Halston

7.5 / 10
50 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Natasha Slagter geeft "Halston - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Natasha Slagter op 26 juni 2021.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Halston - Seizoen 1

De Amerikaanse modeontwerper Halston wordt razendsnel beroemd en leidt een interessant, druk en over de top leven, totdat zijn leven volledig ontspoort.

Zelf kende ik de naam Halston niet. Maar het roze dophoedje van Jackie Kennedy tijdens de inauguratie van haar man in 1961 ken ik wel. Dat was de doorbraak van de modeontwerper Halston. Roy Halston Frowick speelde een enorme rol in de modewereld in de jaren zeventig en tachtig. In het hier en nu is die invloed nog altijd terug te zien in mode. Zijn visie: Europese allure en Amerikaans comfort gecombineerd in cleane, elegante ontwerpen. Elke vrouw in Halston, van top tot teen. Iedereen moest zijn naam kennen.

In de serie wordt Halston gespeeld door Ewan McGregor (Fargo). Een genot om naar te kijken. Ze hebben hem helemaal gestylet, met zonnebank-bruine schmink, sluik glimmende coupe en zwarte coltruien. McGregor loopt niet, hij zweeft; elk handgebaar is perfect gestileerd, hij knipt en drapeert overtuigend grote balen stof en geeft zich zonder reserve over aan de (homo-)seksscènes. Daarnaast heeft hij vast snuifles gehad, er gaan kilo’s cocaïne doorheen in de serie.

Halston
© Netflix


In vijf afleveringen zie je de opkomst van Halston, waarbij hij eerst moet lenen om een zaak te openen, maar later miljoenen verdient. Je ziet zijn goede vriendin Liza Minelli en natuurlijk Studio54 (zie ook de Netflix documentaire) waar hij ook een graag geziene gast was. De serie ziet er bovendien schitterend uit, met minutieuze kopieën van Halstons werkruimten en ontwerpen. Blijkbaar had Netflix wel een flink budget over voor deze productie.

Het is niet alleen rozengeur en maneschijn. Halston heeft nogal zelfdestructieve neigingen die worden geduid met een paar snelle, lompe flashbacks naar Halstons vroege jeugd op het platteland in de Midwest. Daarnaast gaat hij ten onder aan foute business-deals, waarbij hij zijn naam verkocht en ongewild zijn ooit zo exclusieve merknaam terechtkwam op confectiekleding, stropdassen, herenslips, beddengoed en wat al niet meer. Halstons leven was tragisch kort. Hij stierf aan AIDS-gerelateerde complicaties in 1990.

Al met al een leuke miniserie. Het geeft een leuke inkijk in de wereld in die tijd. De erfgenamen waren niet zo blij met de serie, gezien het cokegebruik en de sexuele uitspattingen, die veelvuldig in beeld wordt gebracht. Maar het leven is geen sprookje en zeker niet die van Halston.
Video on youtube
Volg Halston
Vorige aflevering
Critics
Critics
01x05
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Halston