Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Hessel Hoekstra geeft "Ghosts (2019) - Seizoen 3" een 8.
Geschreven door Hessel Hoekstra op 20 augustus 2021.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Ghosts (2019) - Seizoen 3

Seizoen drie van Ghosts biedt precies datgene wat de eerste twee seizoenen zo leuk maakten. Maar de rek begint er wel een beetje uit te raken.

Ghosts (2019) geldt voor mij als één van de leukste komedieseries van de afgelopen paar jaar. De serie over een jong stel dat in een spookhuis woont combineert een ontzettend leuke groep acteurs met heerlijke humor. Na een tweede seizoen dat boven zichzelf uitsteeg en een fantastische kerstspecial keek ik dan ook reikhalzend uit naar seizoen drie. En ook dit seizoen is er weer genoeg om van te genieten. Al krijg ik wel de indruk dat de rek er een beetje uit begint te raken.

In dit derde seizoen wordt de kijker weer getrakteerd op een aantal leuke verhaallijnen. Terwijl Alison (Charlotte Ritchie, Fresh Meat) haar verloren halfzus leert kennen, vermoeden de spoken dat er iets niet in de haak is. Haar echtgenoot Mike (Kiell Smith-Bynoe, Stath Lets Flats) heeft een nieuwe baan waarbij hij vanuit huis moet werken. Maar thuiswerken terwijl er spoken door je werkkamer rondwaren is niet bepaald gemakkelijk.

Dit seizoen heeft alles wat eerder ook werkte

Alles wat de eerste twee seizoenen zo leuk maakte is weer aanwezig. De extreme verzameling van bonte typetjes uit verschillende tijdperken blijft de grote trekpleister. De humor zit hem dan ook vooral in de grappen over de verschillen tussen de tijdperken. In feite is dat ook precies wat de serie doet. Zet een preutse edelvrouw, een oermens en een strenge militair in één kamer en kijk wat er gebeurt. Ook dit keer zijn de grappen over die contrasten fantastisch.

Dit seizoen leren we vooral nieuwe kanten van bestaande personages kennen. We ontdekken waarom de naïeve edelvrouw Kitty (Lolly Adefope, Shrill) zo naïef is en Alison als zus ziet. Ook leren we eindelijk de onthoofde Tudor-edelman Humphrey (Laurence Rickard, Yonderland) kennen. In de eerdere seizoenen was het feit dat zijn hoofd en lichaam elkaar constant kwijt waren al een lopende grap, maar nu weten de schrijvers hier onverwacht sterke grappen omheen te bouwen. De meest radicale nieuwe kant die we leren kennen komt echter van de preutse edelvrouw Fanny (Martha Howe-Douglas, Doctors).

Tussen alle lol door klinkt er soms nog wel eens een serieuze noot. Bijvoorbeeld wanneer het over sterfelijkheid gaat. Dit wordt uitstekend geïllustreerd wanneer we flashbacks krijgen van de sterfdag van één van de spoken. Het is namelijk verdomd eenzaam om de rest van je bestaan door te brengen zonder eten of slaap en je alleen maar bestaat zonder enig uitzicht op verandering te hebben. Uiteraard wordt dit moment met de nodige grappen verlicht, maar het zet wel aan het denken.

Toch voelt dit op sommige momenten een beetje sleets

En ondanks alle leuke momenten voelt dit seizoen toch een beetje sleets. De nieuwigheid van de premisse van de serie is er een beetje af, en de dynamiek tussen de karakters kennen we inmiddels wel. Dat is jammer, want met dit gegeven kun je een hoop lol beleven. Dit ligt deels aan de coronacrisis. Vanwege dit konden ze niet meer met grote groepen filmen, waardoor ze een aantal personages uit de eerdere seizoenen hebben moeten weglaten. Wellicht geeft de introductie van een nieuwe spook de serie in de toekomst een positieve draai.

Het derde seizoen van Ghosts (2019) laat weer volop zien waartoe de serie in staat is met geslaagde grappen, bonte typetjes en soms een kleine serieuze boodschap. Toch lijkt de wisselwerking tussen de personages een meer van hetzelfde te worden. Mocht er een vierde seizoen komen, dan hoop ik dat de makers daar nog wat aan doen. Inmiddels kunnen we ook uitkijken naar een Amerikaanse remake, die in oktober op CBS begint.
Volg Ghosts (2019)
Vorige aflevering
Last Resort
Last Resort
05x06
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
23 aug 2021 21:58 -
Ja, ook dit seizoen is weer prima. Ik heb weer enorm kunnen lachen en ben nog echt niet moe van deze humor.
Een US remake? Het lukt de yanks meestal niet om de Britse humor te vertalen. Ik weet niet of dat gaat worden.
Reageer
Ghosts (2019)