Grey's Anatomy

8.6 / 10
42 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Bo Verhoef geeft "Grey's Anatomy - Seizoen 15" een 7.
Geschreven door Bo Verhoef op 21 Mei 2020.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Grey's Anatomy - Seizoen 15

Geef mij maar weer een nieuw seizoen hoor en snel een beetje. Want wat blijft deze serie goed.

Grey’s is al jaren mijn favoriete serie. De schrijvers brengen ons al jaren fantastische seizoenen en ik hoop dat ze dat nog even blijven doen. Seizoen veertien had van alles in zich en eindigde met een paar bruiloften, een onverwachte zwangerschap en het afscheid van twee bekende gezichten van de Grey’s familie. Ik was benieuwd hoe ze dat zouden opvangen, want na al die seizoenen blijven er steeds minder mensen over van de originele cast. Toch gebeurde er weer zo veel in dit seizoen, dat je eigenlijk de anderen niet echt miste. Wees wel gewaarschuwd, want je gaat hieronder een paar spoilers lezen als je nog geen enkele aflevering van Grey’s Anatomy hebt gekeken. Kijk dus vooral als de wiedeweerga eerst al die andere afleveringen, want dit is misschien wel een van de beste series die je eindeloos kunt bingewatchen .

Seizoen 15 gaat eigenlijk meteen verder waar ze in seizoen 14 zijn gebleven. Alex en Jo gaan niet op huwelijksreis, maar zijn de dag na hun huwelijk gelijk weer in het ziekenhuis te vinden. Jo start haar nieuwe baan als stagiair chirurgie onder Bailey, terwijl Alex tijdelijk het stokje overneemt als hoofd chirurgie. Owen en Amelia zijn op hun eigen manier het ouderschap aan het ontdekken voor Betty en Leo, totdat Teddy er misschien een stokje voor steekt. Meredith houdt zich dit seizoen voornamelijk bezig met een soort liefdesdriehoek met DeLuca en Link. Ook Maggie en Jackson proberen nog steeds uit te vogelen wat er nu precies tussen hun speelt, tot Jackson wel heel vervelend familienieuws krijgt.

Het leek net alsof het woord geluk gewoon niet bestond in het script van dit jaar.

De spectaculaire aflevering van dit seizoen (want wat is een Grey’s seizoen zonder een of meer angstaanjagend spannende aflevering(en)) heeft alles te maken met een flinke storm, waardoor het ziekenhuis zonder stroom komt te zitten. Vanaf die aflevering gebeuren er eigenlijk nog veel meer bijzondere en heftige dingen. Onder andere Meredith krijgt weer een enorme klap te verwerken en krijgen zowel Jo als Alex te maken met persoonlijke problemen die wel eens tot flinke gevolgen kunnen leiden. Het seizoen eindigt met een bijzondere verhaallijn rondom Meredith en DeLuca waar we zeker nog wat van terug gaan zien in seizoen 16.

Dit seizoen bestaat dus voornamelijk uit een heleboel problemen op allerlei vlakken. Zowel op het gebied van relaties, families en patiënten. Over het algemeen was het een seizoen waar een heleboel emoties bij kwamen kijken en dan bedoel ik niet alleen in de serie zelf. Ook als kijker kreeg je te maken met verschillende gemoedstoestanden, omdat er dit seizoen echt heel veel gebeurde.

Naar mijn mening zat er misschien iets te veel persoonlijk drama in dit seizoen. Je zou misschien denken: kan dat wel voor een seizoen van Grey’s Anatomy? Het leek net alsof het woord geluk gewoon niet bestond in het script van dit jaar. Daarnaast lag de focus dit seizoen misschien iets te veel op de verschillende relaties van de karakters. Ik had daarom vooral het idee dat seizoen 15 weer een basis is voor datgene wat is bedacht voor de aankomende seizoenen. Daar is niks mis mee, maar wel handig om te weten als je dit seizoen gaat kijken. Ik vind het altijd fijner als er een soort balans zit tussen medische en persoonlijke drama’s, maar die balans was niet helemaal evenredig deze keer. Toch blijven de acteurs supersterk, vond ik het acteertalent dit seizoen echt fenomenaal en blonken dit seizoen verschillende karakters echt uit.

Geef mij maar weer een nieuw seizoen hoor en snel een beetje. Want wat blijft deze serie goed.
Video on youtube
Volg Grey's Anatomy
Vorige aflevering
Training Day
Training Day
19x11
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Grey's Anatomy