Grey's Anatomy

8.6 / 10
42 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
anonymous geeft "Grey's Anatomy - Seizoen 11 (Tweede deel)" een 9.5.
Geschreven door anonymous op 28 Mei 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Grey's Anatomy - Seizoen 11 (Tweede deel)

Het verkozen "jaar van Meredith" is één van de beste in de loop van de serie en op netwerktelevisie in het algemeen. De tweede helft van seizoen elf, dat begint met de breuk tussen Derek en Meredith, is een prachtige combinatie van fan-service, ontplooiing van personages en routine. De carrousel stopt inderdaad niet.

Het moge duidelijk zijn dat Grey's Anatomy als een geoliede machine plechtig haar taak vervult. In de zestien afleveringen die de tweede helft opmaken, gebeurt er buiten het centrale verhaal om vrij weinig. De patiënten zijn niet erg memorabel, hoewel ze prima achtergrondverhalen hebben om de uren te vullen. De romances tussen de doktoren, zoals Callie die weer begint met daten of de geforceerde relatie tussen Owen en Amelia, kabbelen rustig door. Er zijn slechts twee verhalen die er uit springen dit seizoen.

Jackson en April krijgen verrassend genoeg de meest heftige verhaallijn voor hun kiezen. Het is voor Jesse Williams en Sarah Drew eindelijk een kans om hun kunnen te demonstreren. Het werkt. De zware lading, die over meerdere afleveringen verspreid is, en in relatief weinig tijd, komt keer op keer hard aan. Deze vertelwijze wijkt dan weer af van wat er in de eerste helft zo goed werkte: personages als Maggie of Callie en Arizona kregen hun eigen aflevering waardoor er meer aandacht was voor hen. Toch, Drews April Kepner eindigt het seizoen spetterend, met veel belofte voor de toekomst. Het zijn deze verhaallijnen, niet de patiënten of miraculeuze operaties, die de serie boeiend houden.

Niets, van Geena Davis' rol als Dr. Herman tot Catherine Avery (Debbie Allen) en Richards terugkerende romance, doet er zo veel toe in deze reeks afleveringen als de relatie tussen Meredith en Derek. Het koppel dat zich geïmplementeerd heeft in de popcultuur en al tien jaar de serie draagt, maakt een fundamentele verschuiving mee. We beginnen aflevering negen met Derek die inderdaad naar Washington is gegaan om zijn project voor de president te beginnen. Meredith blijft waar ze is en moet opeens alleenstaande moeder voor twee kinderen zijn. Het is een realistische en gecompliceerde kijk naar wat altijd een ideaal en romantisch huwelijk was. Het is hier dat seizoen elf elke andere televisie serie overtreft.

Want wat is de verhaallijn van Meredith over de afgelopen twee jaar goed uitgevoerd. Hier is een personage dat al tien jaar de surrogaat is van het publiek, veelal de saaiste en meest dramatische persoon in de grote cast. Meredith functioneert als raam naar deze wereld en er is over de jaren vrij weinig met haar als personage gedaan. Seizoen elf maakt dit helemaal goed. We ontrafelen de puzzelstukjes uit haar verleden met flashbacks naar Ellis, zowel toen ze Maggie op de wereld bracht als toen ze zelfmoord wilde plegen. We zien hoe Meredith, tegen wil en dank, in dezelfde situaties als haar moeder terecht komt. Opeens is Meredith (weer) een complex en intrigerend personage. Haar pijn, haar motivaties, haar angsten en wensen komen allemaal weer naar boven terwijl Derek aan de andere kant van het land is. En dan keert hij terug en wordt hun huwelijk weer op de proef gesteld.

How to Save a Life is wellicht het beste uur van televisie dat dit seizoen uitgezonden is. Het is een voorzichtig in elkaar gezet, vlijmscherp geschreven en rijk terugverwijzend uur. Grey's Anatomy is weer een van de beste drama's op TV. De laatste afleveringen van het seizoen zijn wat gehaast, maar dienen het plot zeker. Als de laatste secondes van dit seizoen starten, is het duidelijk hoe belangrijk deze reis was voor Meredith als personage, voor de serie om zich blijven te vernieuwen en voor de fans. Want van kleine details tot belangrijke muziek cue's, er is alles aan gedaan om de fans weer te laten voelen voor de serie.

Wat de kijkers ook vinden van de gebeurtenissen in dit seizoen, één ding is duidelijk: Grey's Anatomy is herrezen als de zon.
Volg Grey's Anatomy
Vorige aflevering
You Are the Blood
You Are the Blood
18x20
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Grey's Anatomy