Ghosts (2019)

7.7 / 10
29 min
Comedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Britse comedyserie Ghosts (2019) vernieuwd met een vijfde seizoen

Het schrijven van een vijfde serie van de populaire BBC-comedyserie Ghosts (2019) is al in volle gang. De makers hopen ook op meer seizoenen na de komende reeks.

Met het oog op een derde kerstspecial die volgende maand wordt uitgezonden, zijn de makers momenteel de scripts voor verdere afleveringen aan het bijschaven, met de wens om er meer te maken als de BBC dat wil.

Geruchten over een vijfde seizoen doken een jaar geleden al op en de British Comedy Guide heeft de verlenging nu bevestigd. Een BBC-woordvoerder weigerde commentaar te geven op de terugkeer van de succesvolle comedyserie, die wordt gemaakt door Monumental Pictures.

Mede-bedenkers van de serie, Ben Willbond en Jim Howick, hebben echter gespeculeerd over het einde van de serie na het vertrek van Katy Wix' personage Mary.

Ghosts (2019)

Simon Hynd zal de nieuwe afleveringen opnieuw regisseren en de makers Laurence Rickard, Ben Willbond, Martha Howe-Douglas, Jim Howick, Simon Farnaby en Mathew Baynton zullen terugkeren in de hoofdrollen naast Charlotte Ritchie, Kiell Smith-Bynoe en Lolly Adefope.

Katy Wix speelt echter niet mee, omdat zij vroeg haar personage Mary af te maken - of liever gezegd, af te zuigen - vóórdat het vierde seizoen eerder dit jaar werd opgenomen.

"Seizoen vier was een heel moeilijk seizoen", vertelde Willbond zondag aan interviewster Hannah Dunleavy op Sarah Millican's Standard Issue podcast. "We spraken met Katy en ze besloot dat dit het einde was voor haar ... Dus toen hadden we de uitdaging van hoe gaan we het doen? ... Het was echt een triest iets om te doen, maar we moesten een manier bedenken om het in de serie te passen en ervoor zorgen dat Katy zich er goed bij voelde. Een hele balans van dingen, maar het was ongelooflijk triest."

Toch "was er iets heel bevredigends aan het feit dat ze allemaal geesten waren en toch op de een of andere manier nog leefden, plotseling oog in oog kwamen te staan met verdriet en dat in een half uur moesten aanpakken", zei hij. "Het was een van de moeilijkste dingen die ik ooit heb moeten schrijven."

Howick legt uit. "Ik denk dat we met Mary altijd hebben geweten dat we haar dood [waarin ze als heks werd verbrand] niet zouden kunnen doen. Het zou te gewelddadig zijn, te macaber. We moesten haar bedienen met een flashback ... het idee dat we Mary hebben gebaard zoals we haar kennen, twee afleveringen voordat we laten zien dat we haar wegnemen, was een mooie kleine cirkel in de serie.

"Het idee dat ze is verwekt in aflevering twee en dat we haar dan wegnemen in aflevering vier maakt het dubbel bevredigend dat we weten dat ze in de dood een redelijk gelukkige tijd heeft gehad en dat ze heeft gekregen wat ze wilde - 'afgezogen' worden."

Hij speculeerde ook dat meer personages Mary zouden kunnen volgen. "Wie weet?" zei Howick. "Het is een totaal open deur voor iemand anders, de mogelijkheid dat iemand anders wordt afgezogen. Of dat ze allemaal gaan."

"Of allemaal tegelijk gaan misschien!" voegde Willbond eraan toe. "Dat laat ik nog even in de lucht hangen ..."

Gefocust op een feestelijke reis vol herinneringen voor Howick's personage Pat, dat hem doet twijfelen aan zijn eigen identiteit, komen de geesten ook met een verrassingscadeau voor Alison (Ritchie) nadat haar gezinslunch niet volgens plan verloopt. De speciale aflevering wordt in de kerstweek uitgezonden.
Video on youtube
Vorige aflevering
Not Again
Not Again
04x06
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_saskya
25 nov 2022 10:40 -
Wat een heerlijk nieuws!
Reageer
Ghosts (2019)