Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Kelly McCreary verlaat Grey's Anatomy na negen seizoenen

Actrice Kelly McCreary, die Maggie Pierce speelt, de halfzus van Meredith Grey, vertrekt uit ABC's Grey's Anatomy na negen jaar.

Grey Sloan Memorial verliest dit seizoen dus beide dochters van Ellis Grey. De laatste aflevering met McCreary wordt op donderdag 13 april uitgezonden. Net als Ellen Pompeo, die terugkeert in de finale van seizoen 19 na Meredith's afscheid op 23 februari jl., zal Maggie later dit seizoen, na haar afscheid op 13 april, de artsen van Grey Sloan bezoeken.



"Na negen seizoenen, neem ik afscheid van Maggie Pierce en haar Grey Sloan familie," zei McCreary (foto) die Grey's Anatomy-bedenker en uitvoerend producent Shonda Rhimes, uitvoerend producent en showrunner Krista Vernoff en ABC bedankte voor de kans om deel uit te maken van het "legendarische televisie-instituut" dat het langlopende medische drama is. "Maggie Pierce spelen is een van de echte vreugden van mijn leven geweest, en ik vertrek met diepe dankbaarheid voor elke stap van deze reis. Ik ben enthousiast voor dit volgende hoofdstuk, en wat de toekomst brengt."

Zoals het geval was met Pompeo, wiens Meredith het Grey Seattle ziekenhuis verliet aan de start van de tweede helft van het huidige seizoen, is ook Pierce's vertrek zorgvuldig gepland. Bronnen zeggen dat McCreary de producenten van tevoren heeft benaderd over haar wens om te vertrekken en andere mogelijkheden na te streven, wat ertoe heeft geleid dat Maggie's seizoen 19 is opgezet als het laatste hoofdstuk van het personage bij Grey Sloan, met het oog op haar aanstaande vertrek. Die laatste verhaallijn draait grotendeels om de toenemende huwelijksproblemen van Maggie en Winston (Anthony Hill).

"Kelly McCreary is de droom van een schrijver die uitkomt; briljant, genuanceerd, bedachtzaam en aardig", aldus Vernoff. "We zullen haar en haar prachtig gemaakte Dr. Maggie Pierce erg missen."

Maggie, bekend om haar perfectionisme en drang naar controle, werd geïntroduceerd in de voorlaatste aflevering van seizoen tien. In de finale werd een aflevering later onthuld dat Maggie de biologische dochter was van Richard Webber (James Pickens Jr.) en Meredith's overleden moeder, Ellis Grey (Kate Burton).



McCreary keerde terug in het elfde seizoen, te beginnen in een terugkerende rol en al snel gepromoveerd tot de vaste cast. Ze nam alleen een korte pauze aan het begin van seizoen 18 in de herfst van 2021 toen ze beviel van haar eerste kind met regisseur Pete Chatmon, die ze had ontmoet op de set van Grey's Anatomy.

Er is door de jaren heen veel liefdesverdriet geweest voor Maggie. Ze was bij haar moeder toen die haar kankerstrijd verloor, en ze ontmoette ook een neef die later op de operatietafel overleed.

Maggie onderging verschillende relaties, vooral met DeLuca en Jackson, tot ze Winston ontmoette, een van haar co-assistenten bij Tufts die haar volgde naar Seattle. Ze trouwden tijdens Grey's Covid-thema in seizoen 17, met twee bruiloften, een kleinere in Meredith's achtertuin en een grotere op het strand.

De eerste tekenen van problemen voor Maggie en Winston kwamen in de finale van seizoen 18 toen zij zich afvroeg of de twee niet te snel trouwden zonder elkaar goed te leren kennen. Hij nam haar twijfels snel weg met een emotionele toespraak over hun liefde voor elkaar.

Maar Winstons goedbedoelde idee om van specialiteit te veranderen en cardio te verlaten om hun huwelijk te beschermen, zorgde al snel voor een nieuwe breuk. Ze hebben sindsdien ruzie gemaakt en zijn beroemd geworden op de zolder van Merediths huis toen die werd getroffen door de bliksem, waardoor brand ontstond. Zelfs toen ze een professioneel 'wonder' verrichtten door met succes een eerste risicovolle gedeeltelijke harttransplantatie uit te voeren op een pasgeboren baby, bleven Winston en Maggie uit elkaar drijven, wat ertoe leidde dat ze bij Amelia introk en advies zocht bij haar vader.

Aan het eind van de aflevering van vorige week vroeg Maggie Richard in tranen hoe hij en Catherine wisten dat wat ze doormaakten "gewoon een moeilijke periode was en niet iets meer... kwaadaardigs" Hoewel Richard geruststellend was, maakte de manier waarop zijn woorden werden verweven met Meredith's voiceover aan het einde van de aflevering de uitwisseling onheilspellend. De scène culmineerde met Richard die zei: "Wat er ook aan de hand is, jij en Winston hebben zoveel liefde tussen jullie dat wat het ook is, jullie er doorheen komen, ik weet dat jullie dat zullen doen," gevolgd door Merediths zin: "Soms, ondanks onze scholing en eeuwen van medische vooruitgang, wint de ziekte."
Video on youtube
Vorige aflevering
Never Felt So Alone
Never Felt So Alone
20x05
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_SLP
21 maa 2023 13:06 - 21 maa 2023 13:08
Het is onvermijdelijk dat na al deze seizoenen personages verdwijnen, maar het blijft toch altijd pijnlijk. En toch blijf ik kijken en huilen haha.
Reageer
Grey's Anatomy