Gotham

8,0 / 10
42 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Henk Vernout geeft "Gotham - Seizoen 4" een 7.5.
Geschreven door Henk Vernout op 3 juni 2018.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Gotham - Seizoen 4

Are you out of your mind? – Penguin
Why do you keep insisting I'm insane? What's insane about having a backup plan? – JeremiahGotham: het is dé serie waarbij de meeste slechteriken veel leuker zijn dan de good guys. Dit seizoen begint met Penguin (Robin Lord Taylor) aan de macht. Hij heeft het voor elkaar gekregen dat zijn vergunningen voor misdaden als legitiem worden aangezien door de Gotham-politie. Dit voorspelt niet veel goeds, want het is en blijft Oswald.

[image-20178]

Laat ik beginnen met het einde van seizoen vier. Want soms kijk ik bij een serie uit naar een volgend seizoen, soms kan ik echt bijna niet wachten op een volgend seizoen, maar nu, bij Gotham, wil ik dat het volgende seizoen gisteren al begint. Want:

Wat. Een. Einde.

Alles en iedereen, van Penguin tot Man-Bat, van The Sirens tot Hugo Strange en van de Mr Freeze tot The Joker, bijna alle Batman-villains komen langs. Ik moet dan ook eerlijk zeggen dat de slechteriken van Gotham de reden zijn dat ik zo graag naar Gotham kijk. Niet dat James Gordon of Bruce Wayne niet leuk zijn, maar Gotham schittert als het om zijn slechteriken gaat.

Terug naar de rest van seizoen vier. Want dat kwakkelde nogal een beetje. Het nadeel van zoveel bad guys is dat ze lang niet altijd de tijd krijgen om goed te worden ontwikkeld. Zo hebben we dit seizoen Sofia Falcone (Crystal Reed, Teen Wolf) leren kennen, maar ik was bij het einde van dit seizoen alweer vergeten dat zij überhaupt in dit seizoen speelde. Als je een nieuwe slechterik introduceert, zorg er dan voor dat hij of zij daadwerkelijk anders is dan anderen. Sofia Falcone was een slecht gelukte mix tussen Penguin en Carmine Falcone. Meer van hetzelfde en niet anders genoeg. Crystal speelde niet slecht, maar het was niet voldoende om een blijvende herinnering te creëren.

Er is kortgeleden bekend gemaakt dat het aanstaande vijfde seizoen (wat overigens 13 aflevering krijgt) het laatste zal worden. En ik denk dat de schrijvers hier al wel een beetje op rekenden. Dit hele seizoen hebben ze de remmen losgegooid wat betreft de voorzichtigheid over ‘want ze mogen natuurlijk nog niet uitgroeien tot de daadwerkelijke slechteriken die ze zijn, want dat kan pas zodra Bruce Wayne Batman is.’

© FOX


Gotham heeft het idee losgelaten dat ze alleen mensen kunnen introduceren die de eerdere varianten zijn van klassieke villains. En dat werkt uitstekend. Het is een show met in een eigen universum waar niet altijd alles precies gaat zoals in de stripboeken.

De verhaallijnen zijn dit seizoen van wisselende kwaliteit. Naast Sofia zien we ook Ra’s Al Gul terugkeren, maar ook hij had beter in zijn graf kunnen blijven. De verhaallijnen van Butch en Ed zijn hilarisch en ook Barbara Kean lijkt eindelijk haar plekje te hebben gevonden.

Maar waar het volgens veel mensen echt om draaide is Jerome/Jeremiah Valeska. The Joker, maar dan nét niet. Wegens verschillende rechten mogen ze de naam Joker niet gebruiken, maar verder is hij The Joker in vol ornaat. Cameron Moghan is een waardevolle toevoeging aan deze krankzinnige mix van karakters, die alleen een show als Gotham zou kunnen hebben.

Een prima seizoen, met slecht geïntroduceerde karakters, vreemde én hilarische verhaallijnen en met een veelbelovende en bizarre cliffhanger.

Een 7,5!
Volg Gotham
Vorige aflevering
The Beginning...
The Beginning...
05x12
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Agatha Raisin - Seizoen 1

8.5

Blood & Water - Seizoen 1

7.5

Valeria (2020) - Seizoen 1

8

Sweet Magnolias - Seizoen 1

7.5

Koppensnellers - Seizoen 1

6

Little Fires Everywhere - Seizoen 1

8.5