Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Peter Rotthier geeft "Grond - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Peter Rotthier op 14 februari 2022.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Grond - Seizoen 1

Grond kaart de Marokkaanse traditie aan, waarbij overledenen begraven moeten worden in hun land van herkomst, Marokko.

De familie Boulasmoum is al jaren een begrip voor de Marokkaanse gemeenschap in België. Hun business is repatriëringen organiseren voor Marokkaanse overledenen. Op zich een business die goed zou moeten draaien, want de traditie wil dat overleden Marokkanen begraven worden in hun thuisland.

Vader Omar, een weduwnaar, besluit de aandelen van zijn zaak te verdelen tussen zijn twee kinderen, wanneer hij besluit naar Mekka te trekken. Dochter Nadia en haar man Rachid helpen al jaren in de zaak, terwijl zoon Ishmael, ook bekend als Smile samen met zijn vriend JB vooral de meest idiote manieren tracht te vinden om snel rijk te worden.

[image-310109]

Ishmael, die een trauma heeft opgelopen door het vroege overlijden van zijn moeder en haar repatriëring naar Marokko, is echter niet opgezet met de gekregen aandelen. Wanneer hij echter in de zaak is wanneer de familie van een overledene een discussie heeft over de traditionele repatriëringen, groeit bij hem het idee om Marokkaanse grond naar België te halen, zodat de familie zijn overledenen toch kan begraven in België.

Het onderwerp mag dan bloedserieus zijn, de serie is dat zeker niet. Smile en JB zijn niet direct kerels met een groot licht en er loopt heel wat mis op hun weg naar de roem. Problemen met de traditionele Rachid, met de gemeentediensten, enkele buren en ook met landgenoten zorgen ervoor dat niet alles loopt zoals Smile het zou willen. Zijn enige steun en toeverlaat in de zaak is zijn zus, maar ook zij ziet op een bepaald de fratsen van haar broer niet meer door de vingers.

Grond zit vol sarcastische humor die vooral tijdens de eerste afleveringen de serie op een hoog niveau plaatst. Eens halfweg kom je echter tot de ontdekking dat de swung er langzaam maar zeker uitgaat. De oorzaak ligt volgens mij vooral bij enkele karakters die in de serie worden opgevoerd. Zij evolueren niet en blijven te veel hangen in het cliché dat hen tijdens de eerste aflevering werd aangemeten. Het resultaat is dat er te veel in herhaling gevallen wordt. Hierdoor wordt de serie, eens je halfweg bent, een beetje te voorspelbaar.
Video on youtube
Volg Grond
Vorige aflevering
Nejma
Nejma
01x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Grond