Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Helgoned geeft "George Gently - Seizoen 7" een 8.
Geschreven door Helgoned op 16 augustus 2016.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

George Gently - Seizoen 7

Het zevende seizoen van George Gently dateert van de lente van 2015. In het zesde seizoen kregen de hoofdrolspelers Gently (Martin Shaw, Judge John Deed) en John Bacchus (Lee Ingleby, The Five) versterking van de jonge agente Rachel Coles (Lisa McGrillis, Mum). Rachel Coles werkte bij de politie in Newcastle, maar raakte op een zijspoor toen zij Gently en Bacchus ondersteunde in het onderzoek naar de dood van een arrestant in een politiecel. Inmiddels is zij opgenomen in het politiekorps van Durham en dit seizoen krijgt ze steeds meer verantwoordelijkheid toebedeeld door Gently, iets dat Bacchus steeds meer irriteert.

[image-53133]
Dit seizoen kent weer vier afleveringen van 90 minuten. In de eerste aflevering Gently with the Women doet een jonge dame aangifte van een aanranding. George Gently ontdekt dat er de afgelopen jaren meerdere aangiftes zijn gedaan door verschillende vrouwen, maar dat de politie er bijzonder weinig mee heeft gedaan. Als vervolgens het stoffelijk overschot van een volgend slachtoffer van een aanranding wordt gevonden opent Gently de jacht op de dader. Rachel Coles probeert daarbij met al haar vindingrijkheid te ondersteunen. Ondertussen strijdt Gently tegen de houding van de politie tegenover vrouwen bij de aangifte van seksuele misdrijven. Dit wordt echter pas echt complex als John Bacchus zeer betrokken blijkt bij de zaak. Deze eerste aflevering is een bijzonder donkere en spannende aflevering, een sterk begin van het seizoen.

In de tweede aflevering Breathe in the Air doet de politie onderzoek naar de zelfmoord van een vrouwelijke arts. Bacchus en Gently proberen uit te vinden wat het motief voor haar zelfmoord is en stuiten dan op een groot industrieel misdrijf. In de aflevering Gently Among Friends lijkt er wederom sprake van zelfmoord, ditmaal van de geliefde zakenman Scott Parker na het vieren van zijn veertigste verjaardag. Gently ontdekt al snel dat er sprake is van moord. De vraag is echter of de moord verband houdt met zijn financiële problemen of dat het gaat om meer persoonlijke problemen. Bij de verhoren lijken zijn beide jeugdvrienden het nodige achter te houden. Bacchus is er ondertussen van overtuigd dat Gently ook informatie over zijn gezondheid voor hem achterhoudt.

Het seizoen wordt afgesloten met een aflevering die speelt rond de kerst van het jaar 1969. In Son of a Gun wordt een bank overvallen door een bende met machinegeweren. De chauffeuse van de vluchtauto wordt vervolgens dood teruggevonden. Deze gewelddadige overval brengt de agenten in aanraking met de skinheads van Newcastle. Rachel Coles gaat vervolgens undercover om te achterhalen waar de volgende bankoverval plaats gaat vinden. Zo duister als de eerste aflevering van dit seizoen was, zo gewelddadig en explosief is deze laatste aflevering. Een duidelijk verschil met de middelste afleveringen en vorige seizoenen van de serie.

Door de lengte van de afleveringen is er veel aandacht voor de achtergrond van de hoofdrolspelers en kan de tijd worden genomen om de verhalen rustig op te bouwen.

De omgeving van Durham en Newcastle wordt weer fraai in beeld gebracht en de vier afleveringen zijn stuk voor stuk sterk geschreven. Met het naderen van de jaren zeventig op de achtergrond, is er weer de nodige aandacht voor grote maatschappelijke problemen van Engeland destijds, zoals de erfenis van de industriële revolutie, de positie van vrouwen en de grote inkomensverschillen. George Gently blijft een sterke serie met goede scripts en prima acteurs. Door de lengte van de afleveringen is er veel aandacht voor de achtergrond van de hoofdrolspelers en kan de tijd worden genomen om de verhalen rustig op te bouwen. Het zevende seizoen kende zeer sterke kijkcijfers en goede kritieken. De BBC heeft helaas nog geen besluit genomen over een eventueel achtste seizoen.
Volg George Gently
Vorige aflevering
Gently and the New Age
Gently and the New Age
08x02
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_Mandy1966
16 aug 2016 13:05 -
Gefeliciteerd met je 100ste recensie.
Reageer
avatar_Helgoned
16 aug 2016 23:09 -
Dank je! Een mooie mijlpaal.
Reageer
avatar_Helgoned
14 feb 2017 20:10 -
De BBC heeft inmiddels een achtste en laatste seizoen besteld. Dat wordt een kort seizoen, twee afleveringen van anderhalf uur. In de herfst van 2017 zijn deze twee afleveringen te zien op BBC One.
Reageer
avatar_Helgoned
31 jul 2017 14:07 -
Vanaf woensdag 2 augustus herhaalt het Belgische Eén dit zevende seizoen in de middag
Reageer
avatar_Helgoned
17 jun 2018 22:55 -
Woensdag 20 juni a.s. brengt KRO het zevende seizoen van George Gently op het scherm!
Reageer
avatar_Mandy1966
18 jun 2018 00:13
Zoals in dit MijnSerie nieuwsbericht staat ;-)
https://www.mijnserie.nl/george_gently/nieuws/5479-zevende-seizoen-george-gently-vanaf-20-juni-op-npo-2/
Reageer
George Gently