Goede Tijden, Slechte Tijden

7.8 / 10
25 min
Soap
Volg deze serie
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

GTST heeft nieuwe leader

In de nieuwe leader van Goede Tijden, Slechte Tijden voor seizoen 29, vanaf maandag 3 september te zien bij RTL 4 en vanaf nu al bij Videoland, is de tekst ‘De tijd van onbezorgdheid’ verdwenen.

Waarom? "Er moeten keuzes worden gemaakt, en er was nu niet genoeg ruimte voor", vertelt producent Rohan Gottschalk in het AD. "Hij duurt dit keer maar zo'n twintig seconden. En dan moet je beslissingen nemen. Je kijkt naar de beste combinatie tussen beeld en muziek, en dan valt er wel eens wat af. Het is niet zo dat we van te voren denken: die zin gaat eruit."

Volgens Gottschalk past de nieuwe, ingekorte intro, gezongen door zangeres Lisa Loïs, beter bij deze tijd. "Bij Netflix heb je al even de mogelijkheid om de hele leader over te slaan. Zeker als je veel afleveringen achter elkaar kijkt, is dat fijn. Ook bij Goede Tijden, Slechte Tijden zien we dat steeds meer mensen online meerdere afleveringen achter elkaar kijken. Dus daar past zo'n kort begin goed bij. Aan de andere kant zie je ook een verschuiving, kijk maar naar de leader van Game of Thrones, of van The Crown, dat zijn prachtige beelden, op hele mooie muziek. Ze duren ook heel lang. Daar zie je ook een trend."Ondanks de veel kortere duur van de begintune van de soapserie (bij de start in 1990 duurde de leader ruim 1 minuut), is het idee nog steeds hetzelfde. Er zijn korte fotootjes te zien van de cast, waarmee de karakters aan het publiek worden voorgesteld. Maar ook hier zien we veel evolutie. Waar de foto's eerst uit een soort fotocollage al bewegend naar voren kwamen, zien we nu duo's en losse karakters, vergezeld met oude foto's van eerdere afleveringen. "We hebben gekozen voor duo's omdat het vriendschap en liefde uitstraalt. Twee belangrijke elementen in een soapserie."

Van één van de hoofdrolspelers is geen spoor te vinden in de leader, Nina Sanders, oftewel Marly van der Velden, is nergens te zien. Tijdens de zomercliff raakte ze verzeild in een afgesloten kofferbak en het is maar zeer de vraag of ze daar ooit nog uitkomt.
Vorige aflevering
Aflevering 6255
30x190
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Naast Diego Luna, die terugkeert in zijn rol, zal Adria Arjona (Emerald City) een van de hoofdrollen vervullen. Onder andere Denise Gough speelt ook een rol in de serie.
Vandaag, 12:00
FX heeft de nieuwe premièredatum voor het vierde seizoen van de Amerikaanse anthologieserie Fargo bekend gemaakt, het seizoen verschijnt eind september.
Vandaag, 10:00
Ferry zint op wraak en Bob gaat undercover bij een bende wapenhandelaars. Het tweede seizoen van Undercover gaat in september van start bij Netflix.
Gisteren, 13:00
Ook in de week van 3 tot en met 9 augustus hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 32.
Gisteren, 09:00
Hulu heeft aangekondigd dat er een hoofdrolspeelster is gecast voor de nieuwe dramaserie The Girl from Plainville.
zondag, 14:00
HBO Max heeft een premièredatum aangekondigd voor de langverwachte sciencefictionserie Raised by Wolves (2020).
zondag, 13:00
2