Haven

7.9 / 10
42 min
Mysterie, Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Mandy Gelling geeft "Haven - Seizoen 5 (Eerste deel)" een 7.
Geschreven door Mandy Gelling op 2 januari 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Haven - Seizoen 5 (Eerste deel)

Daar zat ik dan op de bank met een kopje thee om één van mijn favoriete series te gaan zien, Haven. Waarschijnlijk het laatste seizoen dat extra lang is. Ze hebben het vijfde seizoen opgedeeld in twee delen. Het eerste deel begon op 11 september 2014 en het tweede deel zal waarschijnlijk pas in het najaar van 2015 worden uitgezonden. Hadden ze het dan niet beter seizoen vijf en zes kunnen noemen? Waarschijnlijk wel, maar goed: het vijfde seizoen deel A.

De eerste zes afleveringen zijn niet om over naar huis te schrijven. Na de zegen op William gaat het volledig verkeerd met Audrey en Jennifer. Daardoor slaat de overwinning snel om in verdriet. Audrey is niet meer wie ze was, Mara heeft Audrey’s lichaam overgenomen en is naarstig opzoek naar een weg terug voor William. Enfin, om een lang verhaal kort te maken Haven is zwaar in de problemen door deze veranderingen. En hoe krijgen we de zachtaardige probleemoplosser Audrey weer terug?

Zoals alles in Haven gaat dat niet zonder slag of stoot. Als er dan ook nog een CDC agente Dr. Charlotte Cross (Laura Mennell, Alphas) opduikt is de chaos in Haven compleet. De één is de ander niet meer en visa versa. Helaas voelen deze afleveringen als opvulmiddelen. Hoe kunnen we het zo lang mogelijk rekken, we moeten per slot van rekening 26 aflevering vol maken. Seizoen 5A had het ook makkelijk kunnen doen met de helft aan afleveringen. Helaas zorgen die ‘extra’ afleveringen ervoor dat je Haven minder leuk gaat vinden.

De spanning is er dan ook bijna af als ze weer eenmaal op de goede weg zijn ingeslagen en Haven proberen te redden van de problemen. Of als ze Audrey proberen te bevrijden. Mara wordt op een gegeven moment zo irritant dat je roept: “Nu weet ik het wel, Mara is een naar, vervelend, leugenachtig, manipulatief kreng.” Er zit ook geen verdere diepgang meer in de hoofdkarakters. Zelfs Vince en Dave dragen niet meer echt bij tot een oplossing, ze lopen eerder in de weg. Zoals gezegd gaat het, gelukkig voor mij als kijker, vanaf de zevende aflevering weer een stuk beter.

De problemen lijken alleen maar erger te worden voor Duke, Nathan, Audrey en Dwight, maar hulp is kennelijk dichterbij dan ze dachten. En dan in de twee laatste afleveringen krijgt het verhaal een vreemde draai. Cross is niet wie we dachten dat ze was en Mara blijkt nog meer een kreng te zijn dan we al dachten. De voorlopig laatste aflevering laat ons achter met meer problemen dan Haven lief is en een cliffhanger waarvan ik me afvraag of ik mij dat volgend jaar herfst nog kan herinneren. Maar wie dan leeft, wie dan zorgt, ook in Haven.

Zeven punten omdat naar andermans fictieve problemen kijken toch nog altijd leuker is dan aan je eigen problemen denken.
Volg Haven
Vorige aflevering
Forever
Forever
05x26
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

John Doe
Petra (gast)
02 jan 2015 14:37 -
Ik ben het helemaal met Mandy eens. De eerste afleveringen heb ik puur op wilskracht volgehouden en ook Mara kon ik niet meer luchten of zien. Gelukkig werd het gaandeweg beter en kijk ik weer uit naar de volgende afleveringen. Om op de cliffhanger terug te komen... ik weet het nu al niet meer?!
Reageer
avatar_Roeman
02 jan 2015 15:57
Haha, Petra, volgens mij was het einde iets met Duke en iets met Mara En Audrey. Misschien de laatste aflevering terugkijken vlak voor seizoen 5B begint ;)

Met vrolijke nieuwjaarsgroet.

Mandy
Reageer
avatar_Lyannah
04 jan 2015 16:48 -
ik begin nu aan aflevering 11 en ik heb gewoon geen zin...tis toch wat. Ik herken dus heel erg wat je zegt. Wat een dikke brij om me door heen te worstelen....
Reageer
avatar_Roeman
04 jan 2015 20:50
Ik hoop de seizoen 5B echt beter gaat worden, met een mooi afgerond einde ;-)
Reageer

Nieuwste recensies

The Mallorca Files - Seizoen 1 (DVD)

8

Baron Noir - Seizoen 3

8.5

Wu Assassins - Seizoen 1

6.5

Das Boot - Seizoen 2

8.5

The New Pope - Seizoen 1

8

Norsemen - Seizoen 3

8