Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Gossip Girl-reboot gecanceld door HBO Max

De terugkeer van Gossip Girl (2021) zal niet verder gaan dan het huidige tweede seizoen. HBO Max heeft ervoor gekozen geen derde seizoen van de reboot te bestellen.

De nieuwe Gossip Girl-versie is ontwikkeld door Joshua Safran op basis van de bestsellers van Cecily von Ziegesar en de oorspronkelijke CW-hit, ontwikkeld door Stephanie Savage en Josh Schwartz, die de reboot samen met showrunner Safran hebben geproduceerd.

De komende finale van het tweede seizoen op donderdag 26 januari zal dienen als finale van de serie.

Gossip Girl (2021)

"We zijn showrunner/uitvoerend producent Joshua Safran en uitvoerend producenten Stephanie Savage en Josh Schwartz zeer dankbaar dat ze ons terugbrengen naar de Upper East Side en alle schandalen bij Constance Billard," zei HBO Max in een verklaring. "Hoewel we niet doorgaan met een derde seizoen van Gossip Girl (2021), bedanken we hen voor de verleidelijke liefdesdriehoeken, berekende backstabbing en onberispelijke mode die deze serie aan een nieuw publiek heeft gebracht."

Het vervolg ging in juli 2021 flitsend van start en vestigde een record als HBO Max's meest bekeken openingsweekend voor een originele serie op dat moment. Het kreeg een vroege verlenging voor een tweede seizoen in november 2021, alvorens seizoen 1B van start ging. Ondanks de grote initiële interesse, aangewakkerd door fans van de originele serie, kon het vervolg de tijdgeest niet vangen zoals de CW-serie van 2007-2012 dat deed. Het tweede seizoen deed het beter bij de critici dan het eerste, met een 100% Rotten Tomatoes score versus 69% voor het eerste seizoen.

"Het is met het zwaarste hart dat ik moet aankondigen dat Gossip Girl (2021) niet zal worden voortgezet op HBO Max," zei Safran donderdagochtend in een bericht aan de fans. "Bedankt voor het kijken, en ik hoop dat jullie komende donderdag afstemmen op de finale om te zien hoe het allemaal samenkomt. xoxo".

Safran, die ook aan de CW-serie werkte voordat hij de reboot leidde, zinspeelde erop dat dit misschien niet het einde is voor de Gossip Girl-franchise.

"Een grote dank aan alle GG-fans over de hele wereld. Jullie zijn de reden dat we in de eerste plaats terugkwamen, en wie weet, misschien de reden dat we elkaar weer zullen ontmoeten. Veel liefde," schreef hij.

Gossip Girl (2021)

Hoewel HBO Max de laatste zes maanden een deel van de bedrijfsbrede kostenbesparingen heeft doorgevoerd, wordt de annulering van Gossip Girl (2021) niet beschouwd als een financiële beslissing, maar als een gevolg van het feit dat de show niet kon doorbreken zoals bijvoorbeeld HBO Max' heropleving van een andere YA-serie, Pretty Little Liars, heeft gedaan.

De nieuwe Gossip Girl (2021) volgt een nieuwe generatie New Yorkse tieners op een privéschool die kennismaken met de sociale surveillance van Gossip Girl. De serie onderzoekt hoeveel sociale media - en het landschap van New York zelf - is veranderd in de tussenliggende jaren. De reboot, met een diverse cast en queer verhalen, heeft net een GLAAD Award-nominatie in de wacht gesleept.

In de serie spelen Jordan Alexander, Eli Brown, Thomas Doherty, Tavi Gevinson, Emily Alyn Lind, Evan Mock, Zion Moreno, Whitney Peak, Savannah Lee Smith, Johnathan Fernandez, Adam Chanler-Berat, Todd Almond, Laura Benanti, Grace Duah en Megan Ferguson de hoofdrollen. Kristen Bell uit de oorspronkelijke serie is terug als de verteller.

Gossip Girl (2021) wordt geproduceerd door Fake Empire en Alloy Entertainment in samenwerking met Warner Bros. Television en CBS Studios. De serie is geschreven, geproduceerd en ontwikkeld door Safran van Random Acts. Uitvoerend producenten zijn ook Schwartz en Savage van Fake Empire, en Leslie Morgenstein en Gina Girolamo van Alloy Entertainment. Lis Rowinski van Fake Empire is mede-uitvoerend producent.
Video on youtube
Vorige aflevering
I Am Gossip
I Am Gossip
02x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Gossip Girl (2021)