Grimm

8.2 / 10
42 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Henk Vernout geeft "Grimm - Seizoen 5 (Eerste deel)" een 6.5.
Geschreven door Henk Vernout op 23 december 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Grimm - Seizoen 5 (Eerste deel)

Voor mij is Grimm altijd een beetje een vreemde eend in de bijt geweest. Het is nét niet compleet een fantasy serie maar ook net niet helemaal een politieserie. Vreemd genoeg heeft het de afgelopen seizoenen er toch voor weten te zorgen dat ik ben blijven kijken. Is dat na de eerste helft van seizoen 5 nog steeds het geval?

Het was grotendeels ‘Oké’.

Voor degene die Grimm niet kennen een hele(!) korte uitleg. Grimm gaat over Detective Burkhardt (David Giuntoli, Privileged). Hij is een Grimm, wat in het kort betekent dat hij Wesen kan zien. Wesen zijn een soort wezens die schuilgaan achter menselijke gezichten. Wekelijks lost hij misdrijven op die gerelateerd zijn aan Wesen (voor de echte Grimm-kijker is dit een beschrijving die veel te kort door de bocht is, maar voor nu moet dit even voldoen.)

Terug naar seizoen 5. Om het volledige verhaal mee te krijgen, eigenlijk terug naar het einde van seizoen 4. Ik kan niet zeggen dat Grimm niet met een spannende aflevering afsloot, dat deed het zeker wel. Maar toch was het vorige seizoen niet meer dan ‘Oké’. Ook grote delen van het eerste deel van seizoen 5 voldoen aan die titel. Het was grotendeels ‘Oké’. Grotendeels…

© NBC


De verdwijning van Trubel (Jacqueline Toboni) lijkt als een rode draad door het begin van seizoen 5 te zijn geweven. Dit houdt het dan ook nog enigszins interessant. Natuurlijk zijn er voldoende Monroe (Silas Weir Mitchell) momenten te beleven en die dragen, wat mij betreft, de serie voor een deel. Ook lijkt het alsof Claire Coffee met haar Adalind éindelijk wat diepgang krijgt. Dit is ook wat mij betreft een grote plus.

Tijdens de eerste zes afleveringen van dit seizoen worstelt Nick Burkhardt zich door verschillende moordzaken heen die volledig losstaan van de grote verhaallijn. Jammer genoeg is dat in elke serie een nadeel. Je vergeet zo het overkoepelde verhaal zodat, als er weer over begonnen wordt, je even moet nadenken hoe het ook alweer zat. Dit is ook hier het geval.

© NBC


Ik probeer buiten de spoiler-lijn te blijven, maar ik kan deze review niet plaatsen zonder even stil te staan bij de grote cliffhanger van de winterfinale. Voor mijn gevoel hing dit al een hele tijd in de lucht. Ik moet toegeven dat het mij nogal teleurstelde. Ik hoop dat het Grimm-team volgend jaar de verhaallijn die nu is ontstaan, goed weet op te pakken. Anders ben ik bang dat ik de vraag die ik in de eerste alinea stelde, met een nee moet beantwoorden.

Een 6,5; omdat het ondanks de zwakke verhaallijn en de voorspelbare cliffhanger, vermakelijk blijft om Nick, Monroe en de andere vaste acteurs wekelijks te zien.
Volg Grimm
Vorige aflevering
The End
The End
06x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Agatha Raisin - Seizoen 1

8.5

Blood & Water - Seizoen 1

7.5

Valeria (2020) - Seizoen 1

8

Sweet Magnolias - Seizoen 1

7.5

Koppensnellers - Seizoen 1

6

Little Fires Everywhere - Seizoen 1

8.5