Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Sofia Vergara is de cocaïnemoeder in trailer van gelimiteerde Netflix-serie Griselda

Narcos-makers Eric Newman en Andrés Baiz zitten achter de waargebeurde misdaadserie.

Sofia Vergara leidt een heel ander soort moderne familie. De Modern Family-actrice transformeert in de Colombiaanse cocaïnekoningin Griselda Blanco, die werd beschouwd als de 'Godmother' (de peetmoeder) van de drugshandel, voor de gelimiteerde Netflix-serie Griselda.

De serie is gemaakt door Narcos-showrunners Eric Newman en Andrés Baiz en Baiz regisseert alle acht afleveringen. De serie is geschreven door Ingrid Escajeda en Doug Miro.

Griselda

Volgens de officiële seriebeschrijving is Griselda "geïnspireerd op de slimme en ambitieuze Colombiaanse zakenvrouw Griselda Blanco, die een van de meest winstgevende kartels in de geschiedenis creëerde. Als toegewijde moeder hielp Blanco's dodelijke mix van charme en onvermoede wreedheid haar vakkundig te navigeren tussen familie en zaken, waardoor ze algemeen bekend werd als de 'Godmother'."

Carolina Giraldo alias Karol G portretteert Griselda's vertrouwelinge Carla, een goede vriendin uit Medellín die samen met een aantal andere sekswerkers in Miami aankomt om te helpen met het smokkelen van producten.

De ensemblecast wordt gecompleteerd door Alberto Guerra (Narcos: Mexico), Vanessa Ferlito (NCIS: New Orleans), Alberto Ammann (Narcos), Christian Tappan (Snowfall), Diego Trujillo, Paulina Davila (Ana), Gabriel Sloyer (Narcos), Juliana Aidén Martinez (The Blacklist), Martin Rodriguez en José Zúñiga (Madam Secretary).

Griselda is al acht jaar in ontwikkeling bij Latin World Entertainment. 'Black Widow' Blanco was eerder het onderwerp van Lifetime's biopic Cocaine Godmother uit 2018, met Catherine Zeta-Jones in de hoofdrol en geschreven door David McKenna en geregisseerd door Guillermo Navarro. Jennifer Lopez zou bovendien haar regiedebuut maken met het waargebeurde misdaaddrama The Godmother in 2020.

Griselda-showrunner Newman legt uit dat "Griselda Blanco al heel lang een passieproject is voor Sofia" en noemt Vergara een "briljant talent". De actrice produceert ook.

"Griselda Blanco was een personage dat groter was dan het leven", zei Vergara, "door haar meedogenloze maar ingenieuze tactieken kon ze een miljardenimperium besturen jaren voor veel van de meest beruchte mannelijke kingpins waar we zoveel over weten."

Griselda gaat donderdag 25 januari in première op Netflix.

Hieronder kun je de trailer voor Griselda bekijken.
Video on youtube
Vorige aflevering
Adios, Miami
Adios, Miami
01x06
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Griselda