en altijd voor elkaar klaarstaan. Maar zoals we weten uit de eerste drie seizoenen is niets wat het lijkt in Haven. Een half jaar nadat Audrey en Duke opgeslokt zijn door de Schuur zijn we terug in Haven en daar is het een en ander veranderd. Nathan is niet langer de hoofdinspecteur van de politie in Haven. Dwight, de kogelmagneet, is nu de Hoofdinspecteur van de politie in Haven. De problemen zijn niet weg, erger nog, ze zijn gewelddadiger en gemener dan ooit. Verondersteld wordt dat Audrey en Duke dood zijn gegaan toen de Schuur implodeerde. Zoals ik al eerder verklaarde, niets is wat het lijkt in Haven, zo ook met Duke en Audrey. Veel meer wil ik niet verklappen voor diegene die het allemaal nog moeten gaan zien.

Er komen enkele nieuwe en belangrijke spelers bij het team dat we al kennen. Zo hebben we Lexie, een stoere barvrouw die er ook zo uitziet. Zij is een aardige afwisseling ten opzichte van de nogal conservatieve Audrey. Ook komt ene William (Colin Ferguson, Eureka) de boel volledig in war schoppen in Haven. Wie of wat hij is en welke rol hij speelt blijft lang geheim. En dan hebben we nog Jennifer Mason (Emma Lahana, Arctic Air) die een leuke en belangrijke rol speelt in het ontrafelen van de mysteries in Haven en de Schuur. Oké, toegegeven, hoe vaak kun je de inwoners doen geloven dat er weer een gasexplosie was, of dat mensen zomaar dood neervallen. In Haven heel vaak kennelijk. Het stoort mij in ieder geval niet. Ik vind die naïviteit wel een zekere charme hebben. Witte hekjes en veel doden en iedereen kijkt de andere kant op. Ach, er zijn ergere dingen aan de hand in Haven, denk ik dan.

Seizoen vier blijft trouw aan het concept dat in elke aflevering een nieuw probleem opduikt. Maar de rode draad is sterker dan ooit aanwezig en ook Vince en Dave (je kunt met ze twitteren) krijgen een grotere rol in het vierde seizoen van Haven. De veranderingen in seizoen vier zijn goed uitgewerkt en maken één geheel van het team waarin Jennifer en William een grote rol gaan spelen. Haven is qua uiterlijk nog steeds een plaatsje waar je je kind graag zou willen zien opgroeien tot je onder de oppervlakte kijkt. En dan blijkt dat Stephen King hel op aarde heeft gecreëerd voor de bewoners van Haven. En sommige inwoners van Haven maken het net even wat erger dan het al is. Gelukkig dat Nathan, Dwight en andere willen vechten om van Haven een veilige haven te maken. Of ze dat lukt? Ik zou zeggen ga zelf maar kijken.

Kun je Haven seizoen vier gaan zien zonder de andere drie seizoenen te bekijken? Ik denk van niet. Het is vooral in seizoen vier belangrijk om te weten wie wie is en wie wat kan of doet. Ingewikkeld? Nee, totaal niet. Ga lekker op de bank zitten en geniet van wat King ooit heeft verzonnen voor zijn boek De Colorado Kid.

8 punten en van mij mag er een seizoen vijf komen.
Volg Haven
Vorige aflevering
Forever
Forever
05x26
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_anonymous
09 feb 2014 12:19 -
Laatste nieuws: er komt een seizoen 5 met 26 afleveringen.
Reageer

Nieuwste recensies

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8