Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Bo Verhoef geeft "Grey's Anatomy - Seizoen 7" een 8.
Geschreven door Bo Verhoef op 19 september 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Grey's Anatomy - Seizoen 7

Ik wist niet wat een goede nachtrust inhield de dagen na de finale van seizoen zes van Grey’s Anatomy. Bij elke voetstap die gezet werd, elke deurklink die naar beneden ging en elk gefluister dicht bij mij, stonden mijn nekharen recht overeind. Ik voelde en hoorde nog overal de nasleep van de allerspannendste seizoensfinale tot nu toe, maar ik was niet de enige. Ook elke dokter in het Seattle Grace ziekenhuis hoorde en voelde nog van alles en de makers van Grey’s Anatomy hebben ervoor gezorgd dat je deze nasleep tot in de puntjes kon volgen. Elke dokter had zijn eigen manier van traumaverwerking en elke dokter reageert en reageerde anders. Dit alles resulteert in een prachtseizoen met de meest pakkende verhaallijnen tot nu toe.

Ondanks de heftige verhaallijnen van dit seizoen worden we als kijker ook verwend met hele vermakelijke afleveringen.De verhaallijnen zijn allemaal erg persoonlijk, maar natuurlijk wel met elkaar verbonden. Terwijl Cristina (Sandra Oh) moet omgaan met een post-traumatische stress-stoornis, kampt Callie (Sara Ramirez) met een plotselinge, maar heftige zwangerschap. Miranda (Chandra Wilson) heeft succes op het gebied van de liefde, Teddy (Kim Raver) stapt een huwelijksbootje in, Arizona (Jessica Capshaw) gaat voor een baan in het buitenland, Meredith (Ellen Pompeo) riskeert haar carrière en Derek (Patrick Dempsey) probeert een genezing voor Alzheimer te vinden. Als dat nog niet alles is, komt er wel een hartverscheurende diagnose voor Richard Webber (James Pickens Jr.) en een heftige strijd om “Chief Resident”.

Ondanks de heftige verhaallijnen van dit seizoen worden we als kijker ook verwend met hele vermakelijke afleveringen. Zo werd een aflevering vertoond als een soort documentaire, in kader van een documentaire die in Seattle Grace werd gefilmd, zes maanden na de schietpartij in het ziekenhuis. In plaats van dat je als kijker van buitenaf op de gehele situatie neerkijkt, vertelden personages één voor één voor de camera hun eigen verhalen. Daarnaast was er een speciale muziekaflevering, waarin de geliefde muziek van Grey’s Anatomy nu gezongen werd door de personages, terwijl ze in hun rol waren. De muziek was perfect gekozen voor de op dat moment afspelende situatie en ik zat daarom met kippenvel achter mijn laptop. De muziek en de zang vertelden dit keer het verhaal en ik kan niet meer dan lof uitspreken voor deze fantastische afleveringen.

De seizoensfinale is gelukkig, of juist niet, een rustige dit keer. De laatste aflevering laat de kijker achter met tientallen vragen over alle verschillende verhaallijnen. Toch is dat misschien nog wel erger dan een hele heftige finale. Bijkomen van een heftige aflevering duurt maar even, het wachten op antwoorden op allesbeslissende vragen duurt veel langer. De kijker blijft maandenlang achter met de onzekerheid over de verhaallijnen van zijn of haar favoriete personages en misschien was dat ook wel precies wat de kijker nodig had. De kracht van een serie ligt bij haar onvoorspelbaarheid en ik denk dat ik voor iedereen kan spreken als ik zeg dat Grey’s Anatomy de meest onvoorspelbare serie is die Amerika heeft gekend en zal blijven kennen. Hopelijk voor nog heel erg lang.
Volg Grey's Anatomy
Vorige aflevering
Burn It Down
Burn It Down
20x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_alexanderleveld
19 sep 2015 10:09 -
"De kracht van een serie ligt bij haar onvoorspelbaarheid en ik denk dat ik voor iedereen kan spreken als ik zeg dat Grey’s Anatomy de meest onvoorspelbare serie is die Amerika heeft gekend en zal blijven kennen."

Dit zijn wel erg bijzondere statements. Omdat ik ten eerste niet geloof dat de kracht van een serie alleen ligt aan de onvoorspelbaarheid. Hier komt veel meer aan te pas. Ten tweede is het nogal wat dat je Grey's Anatomy ophemelt naar meest onvoorspelbare serie ooit, want ewn paar hoofdpersonen eruit schrijven geeft niet weg dat de rest van de serie toch aardig voorspelbaar is. Denk aan bijvoorbeeld de cases elke week.
Reageer
avatar_anonymous
19 sep 2015 12:25 -
"De kracht van een serie ligt bij haar onvoorspelbaarheid en ik denk dat ik voor iedereen kan spreken als ik zeg dat Grey’s Anatomy de meest onvoorspelbare serie is die Amerika heeft gekend en zal blijven kennen."

Vrij interessant statement idd. Geeft lekker voer tot discussie. Ik weet niet of dit een statement is waar je "voor iedereen kunt spreken", maar meer een die je op persoonlijke titel kunt doen. Er valt op zich wel wat voor te zeggen, maar ik vraag mij net als Alexander ook af of deze statement opgaat voor deze serie. De rest om bepaalde wendingen heen is toch vrij voorspelbaar. Het is toch een serie met een bepaalde voorspelbare routine erin. Deze statement zou accurater zijn als Grey's ook zo gezien zou worden in televisieland. Als een van de beste series of een van de series die hierin uitblinkt. En dat beeld leeft volgens mij niet. De hoogtijdagen van deze serie zijn eigenlijk allang achter zich. De hoofdpersonen die eruit werden geschreven zijn ook bij deze serie regelmatig het gevolg geweest van onenigheid achter de schermen (geruzie onder de acteurs, problemen met Shonda Rhimes). Ik vraag mij dan ook serieus af of deze wendingen kwamen door vernuft van de schrijvers of uit noodzaak.
Reageer
Grey's Anatomy