Grey's Anatomy

8.6 / 10
42 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
anonymous geeft "Grey's Anatomy - Seizoen 13" een 7.5.
Geschreven door anonymous op 2 april 2018.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Grey's Anatomy - Seizoen 13

In de week van 26 februari tot 4 maart lag het sterftecijfer in Nederland hoger dan ooit sinds de Tweede Wereldoorlog. In die week was ik net als de week ervoor ziek, zwak en misselijk. Op zo’n moment zijn Videoland en Netflix mijn beste vriend.

Op 27 maart 2005 ging op de Amerikaanse televisiezender ABC ‘Greys Anatomy’ van start. Een Amerikaanse doktersserie die het verhaal vertelt over Meredith Grey en haar collega’s werkzaam als chirurg, chirurgisch stagiair of chirurg assistent in het fictieve Grey Sloan Memorial Hospital in Seattle. Vanaf het begin was de serie een hit. Als twintiger was ik verzot op de verhaallijnen vol romantiek en drama. Een 'coming of age’ verhaal dat zich afspeelde rond het leven van een beginnend chirurg. Echter zoals meestal bij een serie die langer dan 3 seizoenen duurt haakte ik op een gegeven moment af.

Nadat ik terwijl ik ziek op de bank lag bij was met mijn lopende series en ik op zoek was naar televisie die mijn brein aankon, wat op dat moment vooral luchtig moest zijn, viel mijn oog op het ietwat ouder geworden gezicht van Meredith GreyNadat ik terwijl ik ziek op de bank lag bij was met mijn lopende series en ik op zoek was naar televisie die mijn brein aankon, wat op dat moment vooral luchtig moest zijn, viel mijn oog op het ietwat ouder geworden gezicht van Meredith Grey (Ellen Pompeo). Ik besloot dat het tijd was voor wat nostalgie. Hetzelfde gevoel dat ik krijg als ik Friends of Band of Brothers kijk: weer even terug in de tijd. Er was onvoldoende tijd om te starten bij het seizoen waarop ik was afgehaakt, seizoen 6 en daarom ging ik van start met seizoen 12 en worstelde ik mij in de dagen erop door de afleveringen totdat ik uiteindelijk het einde van seizoen 13 bereikte.

De wereld van Meredith Grey blijkt er na 5 gemiste seizoenen iets anders uit te zien. Er zijn nogal wat manieren waarop je blijkbaar dood kunt gaan en/of gewond kunt raken. Uiteraard waren er ook gewoon mensen ergens anders gaan werken en blijkt Meredith haar (gekozen) familie uitgebreid. Net als ieder ander worden ook acteurs ouder. Fijn als dat ook gewoon zichtbaar is door een kraaienpootje hier en daar. Heel herkenbaar als ik zelf in de spiegel kijk.

De elementen drama en romantiek die de serie zo aantrekkelijk maakten, komen ook in het dertiende seizoen weer volop aan bod.De elementen drama en romantiek die de serie zo aantrekkelijk maakten, komen ook in het dertiende seizoen weer volop aan bod. Vriendschappen, familiebanden en huwelijken worden op de proef gesteld en ook een carrière hangt aan een zijden draadje in dit seizoen dat bestaat uit 24 afleveringen. Wat ik mij besefte na een periode van afwezigheid is dat Greys Anatomy een goede balans heeft gevonden tussen ontwikkeling en toch ook herkenbaarheid. Het zijn de vaste karakters en je liefde ervoor die zorgen dat je elk seizoen weer afstemt op ABC. Het zijn echter naast de ontwikkelingen van de karakters de nieuwe chirurgisch stagiairs en/of chirurgisch assistenten die de verhaallijnen en daarmee de serie levendig houden. Een perfecte combinatie. De serie staat daarmee nog steeds als een huis. Dat ik niet de enige ben die er zo over denkt blijkt wel uit mijn collega’s die wekelijks aan de televisie gekluisterd zitten én de kijkcijfers in Amerika zijn niet meer extreem, maar nog steeds goed. In Amerika zijn ze daarom inmiddels van start gegaan met het veertiende seizoen.
Volg Grey's Anatomy
Vorige aflevering
You Are the Blood
You Are the Blood
18x20
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Foxlife12
03 apr 2018 15:34 -
Jammer dat je de overige seizoenen niet hebt gezien. Het complete plaatje maakt dat deze serie net elk seizoen zo goed is. Ik volg Grey's Anatomy al sinds seizoen 1 op de eerste rij mee. De drama en romantiek zijn zeker elementen die de serie enorm sterk maken maar verder ook een verhaal dat blijft boeien, verrassend blijft en inderdaad herkenbaar is. Verder dwingt de serie je er opmerkelijk toe mee te leven met de personages en hoe ze over de seizoenen heen groeien op zowel uiterlijk als psychologisch vlak. Ondanks drama en romantiek absoluut niet mijn favoriete genres zijn, blijf ik deze serie keer op keer een 9 geven (per seizoen) (btw ik geef nooit 10). We kunnen van weinig series spreken die 14 seizoenen lang en met telkens 24 afleveringen boeiend en van topkwaliteit blijven.
Reageer
Grey's Anatomy