Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Hessel Hoekstra geeft "Ghosts - Eerste twee afleveringen" een 6.5.
Geschreven door Hessel Hoekstra op 8 Oktober 2021.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Ghosts - Eerste twee afleveringen

De Amerikaanse remake van de Britse komedieserie Ghosts (2019) begint exact zoals het origineel. Minder scherp, maar wel amusant. Of de opzet in deze vorm gaat slagen is echter nog niet duidelijk.

De BBC-serie Ghosts (2019) is wat mij betreft één van de leukste komedieseries van de afgelopen paar jaar. En alles wat de Britten goed kunnen, dat willen Amerikanen ook doen. Vandaar dat Ghosts een kersverse remake op de zender CBS krijgt. Eigenlijk doet het begin van deze remake precies hetzelfde als het origineel. Het is misschien wat minder scherp, maar toch is het best amusant.

Het verhaal van de eerste twee afleveringen is ook grotendeels hetzelfde. Een jong stel – hier heten ze Samantha (Rose McIver, iZombie) en Jay (Utkarsh Ambukdar, The Mindy Project) – erft een enorm landhuis. Het stel betrekt het huis en ziet het al helemaal voor zich: dit wordt een hotel! Wat ze echter niet weten is dat het er stikt van de spoken en deze zijn niet blij met de plannen voor hun laatste rustplaats en besluiten om hun nieuwe huisgenoten flink de stuipen op het lijf te jagen.

De eerste twee afleveringen zijn een kopie van het origineel

Met wat uitzonderingen daargelaten is het idee inderdaad precies hetzelfde als het origineel en de verhaallijn volgt precies de eerste twee afleveringen van de Britse versie. Zelfs sommige grappen zijn letterlijk gekopieerd en ook de grote plotwending aan het einde van de eerste aflevering is netjes overgenomen Heel erg is dat niet per se, want dit is nodig. Wel hoop ik dat er voor de toekomst gewerkt wordt aan eigen ideeën, want je kunt heel veel kanten op met dit uitgangspunt.

De grote charme in Ghosts is de hoeveelheid extreme typetjes uit verschillende tijdperken en hoe die botsen. Ook hier zien we die genoeg. Sommige spoken zijn letterlijk overgenomen uit het origineel, zoals een goedgelovige padvinder en een preutse edelvrouw. Maar voor het Amerikaanse publiek zullen niet alle Britse typetjes aanslaan, en daarom is er in de samenstelling van de overleden bewoners wel het nodige geknutseld. Zo waren vunzige conservatieve politici uit begin jaren negentig niet echt een ding in Amerika. In plaats daarvan zien we de geest van een vlotte Wall Street-belegger die praktisch dezelfde rol vervult. Ook zien we een aantal totaal nieuwe typetjes, zoals een zangeres uit de jaren twintig en een indiaan.

De acteurs doen het leuk, maar missen een klik

De acteurs die de spoken spelen doen het best leuk, maar ze missen de wel die klik die hun Britse tegenhangers wel hebben. De Britse acteurs hebben in het verleden intensief met elkaar samengewerkt en dat merk je daar. Bij de Amerikaanse acteurs is dat nog niet het geval en ik hoop dat daar wel verandering in komt. Ook hebben ze tot nu toe weinig echt vernieuwend materiaal gekregen om mee te werken en dat is jammer. Wellicht komt daar verandering in als de serie meer gaat afwijken van het origineel. Samantha en Jay vind ik een stuk minder geslaagd. Ze zijn een stuk uitbundiger en missen daarmee een bepaalde subtiliteit.

Is een remake van Ghosts (2019) echt nodig? Dat niet. Is het amusant? Dat wel. Het begin is een bijna exacte kopie van het origineel. Maar of dit een geslaagde remake gaat worden hangt af van de komende afleveringen. Gaan de makers grappen en verhaallijnen gaan recyclen of komen ze zelf met nieuwe ideeën? Voor nu is dat nog niet te zeggen.
Video on youtube
Volg Ghosts
Vorige aflevering
Holes Are Bad
Holes Are Bad
03x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_BlackBiker
09 okt 2021 19:56 -
Dank voor je recensie, maar dit geeft mij geen enkele aanleiding om dit te gaan zien. Slapper dan het origineel. We waren er al bang voor....
Reageer
avatar_serie013
17 okt 2023 21:40 -
Hallo Hessel, heb je daarna nog meer afleveringen gekeken? Ik ben benieuwd of het genoeg afwijkt van de Britse versie of dat ik eigenlijk alles in de Britse versie al gezien heb.
Reageer
avatar_tweemaalh
17 okt 2023 22:02
Ik ben verdergegaan en heb de eerste twee seizoenen helemaal gezien. Hoewel het idee nog steeds hetzelfde is, gaan ze wel een hele eigen kant op. Hier en daar zijn er wel wat overeenkomsten, maar ze halen er veel meer bij. Zelf vind ik het Britse origineel nog steeds een stuk beter, maar deze is ook best aardig en kijkt lekker weg
Reageer
Ghosts