Leuk?
10
0
Bekijk stemmen

Good Omens vernieuwd met tweede seizoen bij Amazon

Michael Sheen en David Tennant keren terug voor een tweede seizoen van het fantasiedrama Good Omens .

Amazon heeft een tweede seizoen van zes afleveringen besteld van de dramabewerking van het boek Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch van Neil Gaiman en Terry Pratchett .

In wat oorspronkelijk bedoeld was als een gelimiteerd serie, keert Sheen terug als Aziraphale, een kieskeurige engel en zeldzame boekhandelaar, en Tennant als de hippe demon Crowley - een onwaarschijnlijk duo dat samenwerkte om de wereld te redden van de Apocalyps.

Het tweede seizoen zal later dit jaar in Schotland worden opgenomen.

Het nieuwe seizoen zal verhaallijnen verkennen die verder gaan dan het originele bronmateriaal. Aziraphale en Crowley zijn al sinds het begin op aarde en nu de Apocalyps is gedwarsboomd, leven ze weer gemakkelijk tussen de stervelingen in Soho, Londen, wanneer een onverwachte boodschapper een verrassend mysterie presenteert.

Gaiman (foto), die een algemene deal heeft met Amazon Studios, blijft uitvoerend producent en zal samen met uitvoerend producent Douglas Mackinnon co-showrunnen, die ook terugkeert om te regisseren. Rob Wilkins, John Finnemore en BBC Studios Productions' Head of Comedy Josh Cole zullen ook uitvoerend produceren, met Finnemore als co-schrijver naast Gaiman.



Het eerste seizoen, met in de hoofdrollen Jon Hamm, Nick Offerman, Jack Whitehall, Miranda Richardson, Adria Arjona, Michael McKean, Anna Maxwell Martin en Mireille Enos, ging in mei 2019 in première.

Gaiman zei: “Het is 31 jaar geleden dat Good Omens werd gepubliceerd, wat betekent dat het 32 ​​jaar geleden is dat Terry Pratchett en ik in onze bedden in een hotelkamer in Seattle op een World Fantasy Convention lagen en het vervolg bedachten. Ik moest stukjes van het vervolg gebruiken in Good Omens - daar kwamen onze engelen vandaan. Terry is er niet meer, maar toen hij er was, hadden we gepraat over wat we met Good Omens wilden doen en waar het verhaal vervolgens heen ging. En nu, dankzij BBC Studios en Amazon, kan ik het daar brengen."

Hij voegde eraan toe: “Ik heb een aantal geweldige medewerkers ingeschakeld en John Finnemore is aan boord gekomen om de fakkel met mij mee te nemen. Er zijn zoveel vragen die mensen hebben gesteld over wat er daarna gebeurde, en ook, wat er eerder gebeurde, aan onze favoriete engel en demon. Hier zijn de antwoorden waar je op hoopte. We zijn terug in Soho, en door tijd en ruimte, lossen we een mysterie op, dat begint met een engel die door Soho dwaalt zonder geheugen.”

Sheen (foto) zei: 'Persoonlijk ben ik ertegen maar de wereld gaat zichzelf niet redden, toch?. Als het David (Tennant, foto) en mij lukt om deze keer niet al te veel ruzie te maken, heeft het misschien zelfs een kans om het af te ronden.”



Tennant voegde toe: “De terugkeer van Good Omens is geweldig nieuws voor mij persoonlijk. Als ik weer met Michael aan de slag ga en ik de prachtige woorden van Neil nog een keer mag zeggen. Het is waarschijnlijk minder goed voor het universum, omdat het vrijwel zeker betekent dat er een nieuwe existentiële bedreiging voor zijn bestaan ​​zal zijn om mee om te gaan, maar, weet je - schommels en rotondes."
Vorige aflevering
Chapter 6: Every Day
Chapter 6: Every Day
02x06
Leuk?
10
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_Sproet2jes
30 jun 2021 12:14 -
Yes...! Top. Echt goed nieuws. :)
Reageer
avatar_BlackBiker
30 jun 2021 12:59 -
Ik vond het een erg leuke serie en ik hoop dat ze er een goed vervolg aan kunnen geven. Dat Neil Gaiman er bij betrokken is een goede zaak maar ik hoop van harte dat ze ook zonder Pratchett het verhaal goed kunnen door laten lopen.
Reageer
avatar_DAVE2804
30 jun 2021 23:27 -
Goed nieuws!! In mijn recensie over Good Omens gaf ik al aan dat ik het haast jammer vond dat deze serie een gelimiteerde serie was en dat ik stiekem best meerdere seizoenen zou willen zien.
Reageer
Good Omens