Girlboss

7.3 / 10
30 min
Komedie
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5.5
Bo Verhoef geeft "Girlboss - Eerste aflevering" een 5.5.
Geschreven door Bo Verhoef op 3 mei 2017.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Girlboss - Eerste aflevering

Ik heb het boek heel vaak in de winkels zien liggen: Girlboss, geschreven door Sophia Amoruso. Een autobiografie over een jongvolwassen vrouw, die half werkloos en zo goed als blut een eBay-bedrijf op richt waarmee ze miljoenen verdient. Natuurlijk is het een heel sterk verhaal, maar ik raakte nooit overtuigd om het boek te kopen. Een tijd geleden achtervolgde me deze titel alweer, al ging het dit keer niet om het boek. Het boek zou gemaakt worden tot televisieserie. Dus ik kroop 21 april achter mijn televisie, ik startte Netflix en ik liet me verrassen.

Was ik gelijk verkocht? Nee, absoluut niet. Ben ik verder gaan kijken? Ja dat wel. Maar ben ik enthousiast? Nee totaal niet.

Toen ik begon met de eerste aflevering, wist ik eigenlijk nog vrij weinig van het verhaal. Ik zag een antiheldin. Een vrouw die negatief en sarcastisch is over en tegen de wereld om haar heen. Een meisje dat klaagt over het volwassen zijn, blut is en daarom dingen steelt en eigenlijk geen dromen of doelen heeft in haar leven. Maar hoe cliché ook, er gebeurt één ding en er gaat een wereld voor haar open. Niet zonder slag of stoot natuurlijk, maar haar wereld draait wel.

© Netflix

Sophia koopt namelijk een vintage jasje voor een paar dollars en besluit er iets mee te doen. Ze maakt zichzelf op, ze maakt een mooie foto van haarzelf met het jasje aan en gooit het in de verkoop op eBay. Zodra ze ziet dat de biedingen vrij hoog op lopen weet ze het zeker, ze gaat vintage kleding online verkopen. Dat is een snelle samenvatting van de eerste aflevering en meer heb ik er niet over te zeggen. Was ik gelijk verkocht? Nee, absoluut niet. Ben ik verder gaan kijken? Ja, dat wel. Maar ben ik enthousiast? Nee, totaal niet.

Waarom is Girlboss het niet voor mij? Sophia wordt gespeeld door Britt Robertson (Tomorrowland) en ook al vind ik het personage vreselijk, ik moet toegeven dat Robertson haar perfect weergeeft. Ze zet de perfecte millennial neer; onbeleefd, lui en roekeloos. En dat zijn nu net de kenmerken van millennials die ik vreselijk vind. Daarom is het moeilijk om haar te waarderen. Ik denk dat er weinig vrouwen zijn die zichzelf kunnen identificeren met haar en daarom werkt het voor mij niet.

Toch hulde voor Netflix en haar original series. Ik vind het fantastisch dat Netflix zoveel ruimte biedt aan verschillende soorten series en genres. Ik ben echter niet de juiste persoon voor dit soort series. Ik irriteer me aan de hoofdpersoon, ik houd niet van korte televisieseries en het blijft allemaal zo oppervlakkig. Na de eerste aflevering heb ik geprobeerd verder te kijken, omdat ik wilde weten waar het heen ging. Maar ik ben na aflevering vier toch maar gestopt. Ik vond het tijdverspilling van mijn tegenwoordig schaarse seriemomentjes. Ik hoopte dat het enorm leuk en inspirerend zou zijn, maar ik geloof er gewoon niet zo in. Sorry kijkers, sorry fans van Girlboss en Nasty Gal. Het blijkt dat ik toch een Good Gal ben.
Volg Girlboss
Vorige aflevering
The Launch
The Launch
01x13
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (12)

avatar_xlucasverbunt
03 mei 2017 10:55 -
Ik denk dat je als je doorzet het personage zeker meer gaat waarderen. De serie volgt juist haar personal development en hoe ze uit die fase komt!
Reageer
avatar_renzoroy
03 mei 2017 16:30 -
Ben het er helemaal mee eens. In het begin vond ik het wel een oke serie, maar het hoofdpersonage wordt steeds irritanter en kinderachtiger vooral. Ik kijk het ook nog wel een x af, maar met weinig enthousiasme.
Reageer
avatar_Javelin
25 mei 2017 21:44 -
Ik zal wel een vreemde eend zijn maar ik vond het erg leuk om naar te kijken.
Reageer
avatar_Sproet2jes
25 jun 2017 21:20
Ik wilde een zelfde soort reactie plaatsen, lol.. = Ik zal wel een rare zijn, maar heb 't in een ruk uitgekeken, afl. van minder dan half uurtje. Lekker losjes, maar ook best inspirerend, om meer met je verborgen talenten te doen, niet te snel opgeven..Hoppa.!.Ik kijk uit naar seizoen 2. ;)
Reageer
avatar_Arjensky
25 jun 2017 21:34
Ik las vandaag toevallig net een bericht dat er geen 2e seizoen komt.
Reageer
avatar_Sproet2jes
25 jun 2017 22:33 -
Oh..Jammer, het verhaal is namelijk nog niet afgelopen. Waar heb je dit bericht vernomen.?.
Reageer
avatar_anonymous
25 jun 2017 22:55
http://tvline.com/2017/06/24/girlboss-cancelled-netflix-no-season-2/
Reageer
avatar_Sproet2jes
25 jun 2017 23:01
Bedankt..;)
Reageer
avatar_renzoroy
25 jun 2017 23:07
Ik had dat vanochtend al bij de reacties neergezet dat deze gecancelled is :P
Reageer
avatar_Arjensky
25 jun 2017 23:09
Daar heb ik dan weer overheen gekeken :)
Reageer
avatar_renzoroy
25 jun 2017 23:17
haha, maakt niet uit.
Reageer
avatar_renzoroy
25 jun 2017 23:14 - 25 jun 2017 23:19
Op deze website zie je altijd het laatste nieuws over series of ze wel of niet gecancelled zijn.

http://www.ismyshowcancelled.com/article/2017-06-24/netflix-cancels-girlboss/

Op die site kan je ook onder het kopje new shows zien welke series er binnenkort allemaal aankomen.
Reageer

Nieuwste recensies

NCIS - Seizoen 18

7

Glad IJs - Eerste aflevering

7.5

Attack on Titan - Seizoen 4 (eerste deel)

7.5

We Are Who We Are - Miniserie

7

DNA - Miniserie

7.5

Yasuke - Seizoen 1

5