Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Ron Schoonwater geeft "Happy Valley - Seizoen 3" een 8.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 7 Maart 2023.
Leuk?
12
0
Bekijk stemmen

Happy Valley - Seizoen 3

Unhappy Valley is eerder de juiste titel voor het imposante laatste seizoen van Happy Valley.

De strijd tussen politieagente Catherine Cawood (Sarah Lancashire, Last Tango in Halifax) en de narcistische psychopaat en moordenaar Tommy Lee Royce (James Norton, Grantchester) stijgt tot een hoogtepunt. De kleinzoon van Catherine en de zoon van Tommy Lee wordt een belangrijke speelbal door de onderlinge rivaliteit. Het zorgt voor een spannend en psychologisch drama die na zes afleveringen een definitief einde kent.

Happy Valley
© BBC One


In de zijlijn van het hierboven geschetste drama zorgt de onderlinge relatie tussen Catherine en haar zus Clare (Siobhan Finneran, The Stranger) voor meer spanning. De twee verschillen erg van karakter. Catherine is meer van noeste arbeid. Ze is in alles rechtdoorzee. Clare probeert alles goed te houden. Zij kiest daarom meestal voor de in haar ogen gulden middenweg. Mede door haar vriend begaat Clare echter een enorme blunder. Dat zorgt ervoor dat de lieve vrede tussen Catherine en Clare ver te zoeken is.

Het derde seizoen van Happy Valley sluit af in stijl.



Alsof dit nog geen drama genoeg is wordt Catherine ook nog een zaak ingetrokken die haar na aan het hart staat. Via haar kleinzoon komt ze in aanraking met een nogal agressieve gymleraar. Wanneer zijn vrouw door toedoen van de gymleraar zelf op de politieradar verschijnt gaan alle alarmbellen af. Het zorgt ervoor dat Catherine voordat ze met pensioen gaat haar laatste dagen als politieagente effectief in moet zetten.

Happy Valley
© BBC One


Happy Valley laat beide kanten van het verhaal zien. De daders worden net zo intensief gevolgd als degenen die het politieonderzoek uitvoeren. De sombere beelden zorgen ervoor dat de trieste sfeer van het verhaal een perfect passende achtergrond krijgt. De gekozen locatie draagt daar uitstekend aan bij. Het acteerniveau is, zoals zo vaak bij Britse producties, uitstekend. Neem als voorbeeld James Norton. De goedaardige priester uit Grantchester is in deze rol een uitgekiende en manipulatieve psychopaat. Nu heeft hij zijn duistere kant wel eerder laten zien tijdens McMafia, maar deze rol is de overtreffende trap.

Daar kun je als recensent alleen maar een diepe buiging voor maken.



Het derde seizoen van Happy Valley sluit af in stijl. Het zit in dezelfde lijn als de eerste twee seizoenen. Het gezamenlijke verleden van Catherine en Tommy Lee speelt (weer) een belangrijke rol. Het verhaal wordt netjes afgerond. Hoewel netjes eigenlijk, als het gaat om de intensiteit van het einde, niet helemaal de juiste term is. Dat gekozen einde is verrassend en erg definitief. Zo hoeft er voor niemand enige twijfel te bestaan dat dit echt het einde is van een prima televisieserie. Zelf twijfel ik of het einde nu goed is of eigenlijk toch tegenvalt. Happy Valley biedt echter alles wat Brits drama zo goed maakt. Daar kun je als recensent alleen maar een diepe buiging voor maken.
Video on youtube
Volg Happy Valley
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
03x06
Leuk?
12
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_klijn494
05 aug 2023 14:06 -
Ook deze trouwe kijker buigt graag diep met je mee. Wat een geweldige serie, wat een acteerprestaties! Sally Wainwright heeft dit geweldige script geschreven. Er zitten zulke geweldige dialogen in, juist die zonder haast maken diepe indruk. Bijvoorbeeld Tommy en Ryan 's avonds laat. Sarah Lancashire, heerlijk om naar te kijken, een topper!
Reageer
Happy Valley