Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Hessel Hoekstra geeft "GLOW - Seizoen 3" een 8.
Geschreven door Hessel Hoekstra op 31 augustus 2019.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

GLOW - Seizoen 3

Minder worstelen, meer geworstel. Het derde seizoen van GLOW is een overgang. Nadat het vrouwenworstelprogramma geannuleerd werd, kregen de producenten en de worsteldames het aanbod om hun show voort te zetten tijdens liveoptredens in Las Vegas. Maar ook hier blijkt dat persoonlijke problemen, ruzies met hogere machten en gedoe rondom de productie de uitvoering van de shows heel erg in de weg staan.

Het derde seizoen levert een beetje in op het gebied van kwaliteit, maar erg is dat niet. Dit seizoen voelt een beetje als een brug tussen de eerste twee seizoenen en alles wat er hierna nog zal komen. Het raakt een beetje in een sleur. Er vinden genoeg gebeurtenissen plaats, maar deze hebben niet altijd effect op de karakters of de voortgang van het verhaal en dat is jammer. Het is duidelijk dat zowel de kijkers als de hoofdpersonen hun tijd in het derde seizoen een beetje moeten uitzitten voordat ze echt verder kunnen.

Dit seizoen voelt een beetje als een overgangsseizoen

Wat ook wel jammer is, is dat er nauwelijks meer worstelwedstrijden in beeld komen. Nu is dat niet heel erg, want ook buiten deze wedstrijden valt er genoeg te beleven in de doldwaze wereld van Las Vegas. Toch voegden deze wedstrijden met allerlei mooi gechoreografeerde gevechten en kleurrijke personages echt iets toe aan het geheel. Dat blijkt ook in de afleveringen waarin die wedstrijden juist wel in beeld zijn. Die behoren wat mij betreft tot de betere afleveringen van het seizoen. Ook neemt het dramatische element redelijk de overhand en de humor is soms een beetje zoek. Het is niet per se erg, maar het maakt de serie wel anders dan de eerste twee seizoenen.

De cast doet het goed en secundaire personages krijgen ruimte voor ontwikkeling

Gelukkig is er nog meer dan genoeg om van te genieten. De cast doet het weer buitengewoon goed. Alison Brie en Betty Gilpin zijn weer heerlijk als de twee rivaliserende hoofdpersonen in de worstelshow. Ook Marc Maron is weer lekker op dreef als de norse regisseur Sam. Verder is er meer ruimte om bepaalde personages uit te diepen die tijdens de eerste twee seizoenen nog niet zoveel aan bod kwamen. Denk aan karakters MelRose (Jackie Thon), Arthie (Sunita Mani) en Jenny (Ellen Wong). Vooral in de zesde aflevering krijgen deze echt de kans zich te ontwikkelen. Het hoogtepunt is voor mij echter de groei die Sheila (Gayle Rankin) gedurende het seizoen doormaakt als ze er eindelijk achter komt waar haar roeping ligt.

Ook het Las Vegas van de jaren tachtig is heel goed in beeld gebracht. Bij de jaren tachtig hoort een beetje de vraag ‘droegen ze echt dat soort kleren?’ (Ja!). Nu ben ik zelf een kind van de jaren negentig, maar als ik films (en foto’s van mijn ouders) uit die tijd bekijk, dan kan ik zeggen dat de setting die ze proberen te schetsen heel goed klopt.

Bijna alle leuke dingen die de eerste twee seizoenen van GLOW zo leuk maakten zijn weer volop aanwezig. Toch zorgt de nieuwe setting voor een hoop verandering. Het voelt een beetje als een brug tussen de eerste twee seizoenen en alles wat er na seizoen drie komt. Dit seizoen eindigt gelukkig hoopvol en dient duidelijk als een geweldige opzet naar een eventueel vierde seizoen. Laten we nu hopen dat dit vierde seizoen er ook daadwerkelijk komt.

[image-104590]
Volg GLOW
Vorige aflevering
A Very GLOW Christmas
A Very GLOW Christmas
03x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
GLOW