Glee

7.7 / 10
43 min
Drama, Komedie, Muziek
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Jos Herbrink geeft "Glee - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Jos Herbrink op 5 november 2012.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Glee - Seizoen 1

Glee is een serie die in Amerika ongekend populair is en sinds een half jaar ook in Nederland te zien in. Ondanks het feit dat de serie er nog niet eens twee volle seizoenen op heeft zitten is het lastig voor te stellen dat ik de week ooit ben door gekomen zonder een aflevering van Glee. Er zijn weinig series die mij op een wekelijkse basis zo weten te vermaken. En heeft dat iets te maken met de muziek? Potverdorie, nou!

Het verhaal van Glee draait om een muziekgroep op een middelbare school in de USA. De groep bestaat uit de nerds en andere misfits van de school, die allemaal een flink potje blijken te kunnen zingen. Uiteraard gaat het leven van deze 'glee club' niet over rozen. Ze krijgen te maken met een hoop pesterijen en andere problemen op en buiten school. Herkenbare situaties voor iedereen die die periode zelf ook heeft meegemaakt, maar in dit geval voorzien van een stevig potje muziek op de voorgrond.

Voor de serie is een vers blik tv-talent open getrokken. Het grootste gedeelte van de cast zul je nog nooit in andere series gezien hebben maar actrices en acteurs als Lea Michele, Matthew Morrison en Jenna Ushkowitz zijn geen onbekende op de rode loper van Broadway.

Glee is om een hele hoop redenen de moeite waard om te kijken. De serie is grappig en vermakelijk, er wordt goed gebruik gemaakt van de bekende, doch af en toe flauwe, middelbare school humor. Maar de hoofdreden om van Glee te houden zijn natuurlijk de liedjes. Er worden niet alleen populairdere nummers van deze tijd gezongen, maar ook nummers uit het diepere verleden komen geregeld langs. Petje af voor de muziekmakers achter de serie die elk nummer van een nieuw, uniek tintje weten te voorzien. Al is het alleen maar door de acteurs die de nummers zo voortreffelijk weten te vertolken. Niet alle nummers zijn even leuk, maar er zitten echte pareltjes tussen die absoluut het luisteren waard zijn.

Tegelijkertijd heeft de serie weinig moeite met de zwaardere onderwerpen zoals gepest worden op school of openlijk homo zijn en daarvoor afgestraft worden. Een aantal van deze onderwerpen zijn tot op de dag van vandaag nog steeds zwaar beladen in Amerika en daarom is alleen maar te bewonderen dat Glee deze onderwerpen oppakt en bespreekbaar probeert te maken. Hierdoor blijkt de serie ineens niet alleen vermakelijk, maar probeert hij ook om de jongere generaties een wijze les bij te leren. Of de serie daarvoor het juiste medium is, daar zijn de meningen over verdeeld. Maar het is een mooi streven.

Wat moet je niet verwachten van Glee? Ga vooral niet zitten voor een diep, verrassend plot en unieke karakters. De serie leent veel van films als High School Musical en blijft afgestemd op de jongere kijkers onder ons. Of je Glee wel of niet leuk gaat vinden blijft dus compleet afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Als je geen fan bent van musicals en je hebt een hekel aan lichtvoetige humor, dan is Glee geen serie voor jou. Maar als niet vies bent van een goed nummer, opgevoerd als musical en een makkelijke lach dan zit je bij Glee helemaal goed.
Volg Glee
Vorige aflevering
Dreams Come True
Dreams Come True
06x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Deceit - Seizoen 1

7.5

Marvel's Hawkeye - Eerste twee afleveringen

8

Inside Job - Seizoen 1

7.5

The Sex Lives of College Girls - Eerste aflevering

8

BuZa - Eerste aflevering

7.5

The Wheel of Time - Eerste twee afleveringen

8
Glee