Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Interview: Havens Emily Rose vertelt over seizoen vier

Voordat het nieuwe seizoen van Haven van start gaat hier in Nederland spreekt MijnSerie met hoofdrolspeelster Emily Rose over de uitdagingen van haar diverse personages, wat er te wachten staat in seizoen vier en een wens voor een... paard?

Seizoen drie eindigde nogal apocalyptisch. Nadat Audrey (Rose, Graceland) er voor kiest om de schuur in te gaan, schiet Nathan (Lucas Bryant, The Vow) Howard (Maurice Dean Wint, Flashpoint) neer. Met Howard verdwijnt de schuur ook. Op het laatste moment springt Duke (Eric Balfour, The Texas Chainsaw Massacre) achter Audrey aan. Een gewonde Nathan blijft alleen achter, terwijl de meteorieten als regen naar beneden vallen. Seizoen vier begint zes maanden later en een brandende vraag blijft bestaan: Waar is Audrey? "Dat is de vraag," vertelt de goedlachse Rose in een telefooninterview. "Tussen Duke en Nathan speelt dat in de eerste paar afleveringen van het vierde seizoen. Of ze nog terugkeert dat is, denk ik, erg bevredigend voor fans om te zien," zegt Rose, die nu al aan het filmen is voor seizoen vijf.

In haar tijd bij de Syfy serie Haven, dat in 2010 in première ging, krijgt Rose elk seizoen een personage er bij. De mysterie rondom Audrey Parker, die als een magneet wordt teruggetrokken naar het dorpje Haven, telkens in een andere gedaante, drijft de serie. Nog voor Tatiana Maslany roem kreeg voor haar klonen in Orphan Black en ongeveer tegelijk met Nina Dobrev en haar doppelgängers in The Vampire Diaries, werd Rose verrast met de boodschap dat haar personage meerdere identiteiten had. "Toen ik begon wist ik niet dat dit onderdeel van de opzet was," zegt Rose over de serie die inmiddels ver verwijderd is van de originele adaptatie van Stephen Kings The Colorado Kid. "Normaal als acteur word je in een hokje geplaatst en mag je maar een ding doen. Zeker in series met elke week een andere zaak. Het is zo vervullend om als acteur meerdere lagen te krijgen. Niet alleen kan je andere kanten van je laten zien, maar je mag ook andere kleding dragen en pruiken. Dat is echt leuk. Het is als een verkleedpartij!" vertelt Rose lachend.

In seizoen vier wordt er een nieuw alter-ego geïntroduceerd voor Rose. Lexie DeWitt is weer geheel anders dan Audrey, Lucy Ripley of Sarah Vernon. Ze is een stoere barvrouw, met zwarte kleding en een neuspiercing en lijkt weinig te maken te hebben met de bovennatuurlijke verschijnselen in Haven. "Je zal zien dat Lexie heel anders is. Het is moeilijk om een geheel nieuw personage uit te vogelen. Dit is geen toneel waar je de onuitgesproken regel hebt dat je het mag verpesten bij de repetitie. Bij TV gaat alles heel snel. Dus bij Lexie kon ik haar pas echt begrijpen toen ik die neuspiercing in had, wat geweldig was. Dan pas denk je, oh, zo beweegt iemand zich dus met extensions." Wie van de identiteiten het best bij Rose past kon ze niet zeggen. "Het is alsof je moet kiezen tussen je kinderen! Dat kan ik niet," zegt Rose, die tussen het filmen door haar een-jarige zoontje opvoedt met manlief Dairek Morgan.

Heel veel meer mocht Rose niet vertellen over het vierde seizoen van Haven, ondanks dat het seizoen vorig jaar al in de V.S. te zien was. Voor de downloaders in Nederland had Rose nog een bericht: "Kijk het gewoon opnieuw! [lacht] We kregen hele coole cadeautjes van fans uit Nederland dus ik hoop dat de loyale kijkers onze serie blijven steunen. Het is duidelijk dat jullie onze show waarderen en voor een of andere reden doen die cijfertjes er tegenwoordig nog steeds toe. Dus als je Haven wil steunen, kijk seizoen vier live." Voordat seizoen vier begint en het mysterie rondom Audreys verdwijning wordt opgelost, verklapt Rose haar wens voor een andere identiteit in de serie. "Zou het niet tof zijn als de geschiedenis van Audrey begon in het Wilde Westen? Ik wil altijd al een paard in de serie. Misschien kunnen de fans me helpen met die droom op Twitter. Horse in Haven. Dat is een goede hashtag," grapt de actrice.

Seizoen vier van Haven is elke dinsdag om 21.00 te zien op Syfy.
Vorige aflevering
Forever
Forever
05x26
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Haven