Grenseland

7.4 / 10
45 min
Misdaad, Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Ron Schoonwater geeft "Grenseland - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 11 mei 2018.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Grenseland - Seizoen 1

De serie Grenseland is ook bekend als Borderliner. De titel is goed gekozen. De serie gaat niet alleen over de fysieke grens tussen Noorwegen en Zweden, maar ook over de steeds verder vervagende grens tussen goed en fout. Rechercheur Nikolai (Tobias Santelmann, The Last Kingdom) heeft een collega opgepakt voor corruptie. Om aan de daarbij horende aandacht te ontsnappen keert Nikolai terug naar zijn alleenstaande broer Lars (Benjamin Helstad, Kampen Om Tungtvannet). Lars werkt ook bij de politie, net als de vader van Lars en Nikolai. Lars is daarnaast vader van twee jonge kinderen. Dit roept de nodige compassie op bij Nikolai. Iets wat hem steeds verder in de problemen zal brengen.

© TV 2


Wanneer een dorpeling dood gevonden wordt is het al snel duidelijk voor Nikolai dat het geen zelfmoord is. Zijn partner Anniken (Ellen Dorrit Petersen, Frikjent/ Acquitted) is een doortastende dame die zich vastbijt in de zaak. Wanneer Nikolai merkt dat de connectie tussen familie en daad erg nauw is komt hij voor moeilijke keuzes te staan.

Terwijl Nikolai langzaam verder wegzakt in het moeras van ethische keuzes wordt Anniken steeds standvastiger om de moord op te lossen. Grenseland speelt de dilemma's goed uit. Sterker nog, op het einde blijkt de zaak ingewikkelder dan gedacht. Bovendien zijn de onderlinge connecties regelmatig verrassend.

© TV 2


Grenseland heeft echter ook wat minpuntjes. Soms wordt het verhaal wat rommelig verteld. Het geeft de geloofwaardigheid soms een deukje. Daarentegen vergoedt de spanning veel. Zonder dat de serie overigens vervalt in een gecompliceerde duistere zaak, zoals de laatste tijd wel vaker gebeurt bij een Scandinavische serie. Wel blijkt ook in deze serie dat de cirkel rond is. Om te ontdekken wat daarmee bedoeld wordt is het aan te raden om deze serie te kijken. Voor liefhebbers van Scandinavische krimi's en fans van detectiveverhalen in het algemeen is het namelijk een aanrader.
Volg Grenseland
Vorige aflevering
Hans Olav's Secret
Hans Olav's Secret
01x08
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Ratched - Eerste aflevering

8.5

Flesh and Blood (2020) - Seizoen 1

6

Away - Eerste aflevering

7.5

Exit (2019) - Seizoen 1

7

Utopia (2020) - Seizoen 1 (Sneak Peek)

7.5

The Rain - Seizoen 3

8.5