Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

NBC cancelt Hannibal

Het was om eerlijk te zijn een kwestie van tijd. NBC heeft Hannibal na drie seizoenen gecanceld. De zender besloot geen vierde seizoen van de serie te bestellen. Hannibal heeft al jaren een toegewijde fanbase en krijgt sterke kritieken, maar dat heeft zich nooit kunnen vertalen naar de kijkcijfers. NBC deed Hannibal ook geen plezier door de serie in de zomer te programmeren. De kijkcijfers zijn nu namelijk nog pijnlijker. Zij rechtvaardigen in ieder geval niet waarom NBC de serie zou moeten behouden, ondanks dat het de enige kritisch geliefde serie is van de zender. Hannibal is nooit een serie geweest voor een netwerkzender. Het is het type serie dat te donker is voor een massapubliek. Het is dus al bewonderenswaardig dat de serie het drie seizoenen heeft volgehouden op een van de grote netwerkzenders in Amerika. Fans kunnen dus absoluut niet woedend zijn op NBC. NBC zal wel het huidige seizoen blijven uitzenden.

Bryan Fuller, de man achter Hannibal, had het volgende te zeggen: "NBC heeft ons de mogelijkheid gegeven om een televisieserie te maken die geen andere netwerkzender had durven maken en heeft ons vervolgens drie seizoenen op de buis gehouden. Ondanks kijkcijfers en beelden die door menigeen veroordeeld zou worden op een netwerkzender. Jen Salke, van NBC, en haar team zijn fantastische partners geweest en zij steunden onze creatieve visie. Hannibal maakt zich op voor zijn laatste gang aan de tafel van NBC, maar een hongerige kannibaal kan altijd weer dineren. Ik kijk uit naar mijn volgende maaltijd met NBC."

Hannibal, gebaseerd op personages van Thomas Harris, heeft hoofdrolspelers in Hugh Dancy (Will Graham) en Mads Mikkelsen (Dr. Hannibal Lecter). De serie wordt geproduceerd door Gaumont International Television.

"Wij zijn ongelooflijk trots op Hannibal. Bryan en zijn schrijvers en producenten, en onze ongelofelijke acteurs, hebben visuele verhalen verteld die niet onderdoen voor al het andere op televisie of dat nu op een netwerk of kabel is. Wij bedanken Gaumont en iedereen die betrokken is bij deze serie voor hun tomeloze inzet. Dat heeft ervoor gezorgd dat Hannibal een bijzondere ervaring werd voor een globaal publiek."

Maar niet getreurd, althans nu nog even, want er duiken al geruchten op dat Hannibal weleens elders onderdak zou kunnen vinden. Amazon heeft nu de streamingsrechten voor Hannibal en de streamingdienst lijkt een serieuze gegadigde. Bryan Fuller heeft fans al opgeroepen om de resterende afleveringen te kijken en er is al een #SaveHannibal hashtag op Twitter. Uitvoerend producent Martha De Laurentis bevestigde dat "er opties besproken worden met potentiële partners" en zij nodigde kijkers uit om "een boodschap te sturen naar andere potentiële partners".

Vroeger was een cancellering een definitieve gang naar het televisiekerkhof, maar in het huidige klimaat kan een serie 'gewoon' weer uit de dood opstaan. Vooral geliefde series met een loyale fanbase als Hannibal. Ik zelf verwacht dan ook dat Hannibal ergens anders opduikt. Het is prestigetelevisie en genoeg kabelzenders, of streamingdiensten, kunnen dit soort series gebruiken.

Hoe kijken jullie aan tegen dit nieuws? Zien jullie de serie elders onderdak vinden?
Vorige aflevering
The Wrath of the Lamb
The Wrath of the Lamb
03x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (8)

avatar_Mandy1966
23 jun 2015 09:08 -
Als enorm groot van Hannibal snap ik het wel. De serie is niet voor de massa gemaakt en past eigenlijk beter bij HBO, Netflix of Amazon.

Ik hoop dat Amazon of een andere zender de serie opgaat pakken, maar ik heb er een hard hoofd in.

Jammer, maar gelukkig kunnen we nog even genieten van het derde seizoen.
Reageer
avatar_jellesteeg
23 jun 2015 09:19 -
De kans lijkt me klein, maar ik hoop dat Netflix de serie op zal pakken.
Reageer
avatar_Elby
23 jun 2015 09:43 -
Het donkere en vooral in dit seizoen zeer surealistische karakter van de serie kan ik wel begrijpen waarom ze er niet mee doorgaan. Ik heb soms moeite om de dialogen te volgen en de kant die de serie dit seizoen is opgegaan doet me meer denken aan de schilderijen van Dali dan aan de oorsprong van de Hannibal in de film. Hink dus een beetje op 2 gedachten.
Reageer
avatar_Petertjuh4
23 jun 2015 09:44 -
Balen... Hopelijk hebben ze er een leuk einde aan geschreven of wordt de serie nog opgepakt door een ander.
Reageer
avatar_tweemaalh
23 jun 2015 12:22 -
Ik vind het ontzettend jammer, maar het is alsnog verrassend dat Hannibal het drie seizoenen lang op NBC heeft uitgehouden (persoonlijk vind ik het meer een serie voor FX/HBO/Netflix).

Ik denk dat dit niet het einde is voor Hannibal, gezien de sterke fanbase, goede kritieken en het feit dat Bryan Fuller er ook nog niet klaar mee lijkt te zijn.

Nu vooral hopen en genieten van de afleveringen die we nog te zien krijgen.
Reageer
avatar_patrick_1987
23 jun 2015 22:09 -
Ik denk ook niet dat serie elders door gaat, het is beetje veel van het zelfde.
Reageer
avatar_rickii
24 jun 2015 12:04 -
Doodzonde. Zwaar onderschatte serie!! Top acteurs, goede dialogen. Mooi camera werk! Helaas te weinig kijkers.
Reageer
avatar_remcoudb
01 jul 2015 22:07 -
Heb de serie nog niet gezien. Had dit gezien de positieve verhalen niet aan zien komen, al snap ik nu wel waarom die gecanceld is. Moet ik de serie wel alsnog oppakken?
Reageer
Hannibal