Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5
Ron Schoonwater geeft "Hassel (2017) - Seizoen 1 (DVD)" een 5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 9 januari 2018.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Hassel (2017) - Seizoen 1 (DVD)

Roland Hassel is een personages uit 30 boeken van Olov Svedelid. Eerder zijn er al elf verhalen verfilmd. Lars-Erik Berenett speelde toen de rol van Roland Hassel. De twaalfde film, Privatspanarna uit 2012, is niet gebaseerd op een boek, maar draait wel om het personage Roland Hassel. Nu is er dus een TV serie met Ola Rapace (Wallander) in de hoofdrol.

De serie Hassel lijkt erg op de aanpak van het Franse Braquo.

Hassel is lid van een speciale politie eenheid in Stockholm. Zijn team balanceert telkens op het randje van wat goed en fout is. Ze nemen het niet zo nauw met de wet. Verdachten worden op geheel eigen, agressieve, wijze verhoord. Het is dan ook niet voor niets dat het team onderzocht wordt door Interne Zaken. Fatima Nidal (Ana Gil de Melo, Jordskott) leidt dit onderzoek.

Wanneer Hassel's mentor, vaderfiguur en collega Yngve Ruda dood wordt geschoten, gaat het team van Hassel op onderzoek uit. Dan blijkt dat Yngve meerdere zaken achter de rug om van het team heeft geregeld. De vraag is wat de motieven van Yngve waren om deze zaken geheim te houden. Al snel blijkt de zaak complexer te zijn dan gedacht.

[image-96152]

De moord op Yngve heeft ook gevolgen voor het privéleven van Hassel. Zijn labiele relatie met Daniela Bergman (Aliette Opheim, Tjockare Än Vatten/ Thicker Than Water) komt verder onder vuur te liggen wanneer blijkt dat haar criminele ex een rol speelt in de laatste zaak van Yngve. Wanneer ook de dochter van Daniela, Vida (Wilma Lidén, Torpederna) gevaar lijkt te lopen, wordt het voor Hassel meer en meer een privézaak om de moordzaak op te lossen.

De serie hinkt teveel op twee gedachten.

De serie Hassel lijkt erg op de aanpak van het Franse Braquo. Een politieteam dat het niet zo nauw neemt met de wet. Politieagenten die agressie en geweld niet schuwen. Het grootste verschil is dat Braquo de kijker meeneemt in een wervelend spektakel. Hassel lukt dat niet. De serie hinkt teveel op twee gedachten. Aan de ene kant wil men het privéleven en het verval van Hassel belichten. Aan de andere kant heeft het onderzoek en de teamleden van Hassel een prominente rol. De uitwerking daarvan is echter wisselvallig en fragmentarisch. De serie vergeet de kijker mee te nemen. Het is daarom een schouwspel op afstand. Daarmee voldoet Hassel nooit aan de verwachtingen die gecreëerd zijn door andere Scandinavische series. Jammer.
Volg Hassel (2017)
Vorige aflevering
Episode 10
Episode 10
01x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Hassel (2017)